Connecta amb nosaltres

Societat

El CB Sant Antoni-Poble-sec impulsa la primera edició del Torneig 3×3

Publicat

on

El campionat se celebrarà els dies 3 i 4 de maig a la pista de Les Tres Xemeneies

El CB Sant Antoni fa dos anys que ha incorporat ‘Poble-sec’ al nom corporatiu del club / CB Sant Antoni Poble-sec

El CB Sant Antoni fa dos anys que ha incorporat ‘Poble-sec’ al nom corporatiu del club / CB Sant Antoni Poble-sec

@molina_jordi / El Club Bàsquet Sant Antoni-Poble Sec impulsa la primera edició del Torneig 3×3 amb motiu dels actes del 10è aniversari de l’entitat. El campionat, que se celebrarà els dies 3 i 4 de maig a la Pista de Les Tres Xemeneies, tindrà el format de lligueta i està dissenyat perquè totes les persones que s’estimen aquest esport, independentment del seu nivell, hi puguin participar. És per això que el format dels equips serà només de 3 jugadors –tot i que els equips que s’hi vulguin inscriure hauran de ser 4, per poder fer canvis—. Hi haurà quatre categories per a poder apuntar-se, tant en equips masculins com femenins. Elit —nascuts el 1995 i anteriors—, Pro —entre 1996 i 1999—, Rookie —nascuts entre el 2000 i 2001— i Mini —­entre 2002 i 2004—. Cada equip participant, que no ha de perquè ser del club, haurà d’abonar 40 euros i tindrà una samarreta com a obsequi.

Aquest campionat servirà, a més, per commemorar el 10è aniversari d’una entitat que, des de fa dos anys, mira d’arrelar-se al barri del Poble-sec. “A diferència de fa uns anys, quan el club passava per un mal moment, ara podem afirmar que tenim la salut garantida”, explica David Tatay, responsable de l’Àrea Social del Club, que explica a ZONA SEC la importància d’aquesta temporada: “més enllà de la vessant esportiva, sempre recordarem aquest curs per haver aconseguit que l’Ajuntament ens faci la cobertura de la pista”. I és que a principis de juny, quan l’activitat esportiva cedeixi el seu protagonisme al descans estival, està previst que comencin unes obres molt esperades per a l’entitat, que s’ha afartat d’haver de suspendre partits per culpa de les inclemències meteorològiques. Les previsions del consistori són de cinc mesos per tenir la pista coberta.

Es preveu que les obres per cobrir la pista comencin el mes de juny / CB Sant Antoni Poble-sec

Es preveu que les obres per cobrir la pista comencin el mes de juny / CB Sant Antoni Poble-sec

Es preveuen dos dies d’ambient festiu, amb música a totes les pistes, servei de bar, premis per als finalistes de cada categoria i diferents sorteigs durant els dos dies que durarà el campionat. Els actes tenen el suport de la Federació Internacional de Bàsquet Amateur (FIBA), la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Espanyola de Bàsquet, l’Ajuntament de Barcelona i la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Societat

Obre la residència del Poble-sec amb 240 llits per a malalts de Covid-19

La consellera Vergés anuncia l’adaptació d’altres espais per traslladar residents i així evitar el contagi de coronavirus

Publicat

on

Per

Vetllar per la salut dels més vulnerables. Aquest és l’objectiu del Govern de la Generalitat des del primer dia d’aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus. En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquesta setmana s’incorpora “una nova residència de gent gran a la ciutat de Barcelona amb una capacitat de 240 llits per a persones amb Covid-19”. Aquest espai ubicat al Poble-sec comptarà amb 141 habitacions distribuïdes en 8.000 metres quadrats. En un inici, s’obrirà amb 32 llits.

Vergés ha precisat que es tracta d’una “residència medicalitzada amb instal·lació d’oxigen en 66 llits” i que donarà capacitat de moviment a les residències d’on provenen les persones malaltes. De fet, ha explicat que s’adaptaran altres espais, com ara hotels, per aquelles persones que viuen en residències i que no estan malaltes de Covid-19 per poder-los aïllar de les residències de procedència perquè “són persones infectables” i evitar-ne, així, el contagi.

Per altra banda, aquests darrers dies el Departament de Salut ha augmentat el nombre de proves per detectar el coronavirus entre les persones que viuen en residències. “Estem augmentant les proves cada dia, fins ara ja són 10.434 les proves PCRs fetes”, ha informat Vergés. Per últim, la consellera Vergés ha reiterat la importància de quedar-se a casa per evitar el repunt de casos de coronavirus i ha recordat que els “laboratoris privats no haurien d’oferir tests de coronavirus ni a ajuntaments ni a empreses. Els tests han de passar pels protocols públics per a poder saber els resultats i millorar les estratègies per controlar aquesta epidèmia”, ha conclòs.

Continua llegint

Societat

Diari del coronavirus

Publicat

on

Per

Ja no em desperto amb els primers cotxes que circulen pel carrer. Ara, és el silenci que em desvetlla. Un silenci que m’arriba, m’embolcalla feixuc com un lladre que em visités de matinada i em deixés la seva targeta de presentació: soc aquí, com cada diumenge, cada dijous.

No compten els dies sinó els gestos. I les imatges agafen una importància poc habitual. Ara observo un vell amb més anys que jo córrer amb esforç i passes petites cap a la parada del bus. L’autobús l’esperarà. En aquests temps baixen del Tibidabo ànimes generoses i pugen de mar d’altres diabòliques.

A la nit el paisatge destacable són el guants de plàstic que campen damunt la vorera.

De nou a la cuina damunt la taula de marbre navega un cert desordre. El diari i el suplement, un bol amb escàs raim, una ceràmica que representa una gallina, unes tasses de cafè…

No tenim pressa per recollir el desori.

Ernest Millet Gómez

Continua llegint

Societat

Confinament (II)

Publicat

on

Per

El darrer model implementat de superilla va ser el del Poblenou, tot i que Gràcia en si ja és una superilla / Toni Hermoso Pulido

El bol curull de col-i-flor presideix la taula de marbre. I uns tomàquets per amanir, unes restes de raviolis que quedaren de l’àpat d’ahir. Encenem el llum, una bombeta que ens dóna escalfor lentament. I seiem a taula com si res no ens passés pel cap, com si avui fos un dia qualsevol: però passen massa coses a la ciutat.

El semàfor de davant de casa ha esdevingut decoratiu i ja ningú espera el permís per creuar el carrer. Potser cada cinc minuts baixa un cotxe pel carrer Balmes. Ha plogut bona part del dia. Una pluja mansa que l’escriptor Pla aplaudiria feliç, perquè era, segons que escrivia, l’aigua que calia per als camps. Busco un somriure, una paraula amable però em creuo amb poques persones que semblen que corrin cap al notari. Recullo l’última barra de pa al forn de santa Glòria. Des d’el primer dia de la crisi sanitària que m’atén la mateixa senyora. Té un aire d’absoluta normalitat, com si això del virus no anés amb ella.

Al vespre com a final de festa el nostre anònim veí ens regala Imagine i la veu de Lennon ressona per tota la plaça. S’aixequen braços i només ens falten les espelmes per arrodonir el final de la vetllada. Bé, hi tenim algunes llinternes que ens fan l’ullet. Comença a fosquejar i la ciutat semblarà més trista, com un dol immens que cau damunt nostre.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.