Connecta amb nosaltres

Portada

Els comerciants del Poble-sec, imparables

Publicat

on

El comerç de proximitat necessita actualitzar-se per tal de ser competitiu i mantenir el seu espai, especialment en època de crisi. Necessita adaptar-se a nous hàbits de compra i a noves formes de comunicació que es desenvolupen ràpidament. Des de l’Associació de Comerciants del Poble-sec són molt conscients d’aquesta situació i per aquest motiu han rebut amb molt bons ulls la nova proposta de l’Ajuntament de Barcelona. El consistori oferirà a través de Barcelona Activa el programa “Obert al futur”, constituït per càpsules formatives per la millora professional de la comunicació, administració i gestió del negoci, així com per millorar l’estratègia de l’empresa.

El programa es posarà en marxa durant les properes setmanes a Horta-Guinardó i posteriorment a d’altres districtes, entre ells, Sants-Montjuïc. L’Ajuntament preveu que se’n beneficiaran més de 1.500 professionals del sector.

Detecció d’una manca de formació en TIC

La Mar Vallecillos, tècnica de dinamització econòmica del Projecte Treball als Barris, informa que els resultats de les enquestes realitzades per l’Ajuntament als comerços de Barcelona al 2012 demostren que els comerços no utilitzen eines gratuïtes i de gran abast com les TIC per promocionar els seus negocis o gestionar-ne el dia a dia, “principalment per falta de formació i temps per a l’assessorament en el seu ús”. En referència als comerços que disposen de pàgina web, explica: “el Poble-sec està clarament per sota de la mitjana de la ciutat, que se situa en el  66%”. Tot i així, afegeix, “vam detectar molta receptivitat per part dels comerciants i bona acollida de formacions puntuals”.

Els comerciants del Poble-sec, actius a la xarxa

El President de l’Associació de Comerciants del Poble-sec, Manel Tort, espera una alta participació dels comerciants del barri al programa. L’any passat des de l’associació van oferir als socis un curs en TIC del Cibernàrium de Barcelona Activa que va tenir molt d’èxit. La majoria dels participants van aplicar les tècniques apreses i ara estan veient els resultats, amb una repercussió favorable en el negoci. En Manel està molt satisfet amb l’estructura i els temes de les càpsules formatives i reconeix: “estan fetes amb consciència”.

Com a fruit de tota aquesta renovació, l’associació ha estrenat web www.comerciantspoblesec.org, espai que destaca per oferir un site a cada associat, de manera que puguin tenir un espai propi a Internet on donar-se a conèixer i promocionar-se. També s’han apuntat al codi QR. En breu tots els socis que ho sol·licitin disposaran d’un QR propi que porti els clients a conèixer el seu espai a la xarxa directament des del mòbil.

Nou local

Com ja vam recollir en el darrer número de la revista Paral·lel OH! l’Associació de Comerciants del Poble-sec també estrena seu (Passeig de l’Exposició número 10) fet que li permet disposar d’un local propi. En paraules del President de l’Associació, “ha suposat un pas de gegant a nivell d’infraestructura i de material”. Ara tots els socis poden fer servir l’espai i treballar amb unes millors condicions.

 Marta Tello

El president de l'Associació de Comercians, Manel Tort, al nou local. Foto: Ana Inés Fernández

El president de l’Associació de Comercians, Manel Tort, al nou local. Foto: Ana Inés Fernández

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2021 Zona Sec.