Connecta amb nosaltres

Portada

L’Assemblea de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec revela nous projectes per enguany

Publicat

on

La Coordinadora treballa al 2014 per ampliar els serveis a la infància i reconèixer la figura del voluntari, a més de buscar noves formes de finançament per als programes socials amb la “Festa solidària”.

Assemblea anual de la coordinadora d`Entitats del Poble Sec

Assemblea Anual de la Coordinadora/ Ana Inés Falcone

@Marta_Tello/El 10 d’abril va tenir lloc l’Assemblea General Ordinària de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. El president, Josep Guzmán, va fer repàs de l’activitat de 2013 amb pocs fets destacables, tret de la disminució de les subvencions públiques i l’augment dels patrocinadors privats que han permès el manteniment de l’activitat. Després va donar a conèixer els projectes i accions previstes pel 2014, entre les quals destaca la celebració dels 25 anys de l’entitat, la possible col·laboració amb Sant Pere Claver per ampliar els serveis als infants, la festa de la solidaritat per recaptar fons per a programes socials, l’homenatge a la figura del voluntari i un nou programa de pràctiques laborals adreçat als joves amb l’associació de comerciants.

Albareda centra l’interès dels socis

Durant el torn de paraules es va demanar per la cogestió del centre cultural Albareda, un tema que ha portat alguns conflictes el darrer any. El President de la Coordinadora va assegurar que no tenien més informació; mentre Jordi Romeu, President Honorífic, va recordar la importància que les entitats del barri cogestionin l’equipament per “recuperar la part social”. Alhora va assegurar que cal “reforçar la junta amb gent nova de diferent tipus d’associacionisme” amb una “visió més oberta”; i va recordar alguns perills que comportaria la gestió privada de l’equipament: manca de recursos per a les entitats i exclusió de segons quin tipus d’associacionisme.

Canvis en la junta i associats

A l’Assemblea es va ratificar la baixa de tres socis i l’entrada de set, quedant un total de 106 entitats adherides. D’altra banda, es va ratificar l’acord per demanar la incorporació a la Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència. La direcció de la Junta s’ha mantingut pràcticament igual, amb dos vocals que són baixa i la incorporació de Lidia Rodrigo de Poble-sec per la Independència. El President va fer una nova crida a la gent jove per formar part de la junta directiva. De moment no hi ha candidats i fonts properes a la Coordinadora consideren que la crida ha de venir recolzada per propostes clares i concretes.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.