Connecta amb nosaltres

Portada

L’Escola de Dansa Carles Ibáñez compleix 25 anys al Poble-sec

Publicat

on

La companyia del coreògraf Carles Ibáñez tanca el curs amb un delicat espectacle al Mercat de les Flors

L’Escola de Dansa Carles Ibáñez va commemorar el seu 25è aniversari al barri —32 anys des que es va fundar , al 1981—amb un espectacle entranyable al Mercat de les Flors. “Va ser un èxit a tots nivells, penso que vam aconseguir estar a l’altura de les expectatives i el públic ens va seguir amb un silenci respectuós, aplaudint entusiastament al final de cada peça”, ens explica el coreògraf Carles Ibáñez, director de l’escola i de l’espectacle, juntament amb la seva esposa Margarita Abad.

carles_accioDavant de 430 espectadors, alumnes de totes les edats van oferir diverses coreografies en una tarda de dansa que, dies abans, ja havia penjat el cartell d’entrades exhaurides. Un dels principals al·licients era veure en un mateix espectacle alumnes de diferents generacions i nivells, des de pre-ballet —el més petits—  fins els alumnes pre-professionals, passant pels mestres i els alumnes adults, un col·lectiu que interessa especialment a Ibáñez: “tenen una vida laboral aliena a la dansa, però han trobat en l’escola un motor emocional que els enriqueix i, de vegades i malgrat no tenir aspiracions professionals, són els que més satisfaccions ens donen”.

La mostra de final de curs va tenir el seu punt àlgid en representacions com ‘Conseqüències’, de Yocelyn Pool, amb coreografia dissenyada pel mateix Ibáñez; i ‘Pas a tres de Chopin’, ball dissenyat per l’ocasió pel seu fill Marc Ibáñez. Un dels moments plàsticament més agraïts el va regalar ‘Transylvania mania’, una original coreografia de la mestra Lídia Ibáñez per on van desfilar diferents personatges de terror.  L’espectacle va tancar amb ‘Un altre Czerny’, del mític músic austríac Carl Czerny, una espectacular peça que va servir per deixar el nivell de l’escola ben alt. Al final, Ibáñez destacava els valors de la dansa –com la disciplina, el compromís i el respecte— i agraïa al barri la confiança que els ha dut a ser un referent de la dansa no només al Poble-sec, sinó també a la ciutat.

 

Ibañez_persicoDansa i Orquestra, junts
A principis d’aquest mes de juliol, el coreògraf Carles Ibáñez va rebre a la seva escola el director de l’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec ‘Do d’Acords’, el músic Pablo Persico. Amb l’objectiu de construir comunitat i de sumar matisos artístics en les seves disciplines, els dos artistes van començar a traçar un projecte conjunt que podria veure la llum a finals del curs vinent.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2021