Connecta amb nosaltres

Portada

Eric Villalon, un exesportista paralímpic amb devoció castellera

Publicat

on

L’11 de setembre del 2012 es va “apropar” als Castellers del Poble-sec i “m’hi vaig quedar”, explica somrient. Té només un 5% de visió però això no li ha impedit fer allò que s’ha proposat

@4tito4Es diu Eric Villalon i és considerat el millor esportista espanyol paralímpic d’esports d’hivern de tots els temps. No és una afirmació en va, ho confirma la seva presència al Saló de la Fama Paralímpica, a la qual va ingressar enguany durant l’organització dels Jocs d’Hivern a Sotxi (Rússia). “Està bé. És un reconeixement”, explica i és que rere la figura d’aquest ja exesquiador, amb deficiència visual de naixement, hi ha una història de superació constant i reptes continus. El darrer, i no l’últim, com avisa, és formar part de la colla castellera del Poble-sec, “perquè és una imatge sobre el treball de l’equip”. I això és cabdal per a ell, ja que els seus èxits esportius han arribat gràcies a la complicitat amb un guia mentre descendia per les muntanyes del planeta.  Villalon col·lecciona, entre d’altres, cinc medalles d’or, tres de plata i una de bronze a les modalitats d’eslàlom, eslàlom gegant, supergegant i descens, és a dir, totes repartides entre tres cites paralímpiques: Nagano (1998), Sant Lake City (2002) i Torí (2006). Precisament, després de la competició a la localitat italiana es va retirar. Des d’aleshores, ha fet de tot. Però hi ha una aventura de la qual assegura “vam trencar motllos” a finals del 2008 i principis del 2009. Es tracta de ‘Pol Sud sense límits’, una expedició de la qual formava part amb Xavier Vallbuena i Jesús Noriega, persones amb una discapacitat física.  Una travessia d’un mes pel continent austral, “vam mostrar les nostres supercapacitats”, exclama orgullós.

Eslalom 19 marzo 2006EricVillalon

Eric Villalon en la prova d’eslàlom als Jocs Paralímpics de Torí

 

Les retallades, un pas enrere
Actualment treballa com a tècnic de ‘Play and Train’, una associació que busca la inclusió de les persones amb discapacitat i també implicar-hi les seves famílies, tot plegat mitjançant l’esport. Tot i confessar que enyora la competició, ara vol la “retribució cap als altres”. Per la seva implicació en aquest món, Villalon sosté que les ajudes d’avui dia “amb la crisi són com les que hi havia el 2004” i això “és molt dur. Però sort en tenim de les famílies”, finalitza.

I entre ensenyar, ensenyar a integrar, gaudir, esquiar, perquè, de tant en tant també fa de monitor al Centre de Discapacitat de La M0lina, treu un forat per “baixar” al Poble-sec i fer pinya amb els bandarres, perquè “mai” els ha semblat un impediment la seva ceguera, igual, com diu, que la seva família que l’ha tractat com un més.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024