Connecta amb nosaltres

Portada

La diversitat cultural treu pit

Publicat

on

Una actuació conjunta de l’Orquestra Do d’Acords i els Castellers del Poble-sec van ser el plat fort d’una jornada de cohesió social organitzada per la Taula de Convivència del Poble-sec.

@molina_jordi/ La Jornada de Portes Obertes de la Taula de Convivència és una de les millors oportunitats per constatar la feina que hi ha darrera de les entitats del barri que treballen per la integració dels col·lectius de nouvinguts. I si no, que ho preguntin al centenar de persones que van omplir la plaça de Las Navas el dissabte 25 d’octubre. Veïns de tota la vida i de totes les edats i d’altres arribats en la darrera dècada procedents de diferents orígens van compartir una jornada farcida d’activitats que posen en escac els tòpics sobre la immigració.

L’enxaneta dels bandarres alça el braç amb l’orquestra Do d’Acords de fons / J.Molina

L’enxaneta dels bandarres alça el braç amb l’orquestra Do d’Acords de fons / J.Molina

Una actuació conjunta entre els Castellers del Poble-sec i l’orquestra infantil i juvenil del Poble-sec, Do d’Acords, va ser el plat fort de la convocatòria. Els petits i joves músics van posar la melodia de fons perquè els bandarres edifiquessin les seves torres humans sota la mirada atenta del veïnat. L’orquestra, formada per alumnes de d’escoles públiques del barri amb necessitats especials, van compartir per primera vegada el fet casteller, icona de la cultura catalana, un exemple més de vocació d’interrelació del projecte.

La gent gran també va tenir el seu lloc durant la jornada / J.Molina

La gent gran també va tenir el seu lloc durant la jornada / J.Molina

La festa va arrencar a les 11h. del matí amb múltiples activitats, com ara un contacontes de La Formiga; tallers de xapes i maquillatge de l’Agrupament Escolta Baden Powell; una trobada de cosidores per a la gent gran, organitzat per la Coordinadora d’Entitats; i un dinar comunitari final a càrrec de Fezan e Madina. La Taula de la Convivència, que aplega una vintena d’entitats, es consolida així com un punt de trobada entre els col·lectius de nouvinguts i les associacions que treballen en el sector de la inclusió.

Els més petits van pintar un mural amb el lema de la jornada / J.Molina

Els més petits van pintar un mural amb el lema de la jornada / J.Molina

Les entitats que formen part de la taula són: Associació Sòcio-Cultural La Formiga, Associació Amics de Santa Madrona, Integrasons, Castellers de Poble-sec, Associació Cultural Fezan e Madina, Pla Comunitari. Comissió de Convivència, Coordinadora d´Entitats del Poble-sec, Es Purna, Associació de Veïns i Comerciants de la França, Associació Cultural Honduras, Xarxa Barcelona Antirumors, Bona Voluntat en Acció, Agrupament Escolta Baden Powell, Associació de veïns de la Pl. de las Navas, Associació Evangèlica Salem, Parròquies del Poble-sec, Associació de veïns de Poble-sec.

Continguts relacionats
L’orquestra Do d’Acords posarà música als Castellers del Poble-sec en el marc de la Taula de Convivència

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024