Connecta amb nosaltres

Portada

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el Pla d’Inclusió Social de Barcelona 2012-2015

Publicat

on

El Pla d’Inclusió Social de Barcelona és el resultat d’un treball conjunt entre l’administració municipal, el teixit associatiu i la ciutadania amb l’objectiu de reduir les desigualtats. L’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat la importància del sector social, del qual ha dit “és la prioritat de l’Ajuntament”. Respecte del Pla, ha mencionat que busca la cohesió social i pretén esdevenir “un referent mundial en polítiques socials”.

 

Tothom pot participar del Pla d'Inclusió Social / Ana Inés Fernández

Tothom pot participar del Pla d’Inclusió Social / Ana Inés Fernández

Per elaborar el Pla s’ha mantingut un diàleg amb les entitats socials al llarg de 2012, que ha donat com a resultat la definició de 88 objectius i 192 actuacions a realitzar. Un extens conjunt de mesures per aplicar des d’ara i fins el 2015. Pel Poble-sec s’ha programat, entre d’altres, invertir en el trasllat del centre de serveis socials, augmentar el nombre de places al menjador social del Paral·lel, ampliar el programa Salut als Barris, i els plans de desenvolupament Comunitari, a més d’iniciar el programa d’acció social del centre de servei socials del districte i d’engegar el Pla d’Acció Social del Territori.

Evitar l’exclusió

Han treballat en el desenvolupament del Pla les entitats que formen part de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, entre les quals es troben prop d’una vintena d’entitats del Poble-sec, com la Coordinadora d’Entitats.

A ZONASEC hem parlat amb el President de la Coordinadora, Josep Guzmán, qui ha posat de manifest que la realitat social actual requereix “evitar l’exclusió”. Guzmán manifesta que en termes socials s’ha passat d’una necessitat d’integració a una altra d’evitar l’exclusió. Ara cal que les accions de les entitats i les administracions públiques vagin en la línia de “mantenir el que tenim”. Pel President de la Coordinadora hi ha “mancances de supervivència” que afecten una important part de la població. En aquest sentit considera clau el paper del teixit associatiu, que es capaç de donar suport als veïns que estan passant per situacions molt complicades i permetre que es mantinguin.

Malgrat que Guzmán veu clara la necessitat d’implementar el pla d’inclusió social i la voluntat política de fer-ho, es manté escèptic respecte de la disposició de recursos econòmics per aconseguir-ho, especialment els que han de venir de la Generalitat.

Marta Tello

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.