Connecta amb nosaltres

Portada

Pare Batllori promou el teatre integrador i intergeneracional

Publicat

on

El centre cultural Albareda va acollir l’espectacle ‘Farandulers’ de la companyia Alquimistes Teatre integrada per persones amb discapacitat intel·lectual, al qual van assistir col·lectius del barri d’edats i realitats diverses.

@Marta_Tello/El 24 de març la residència i centre de dia Pare Batllori, amb la col·laboració de l’Escola Sant Pere Claver, el centre cultural Albareda i la companyia Alquimistes Teatre va organitzar una jornada de teatre i debat per afavorir el coneixement mutu i fomentar la relació entre persones de col·lectius diversos. A la representació teatral, oberta a tots els veïns, li va seguir un debat entre els actors i els espectadors: principalment gent gran usuària de Pare Batllori, alumnes de l’Escola Sant Pere Claver, i famílies dels actors. En total van assistir-hi 152 persones.

La jornada va permetre, especialment als nens, treballar sobre les diferències i capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual, alhora que els actors van tenir una nova oportunitat de mostrar les seves habilitats damunt de l’escenari. Van interpretar un espectacle a l’estil dels anys 40, que combinava temes d’actualitat, com són la crisi o la desocupació. L’obra va ser molt ben rebuda entre els usuaris de la residència, que van recordar la seva època de joventut, especialment un dels assistents que havia estat treballador de El Molino.

La companyia Alquimistes Teatre, de Santa Coloma, treballa des de fa 16 anys per “afavorir la integració social, la visibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i, en definitiva, la millora de la seva qualitat de vida”. Tal i com indiquen, el seu  objectiu és “el desenvolupament personal i grupal a través del treball creatiu i de l’expressió artística de l’art dramàtic”.

IMG-20140408-WA0012

Actors i usuaris de Pare Batllori després de la funció/ Foto:- Pare Batllori

IMG-20140408-WA0020

Alumnes de l’escola Sant Pere Claver van assistir a l’espectacle/ Foto: Pare Batllori

IMG-20140408-WA0009

L’espectacle ‘Farandulers’ recrea l’estil dels anys 40/ Foto: Pare Batllori

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2020 Zona Sec.