Connecta amb nosaltres

Portada

Aviat pista coberta al poliesportiu de les 3 Xemeneies

Publicat

on

El que fa anys reclamen les entitats del barri està prenent forma. Des del Districte han anunciat que la pista del Poliesportiu de les 3 Xemeneies es podrà, a la fi, cobrir.

Una noticia que ha estat molt ben rebuda, malgrat l’escepticisme en la rapidesa amb la qual es posarà en marxa el projecte, ja que tot depèn de quan s’aprovin els pressupostos. El cost de cobrir la pista ascendeix a un milió d’euros, xifra que no és menor, però que sense cap mena de dubte serà una bona inversió.

En els estudis previs realitzats per cobrir la pista es va concloure que les obres no es podien dur a  terme perquè aquesta no suportaria el pes de l’estructura. Ara s’ha estudiat un nou sistema que permet recolzar el cobriment en els pilars del pàrquing, de manera que la coberta es podrà instal·lar sense problemes.

La pista de bàsquet del poliesportiu les 3 Xemeneies actualment / Ana inés Fernández

La pista de bàsquet del poliesportiu les 3 Xemeneies actualment Foto: Ana Inés Fernández

Major ocupació

Amb la pista coberta augmentarà l’ocupació de l’espai i es facilitarà l’activitat regular de diverses entitats com el Club de Bàsquet Sant Antoni, que actualment es troba amb problemes quan fa mal temps. Ara per ara, quan plou han de cancel·lar entrenaments i partits i en casos d’equips en categoria major, suposa haver de llogar una altra pista a un altre barri amb la conseqüent despesa econòmica i inconvenients logístics.

Previsió per al 2014

Al President de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Josep Guzmán, li han assegurat des de l’Ajuntament que el cobriment de la pista serà el primer projecte que es posi en marxa un cop aprovats els pressupostos. En Josep Guzmán confia que les obres estiguin fetes al 2014, alhora que espera que es puguin coordinar en temporada no competitiva per afectar el menys possible l’activitat dels equips. Tot i els inconvenients que aquest procés pugui produir, Josep Guzmán destaca que un cop es cobreixi la pista ja no s’hauran de suspendre més activitats i afegeix que la nova estructura esmorteirà el soroll i l’equipament serà menys molest per a la residència Pare Batllori.

Marta Tello

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.