Connecta amb nosaltres

Portada

Pals a les rodes

Publicat

on

La DGT ha proposat modificacions al Reglament General de Circulació, entre les quals s’inclou l’ús obligatori del casc per circular amb bicicleta en zona urbana. Mesura a la qual s’han oposat entitats d’usuaris, empreses i ajuntaments, entre ells, el de Barcelona.

La majoria de ciclistes ceru innecessari l'ús del casc en ciutat/ Ana Inés Fernández

La majoria de ciclistes creu innecessari l’ús del casc en ciutat/ Ana Inés Fernández

Els usuaris de la bicicleta i el consistori  s’han posat les mans al cap en conèixer que la DGT vol obligar a circular amb casc per vies urbanes. Una mesura que diuen haver pres per millorar la seguretat dels ciclistes i reduir els accidents. El cert és que els estudis fets actualment a diversos països contradiuen aquesta creença. El casc no evita els accidents i els accidents greus més habituals en bicicleta són per atropellament i no per lesions cranioencefàliques, que són precisament les que es volen evitar imposant l’ús del casc. A més, en accidents a més de 20km per hora, la protecció del casc no és efectiva. La mesura, critiquen entitats d’usuaris com Amics de la Bici, criminalitza la bicicleta. Segons ells els frens s’haurien de posar als vehicles a motor i no als vehicles que aporten una millor qualitat de vida a usuaris i ciutadans.

Mesura contraproduent

Segons el Baròmetre de la Bicicleta de Catalunya de 2012, gairebé 2.8 milions de catalans són usuaris de la bicicleta amb alguna freqüència. Imposar l’ús obligatori del casc seria un clar pas enrere. A països com Austràlia on s’ha implantat la mesura, aquesta ha fracassat i ha fet disminuir el nombre de ciclistes.  A més, per la bicicleta pública, el Bicing, seria un cop difícil de superar, tal i com es tem el propi Ajuntament de Barcelona, que considera que l’ús del casc ha de ser una decisió voluntària de cada usuari.

Experts en mobilitat consultats per ZONASEC asseguren que la mesura més eficaç per garantir la seguretat dels ciclistes és precisament que n’augmenti el nombre, i la creació de més zones 30 i infraestructures ciclistes.

Resignació

La majoria dels usuaris de la bicicleta del barri consultats per ZONASEC no utilitzen casc habitualment i creuen innecessària la mesura proposada per la DGT, malgrat que consideren que s’hauran de resignar si la proposta tira endavant.

Marta Tello

 

Ciclistes a l'Avinguda del Paral·lel/ Ana Inés Fernández

Ciclistes a l’Avinguda del Paral·lel/ Ana Inés Fernández

Continua llegint

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.