Connecta amb nosaltres

Portada

Els pros i contres del nou enllumenat del Paral·lel

Publicat

on

L’Ajuntament defensa l’estalvi energètic de les noves faroles, mentre que els activistes troben la inversió lumínica desproporcionada 

@molina_jordi / La reforma del Paral·lel preveu la renovació integral de l’enllumenat, seguint els criteris del Pla Director d’Il·luminació, que concep el Paral·lel una zona “de nova centralitat”. La partida en il·luminació –de 2,8 milions d’euros, el 30% del pressupost total— satisfà el sector econòmic i comercial de l’avinguda, que havia dit, per activa i per passiva, que l’avinguda necessitava sortir de la grisor i gaudir d’un nou enllumenat.

foto_faroles_web

Imatge virtual del Paral·lel amb les noves ‘columnes’ de llum / Ajuntament BCN

Segons un grup d’experts de l’Ajuntament de Barcelona, el nou sistema afavorirà l’estalvi energètic i hauria de millorar la sensació de seguretat. La nova farola, a la que anomenen “columna d’enllumenat versàtil”, preveu dos tipus d’il·luminació –la funcional i l’ornamental o escènica— a base de làmpades LED’s. Aquesta nova columna de 9 metres d’alçada i d’acer galvanitzat també actuarà com a suport d’elements de comunicació i de l’àmbit TIC i allotjarà nodes de cobertura wifi i sensors mediambientals.

“Busquem més claror, més eficiència, potenciar el vianant i el patrimoni i contribuir a millorar la qualitat de vida, perquè carrers ben il·luminats són carrers més segurs”, explica el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives. A més, l’objectiu és poder implementar el nou pla sense incrementar el cost econòmic, gràcies al sistema de LED i a la introducció de la tecnologia intel·ligent. “No pretenem il·luminar més i gastar més; sinó il·luminar d’una manera més eficient, i gastant molt menys”, assegura Vives, que emmarca el nou enllumenat en una de les noves solucions tecnològiques pròpies d’una smart city.

La lletra petita
Les raons per oposar-se a la instal·lació, segons la Plataforma Aturem el Pla Paral·lel, són sobretot de caràcter econòmic i ecològic. “Cada una d’aquests dispositius d’il·luminació costarà, de mitjana, 6.500€”, la qual cosa “és incomprensible en un context de crisi econòmica”. Segons els activistes la instal·lació d’aquests dispositius, que representen una tercera part de la inversió en la reforma, “no ofereixen cap resposta a les necessitats dels barris implicats”.

A aquestes raons de caràcter econòmic, la plataforma suma els riscos derivats dels efectes de l’emissió d’ones radioelèctriques, l’abast de les quals és encara desconegut. Segons la plataforma, que cita fonts de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (PACE), cal adoptar “totes les mesures raonables” per reduir l’exposició a camps electromagnètics, “i en particular l’exposició dels nens i joves, pels que el risc a desenvolupar tumors és més gran”. De fet, diverses ciutats han optat per substituir els dispositius emissors d’ones wifi fins que s’esclareixi el seu impacte en la salut.

Malgrat les observacions de la plataforma, el consistori ja ha avisat que és una part del Pla que, a aquestes alçades, no es pot canviar. Només falta saber quin dia s’instal·laran.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2021