Connecta amb nosaltres

Portada

Raons Públiques, intervé en el projecte guanyador del Premi “Participa a l’Escola 2013”

Publicat

on

L’escola La Pau (districte de Sant Martí) ha estat guardonada amb el premi “Participa a l’Escola 2013”, que té com a objectiu “guardonar les experiències o treballs de recerca que versin sobre formes de participació a l’escola o que hi fomentin la pràctica o l’aprenentatge dels valors democràtics”. El premi ha estat atorgat pel Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya al projecte “Fem comunitat transformant el pati de l’escola”.  Aquest s’ha dut a terme entre 2011 i 2013 i ha consistit en el treball en xarxa de tots els col·lectius integrants de l’escola (AMPA, alumnes, equip docent i directiu) per tal d’adaptar el pati de l’escola a les necessitats de les persones que en fan ús. Hi han participat també el PEP (Pla d’Energia Participatiu dels Barris de Sant Martí i la Verneda) i l’entitat poblesequina Raons Públiques, dedicada a la intervenció en la transformació dels espais públics, millorant l’àmbit relacional i empoderant els ciutadans.

3

Els alumnes mostren com volen el pati de l’escola/ Raons Públiques

La participació com a eina transformadora

La Lucia Zandigiacomi, arquitecta integrant de l’equip de Raons Públiques, destaca que el premi els servirà per continuar involucrant el barri al projecte. I recalca que aquest cas ha estat un exemple de com la comunitat educativa i les famílies han estat capaces de dur a terme un projecte participatiu de gran magnitud per a la millora de l’escola, i com aquest ha fet créixer la comunitat. La Lucia destaca també la importància del reconeixement per part de la Generalitat d’aquest i d’altres treballs d’acció comunitària, però lamenta que el destí final de la majoria dels diners públics sigui finançar propostes més vinculades al turisme que a la qualitat de vida dels ciutadans.

Raons Públiques és una de les entitats que representa la transformació que està vivint la societat actualment, a la qual els ciutadans estan recuperant el paper protagonista en la presa de decisions que afecten la seva manera de viure. Un canvi profund que malgrat les dificultats  s’està començant a notar.

_________________

El 14 de febrer es farà entrega del guardó en un acte a l’escola La Pau.

_________________

Marta Tello

2

Tobogan construït a partir del procés participatiu/ Raons Públiques

 

 

Procés participatiu amb els alumnes/ Raons Públiques

Procés participatiu amb els alumnes/ Raons Públiques

 

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024