Connecta amb nosaltres

Societat

‘Conciertem’, música contra l’exclusió social

Publicat

on

La integradora iniciativa de la Fundació de Serveis socials de Sant Pere Claver aplega més d’un cenenar de persones al Centre Cultural Albareda

Els ‘Bullangas’ van actuar al centre cultural Albareda el passat 22 de març

Els ‘Bullangas’ van actuar al centre cultural Albareda el passat 22 de març

@hlennna / La Residència i el Centre de Dia Tres Pins, gestionats directament des de la Fundació Serveis Socials de Sant Pere Claver, juntament amb la col·laboració del centre cultural Albareda van organitzar el passat 22 de març el ‘Conciertem’, una iniciativa amb la voluntat d’engrescar a ballar persones amb dependència o discapacitat, juntament amb tothom qui s’hi volgués apuntar, en una activitat gratuïta i oberta al barri. Els encarregats d’aportar les notes musicals a la tarda de dissabte van ser els grups ‘Bullangas’, directament des de la colònia Güell i presentant ritmes ska, rock i rumbes i ‘Guapos i Famosos’, seleccionant temes de rock dels anys 70.

La música va començar a sonar les 17h i a mida que avançava la tarda la sala d’actes del centre cultural es va anar omplint fins al punt que a les 19h, hora en què finalitzava el concert, la sala gairebé quedava petita. Grans i petits, homes i dones, en total més d’un centenar de persones van poder gaudir i sobretot ballar les contagioses cançons de les bandes catalanes.

Més enllà d’un concert
Conciertem és la primera de les activitats que formen part del programa ‘Temps per tu’, ofert pel Programa de Temps i Qualitat de Vida, per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, pel Districte de Sants-Montjuïc i per la Fundació de Serveis Socials Sant Pere Claver. Aquesta iniciativa té com a objectiu fomentar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal de les famílies cuidadores de persones amb dependència o discapacitat, millorant la seva qualitat de vida, així com la de les persones dependents en qüestió. En aquesta línia, la Fundació Hospital Sant Pere Claver afirma que iniciatives culturals d’aquest tipus són imprescindibles per ajudar a la normalització i la integració dins la comunitat de persones amb discapacitat, i un dels seus objectius és precisament aquest, evitar l’exclusió social.

Societat

Obre la residència del Poble-sec amb 240 llits per a malalts de Covid-19

La consellera Vergés anuncia l’adaptació d’altres espais per traslladar residents i així evitar el contagi de coronavirus

Publicat

on

Per

Vetllar per la salut dels més vulnerables. Aquest és l’objectiu del Govern de la Generalitat des del primer dia d’aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus. En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquesta setmana s’incorpora “una nova residència de gent gran a la ciutat de Barcelona amb una capacitat de 240 llits per a persones amb Covid-19”. Aquest espai ubicat al Poble-sec comptarà amb 141 habitacions distribuïdes en 8.000 metres quadrats. En un inici, s’obrirà amb 32 llits.

Vergés ha precisat que es tracta d’una “residència medicalitzada amb instal·lació d’oxigen en 66 llits” i que donarà capacitat de moviment a les residències d’on provenen les persones malaltes. De fet, ha explicat que s’adaptaran altres espais, com ara hotels, per aquelles persones que viuen en residències i que no estan malaltes de Covid-19 per poder-los aïllar de les residències de procedència perquè “són persones infectables” i evitar-ne, així, el contagi.

Per altra banda, aquests darrers dies el Departament de Salut ha augmentat el nombre de proves per detectar el coronavirus entre les persones que viuen en residències. “Estem augmentant les proves cada dia, fins ara ja són 10.434 les proves PCRs fetes”, ha informat Vergés. Per últim, la consellera Vergés ha reiterat la importància de quedar-se a casa per evitar el repunt de casos de coronavirus i ha recordat que els “laboratoris privats no haurien d’oferir tests de coronavirus ni a ajuntaments ni a empreses. Els tests han de passar pels protocols públics per a poder saber els resultats i millorar les estratègies per controlar aquesta epidèmia”, ha conclòs.

Continua llegint

Societat

Diari del coronavirus

Publicat

on

Per

Ja no em desperto amb els primers cotxes que circulen pel carrer. Ara, és el silenci que em desvetlla. Un silenci que m’arriba, m’embolcalla feixuc com un lladre que em visités de matinada i em deixés la seva targeta de presentació: soc aquí, com cada diumenge, cada dijous.

No compten els dies sinó els gestos. I les imatges agafen una importància poc habitual. Ara observo un vell amb més anys que jo córrer amb esforç i passes petites cap a la parada del bus. L’autobús l’esperarà. En aquests temps baixen del Tibidabo ànimes generoses i pugen de mar d’altres diabòliques.

A la nit el paisatge destacable són el guants de plàstic que campen damunt la vorera.

De nou a la cuina damunt la taula de marbre navega un cert desordre. El diari i el suplement, un bol amb escàs raim, una ceràmica que representa una gallina, unes tasses de cafè…

No tenim pressa per recollir el desori.

Ernest Millet Gómez

Continua llegint

Societat

Confinament (II)

Publicat

on

Per

El darrer model implementat de superilla va ser el del Poblenou, tot i que Gràcia en si ja és una superilla / Toni Hermoso Pulido

El bol curull de col-i-flor presideix la taula de marbre. I uns tomàquets per amanir, unes restes de raviolis que quedaren de l’àpat d’ahir. Encenem el llum, una bombeta que ens dóna escalfor lentament. I seiem a taula com si res no ens passés pel cap, com si avui fos un dia qualsevol: però passen massa coses a la ciutat.

El semàfor de davant de casa ha esdevingut decoratiu i ja ningú espera el permís per creuar el carrer. Potser cada cinc minuts baixa un cotxe pel carrer Balmes. Ha plogut bona part del dia. Una pluja mansa que l’escriptor Pla aplaudiria feliç, perquè era, segons que escrivia, l’aigua que calia per als camps. Busco un somriure, una paraula amable però em creuo amb poques persones que semblen que corrin cap al notari. Recullo l’última barra de pa al forn de santa Glòria. Des d’el primer dia de la crisi sanitària que m’atén la mateixa senyora. Té un aire d’absoluta normalitat, com si això del virus no anés amb ella.

Al vespre com a final de festa el nostre anònim veí ens regala Imagine i la veu de Lennon ressona per tota la plaça. S’aixequen braços i només ens falten les espelmes per arrodonir el final de la vetllada. Bé, hi tenim algunes llinternes que ens fan l’ullet. Comença a fosquejar i la ciutat semblarà més trista, com un dol immens que cau damunt nostre.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.