Connecta amb nosaltres

Portada

Javier Velasco, reconegut a la 23a edició dels Premis Sants-Montjuïc

Publicat

on

Velasco, un dels veïns més emblemàtics del Poble-sec, rep l’agraïment institucional a la seva tasca voluntària i desinteressada per millorar la vida del barri

@zona_secEl veí del Poble-sec, Javier Velasco, va rebre el Premi Sants-Montjuïc per la seva activitat associativa al barri. Velasco ha estat i és part responsable de l’actual teixit d’entitats, entre d’altres, ha format part d’associacions de pares i mares de vàries escoles i és una peça clau de la Colla de Geganters del Poble-sec, de la junta directiva de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec o dels Diables.

El regidor del districte, Jordi Martí, va recordar que aquests guardons constitueixen un reconeixement i un agraïment institucional a la tasca voluntària i desinteressada de persones i entitats per millorar la vida als barris de Sants-Montjuïc. Martí es va referir a “l’enorme contribució a la integració i a la cohesió social” que han fet els premiats al llarg de la seva trajectòria, així com al seu “compromís en les reivindicacions socials”.

premi 027

Javier Velasco (esquerra), al costat del regidor Jordi Martí, rebent el guardó

Nascut l’any 1946, als anys setanta i començaments dels vuitanta s’implica en les activitats de les associacions de mares i pares de diferents escoles, així com en els consells escolars. Posteriorment, també als vuitanta, entra a formar part a la junta directiva de l’associació de veïns i comerciants del carrer Poeta Cabanyes, i posteriorment a l’associació de comerciants del Poble-sec.

El premi, en aquesta categoria de reconeixement individual, homenatja la tasca altruista de particulars i organitzacions per millorar la vida dels barris, una eiqueta que defineix l’esperit associtiu de Velasco. L’acte de lliurament del guardó es va celebrar el passat dia 12 a la Sala de Plens de la seu del Districte Sants-Montjuïc i va complir la 23a edició.

En la categoria de reconeixement col·lectiu va rebut el premi Sants-Montjuïc 2014 l’escola Perú. Aquest centre públic, d’educació infantil i primària, ha promogut iniciatives de tot tipus per impulsar el desenvolupament dels infants; per promoure la solidaritat entre els pobles, les races i les cultures; per fomentar entre els escolars la creativitat; per ajudar-los a desvetllar el seu sentit crític; per contribuir a formar noies i nois receptius, respectuosos i responsables per al món de demà.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.