Connecta amb nosaltres

Portada

Enriquiment cultural a la cuina de Mescladís

Publicat

on

mescladis08La inserció laboral, la immigració i la convivència són tres qüestions amb una important rellevància actualment, tant vistes de manera independent, com en la seva relació. Des de la iniciativa d’economia solidària Mescladis, de la Fundació Ciutadania Multicultural, es treballa per generar un espai de coexistència i abordar aquests tres aspectes de la societat actual.

L’espai Mescladis fa 4 mesos que s’ha instal·lat a tocar del Paral·lel, a la Ronda Sant Pau, 7. Un restaurant que és alhora un espai obert de trobada on es desenvolupen activitats diverses amb la cuina com a eix vertebrador.

Restaurant-escola

Darrera el restaurant hi ha una escola d’hostaleria en que els alumnes, la majoria joves immigrants, es formen i fan pràctiques per facilitar el seu accés al món laboral. El restaurant ofereix menús diaris amb plats d’orígens diversos, que s’elaboren a partir de productes d’economia local i de comerç just seguint la línia de responsabilitat social del projecte. Pel director de Mescladís, Martín Habiague, l’escola permet “canalitzar l’energia de superació del projecte de l’immigrant”. Empoderen els alumnes donant-los nous coneixements, habilitats, confiança en si mateixos i un espai de relació i d’intercanvi cultural. A més realitzen treball comunitari que els ajuda a expressar-se i augmentar la seva autoestima.

Un altre destacat servei de Mescladís són els tallers de cuina que permeten els veïns de diferents procedències compartir la seva cultura. S’aprèn a cuinar plats de diferents països i després es comparteix taula en el que es converteix en un espai de relació i d’apropament de cultures.

La immigració com a font d’enriquiment i de retrobament amb la pròpia història

Mescladis va néixer amb la vocació de gestionar migracions. Habiague destaca que treballen per l’acomodació de l’immigrant, fet que requereix d’una activitat bidireccional amb la implicació del propi immigrant, els veïns, les institucions i les entitats i empreses.

Amb aquest objectiu han desenvolupat projectes com “Diàlegs migrants”, on persones que van viure les migracions espanyoles dels anys 50 i 60 dialoguen amb els migrants actuals que provenen d’altres països. Parlant i escoltant els altres es descobreix que les experiències han estat més semblants dels que a primera vista semblen, fet que permet comprendre la realitat actual.

Marta Tello

Foto: Ana Inés Falcone

 

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.