Connecta amb nosaltres

Portada

‘Do D’acords’, una cita amb la superació de prejudicis culturals a través de la música

Publicat

on

La melodia de la convivència tornarà a sonar demà al Poble-sec (Centre Cultural Albareda, 19h). L’Orquestra infantil i juvenil del Poble-sec, integrada per joves en risc d’exclusió social dels centres públics d’aquest barri, oberirà un nou espectacle sota la direcció del músic i pedagog argentí, Pablo Persico.

foto_web_zs

Actuació de Do d’Acords al teatre l’Artèria Paral·lel, l’any passat / Marta Pich

 L’Orquestra infantil i juvenil del Poble-sec, Do d’Acords, de l’Associació Integra Sons, torna a escena el proper divendres 14 de juny al Centre Cultural Albareda (19h.). L’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa“ col·laboren en un concert que servirà per veure en acció els alumnes dels centres públics d’aquest barri. D’una banda, els nens i nenes de les escoles CEIP Jacint Verdaguer i CEIP Carles I; i, de l’altra, els joves dels instituts IES Consell de Cent i IES XXV Olimpíada, a més dels adolescents de l’entitat social espai 12@16. L’orquestra, integrada per alumnes de diverses procedències, interpretarà les seves pròpies creacions escrites especialment per l’ocasió.

El recital anirà a càrrec del músic i pedagog argentí, Pablo Persico, director de l’orquestra i de l’Associació Integra Sons, que estarà acompanyat per la mestra de percussió, Aitziber Olabarri. A més, com és habitual en els projectes del director, els infants pujaran a l’escenari aixoplugats per músics professionals, en aquesta ocasió per un quartet de metalls format per Juan Carlos Bello (trompeta), Cati Terrasa (trompa), Jordi Gómez (tombó) i Maria Puertas (tuba).

Cada jove músic de l’orquestra comptarà amb un grup d’instruments arribats d’arreu del món amb els que crearan diverses atmosferes sonores (com trons, sons d’animals i de pluja) que s’integraran en les melodies dels músics professionals. L’acte tindrà lloc a la Sala d’Actes del Centre Cultural Albareda a les 19 de la tarda. Des de la seva obertura, el passat desembre de 2012, l’equipament ha estat la nova llar d’assaig de Do d’Acords, que ha abandonat l’àmbit estrictament escolar i s’ha erigit com un projecte comunitari i de proximitat que implica a tot el barri. A Badalona Sud, el projecte Do d’Acords hi té el seu germà de sang, Barris en SolFa (vídeo), l’altre projecte de l’entitat, juntament amb l’Orquestra Social de Barcelona.

Orígens
Aquesta orquestra és el resultat de la iniciativa socioeducativa del mateix nom, Do d’Acords. Un projecte de creació artística comunitària destinat a nens i joves de diferents orígens i nacionalitats del barri del Poble-sec, impulsat fa gairebé tres anys pel pedagog argentí i director, Pablo Persico. El seu objectiu és afavorir i estimular social i emocionalment els alumnes participants que, a través de la música, adquireixen valors, superen prejudicis culturals i milloren l’autoestima. La majoria d’ells són infants en risc d’exclusió social, fills de famílies amb poc recursos i que, a través de la música, han experimentat un creixement personal molt valorat per la comunitat educativa del barri.

Context
En un moment en què la mal entesa meritocràcia tanca les portes als infants en situació d’exclusió social, l’orquestra les obre als nens, nenes i joves que més ho necessiten. Seguint aquesta filosofia de lògica invertida, s’ha abordat una minuciosa selecció. Entre 180 sol·licituds s’han escollit 40 petits i joves músics, prioritzant dos aspectes cabdals: els nens i nenes amb una necessitat determinada (educativa, social, afectiva…) i aquells que, tot i tenir aptituds per la música, les seves famílies no es poden pagar-los estudis superiors.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024