Connecta amb nosaltres

Societat

Els bandarres tenyeixen de blau cel Torredembarra

Publicat

on

Els Castellers del Poble-sec s’enduen el Concurs7 després de descarregar el 2d7, el 3d7 aixecat per sota i el 7d7

DSC_0340_web

Els bandarres van descarregar el 2d7, el 3d7 aixecat per sota i el 7d7 / Foto: Castellers del Poble-sec

El blau cel va ser la tonalitat que es va imposar al mosaic multicolor de la plaça del Castell de Torredembarra. Els Castellers del Poble-sec  van certificar la seva creixent evolució en aconseguir el títol que els acredita com a guanyadors del Concurs7, un certamen que ja suma la seva novena edició i que està pensat per destacar la bona feina de les colles petites. Els bandarres van descarregar a la segona ronda el 2d7, el millor castell que es va poder veure en una intensa jornada castellera.

“Vam plantejar la diada amb els nostres millors castells a l’abast: 3d7ps, 2d7 i 7d7, i va ser suficient per endur-nos la victòria. A més, vam posar-hi la cirereta amb tres pilars de 5 simultanis, un repte nou per a nosaltres. No volíem arriscar, sinó fer la nostra actuació, passar-ho bé i, si guanyàvem, doncs encara millor”, explica Quim Pérez, relacions públiques i membre de la colla.

I és que els de la camisa blau cel van marcar el ritme des de la primera ronda i van descarregar un bon 3d7 aixecat per sota. En la segona, van completar una gran torre de set, que va aixecar un dels aplaudiments del dia. Per arrodonir-ho, van completar un bon 7d7 que els donava, quan encara quedava bona part de concurs, el primer lloc i signaven la millor actuació de la història del Concurs7.

 

Cap als castells de vuit
“Ens sentim pletòrics no només pel títol, sinó perquè el resultat evidencia que la colla té més que dominats els castells de set pisos, i el salt als castells de vuit és imminent”. Dit i fet. El proper dia 10 de novembre, els Castellers del Pobe-sec tenen previst obsequiar el barri amb el seu bateig en els castells de vuit pisos. La cita serà al carrer Blai: “esperem que l’eufòria de la victòria ompli de gent els assajos i, com no, a les actuacions”, conclou Pérez.

bandarres_Concurs7_2_web

Benet Iñigo, cap de colla, mostra el diploma que els acredita com a guanyadors del Concurs7 / Foto: Castellers del Poble-sec

Mossegant els talons dels bandarres, els Castellers de la Sagrada Família, que arribaven amb els millors registres,  es van haver de conformar amb el segon lloc. El bronze va ser pels amfitrions, els Nois de la Torre. Algunes de les colles —12 en total— van completar la millor actuació dels seus historials i d’altres van estrenar castells que no havien fet mai. La qual cosa encara atorga més mèrit a la colla castellera del barri, que estrena les seves vitrines amb el primer gran reconeixement.

Societat

Obre la residència del Poble-sec amb 240 llits per a malalts de Covid-19

La consellera Vergés anuncia l’adaptació d’altres espais per traslladar residents i així evitar el contagi de coronavirus

Publicat

on

Per

Vetllar per la salut dels més vulnerables. Aquest és l’objectiu del Govern de la Generalitat des del primer dia d’aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus. En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquesta setmana s’incorpora “una nova residència de gent gran a la ciutat de Barcelona amb una capacitat de 240 llits per a persones amb Covid-19”. Aquest espai ubicat al Poble-sec comptarà amb 141 habitacions distribuïdes en 8.000 metres quadrats. En un inici, s’obrirà amb 32 llits.

Vergés ha precisat que es tracta d’una “residència medicalitzada amb instal·lació d’oxigen en 66 llits” i que donarà capacitat de moviment a les residències d’on provenen les persones malaltes. De fet, ha explicat que s’adaptaran altres espais, com ara hotels, per aquelles persones que viuen en residències i que no estan malaltes de Covid-19 per poder-los aïllar de les residències de procedència perquè “són persones infectables” i evitar-ne, així, el contagi.

Per altra banda, aquests darrers dies el Departament de Salut ha augmentat el nombre de proves per detectar el coronavirus entre les persones que viuen en residències. “Estem augmentant les proves cada dia, fins ara ja són 10.434 les proves PCRs fetes”, ha informat Vergés. Per últim, la consellera Vergés ha reiterat la importància de quedar-se a casa per evitar el repunt de casos de coronavirus i ha recordat que els “laboratoris privats no haurien d’oferir tests de coronavirus ni a ajuntaments ni a empreses. Els tests han de passar pels protocols públics per a poder saber els resultats i millorar les estratègies per controlar aquesta epidèmia”, ha conclòs.

Continua llegint

Societat

Diari del coronavirus

Publicat

on

Per

Ja no em desperto amb els primers cotxes que circulen pel carrer. Ara, és el silenci que em desvetlla. Un silenci que m’arriba, m’embolcalla feixuc com un lladre que em visités de matinada i em deixés la seva targeta de presentació: soc aquí, com cada diumenge, cada dijous.

No compten els dies sinó els gestos. I les imatges agafen una importància poc habitual. Ara observo un vell amb més anys que jo córrer amb esforç i passes petites cap a la parada del bus. L’autobús l’esperarà. En aquests temps baixen del Tibidabo ànimes generoses i pugen de mar d’altres diabòliques.

A la nit el paisatge destacable són el guants de plàstic que campen damunt la vorera.

De nou a la cuina damunt la taula de marbre navega un cert desordre. El diari i el suplement, un bol amb escàs raim, una ceràmica que representa una gallina, unes tasses de cafè…

No tenim pressa per recollir el desori.

Ernest Millet Gómez

Continua llegint

Societat

Confinament (II)

Publicat

on

Per

El darrer model implementat de superilla va ser el del Poblenou, tot i que Gràcia en si ja és una superilla / Toni Hermoso Pulido

El bol curull de col-i-flor presideix la taula de marbre. I uns tomàquets per amanir, unes restes de raviolis que quedaren de l’àpat d’ahir. Encenem el llum, una bombeta que ens dóna escalfor lentament. I seiem a taula com si res no ens passés pel cap, com si avui fos un dia qualsevol: però passen massa coses a la ciutat.

El semàfor de davant de casa ha esdevingut decoratiu i ja ningú espera el permís per creuar el carrer. Potser cada cinc minuts baixa un cotxe pel carrer Balmes. Ha plogut bona part del dia. Una pluja mansa que l’escriptor Pla aplaudiria feliç, perquè era, segons que escrivia, l’aigua que calia per als camps. Busco un somriure, una paraula amable però em creuo amb poques persones que semblen que corrin cap al notari. Recullo l’última barra de pa al forn de santa Glòria. Des d’el primer dia de la crisi sanitària que m’atén la mateixa senyora. Té un aire d’absoluta normalitat, com si això del virus no anés amb ella.

Al vespre com a final de festa el nostre anònim veí ens regala Imagine i la veu de Lennon ressona per tota la plaça. S’aixequen braços i només ens falten les espelmes per arrodonir el final de la vetllada. Bé, hi tenim algunes llinternes que ens fan l’ullet. Comença a fosquejar i la ciutat semblarà més trista, com un dol immens que cau damunt nostre.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.