Connecta amb nosaltres

Portada

El festival BarnaSants celebra vint anys i torna al Poble-sec

Publicat

on

En aquesta edició del festival de cançó d’autor el Centre Cultural Albareda acollirà onze de les més de cent actuacions programades

@pruna_ana / El cantautor alcoià Ovidi Montllor ho tenia clar quan reclamava que “Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer”. Vint anys després de la seva mort, aquest “volem el pa sencer” ha esdevingut el lema del festival de cançó d’autor més important de la Península. Enguany, el BarnaSants celebra vint anys des de la seva primera edició el 1996 i ho fa reivindicant l’Ovidi, qui fou figura clau per a l’escena de la Nova Cançó dels països catalans.

foto_camps

Pere Camps, impulsor de BarnaSants / Carolina Vargas

El fundador i director del festival, Pere Camps, explica que han triat el lema perquè “són moments per a decidir-ho tot, per a canviar-ho tot. No ens conformem amb qualsevol cosa: volem el pa sencer.” Com sempre, el BarnaSants està profundament arrelat a la situació política i social del poble. “No es tracta d’un festival comercial, sinó d’una plataforma per a què artistes de referència i d’altres emergents puguin presentar les seves propostes a escenaris d’arreu dels països catalans.”, diu Camps.

En l’edició anterior –tal i com explicavem a ZONA SEC-, el Centre Cultural Albareda, al costat dels Jardins de les Tres Xemeneies, ja va ser escenari de set concerts i aquest any repeteix acollint onze actuacions de les més de cent que hi ha previstes. Pere Camps es mostra satisfet amb aquesta decisió: “És un centre públic del que enseguida hem comptat amb el suport dels treballadors que ho gestionen. Nosaltres reivindiquem els espais públics, ja que no anem sobrats de suports econòmics i creiem que són l’espai idoni pels concerts”. El director es mostra satisfet amb el creixent nombre de sales on es desenvoluparà el BarnaSants, que és “cada vegada més descentralitzat i cada any arriba a més territoris de parla catalana, con al País Valencià i Mallorca”.

El festival, que tindrà lloc entre els dies 24 de gener i el 14 d’abril, comptarà amb la presencia d’artistes catalans de la talla de Roger Mas, Joan Isaac, Quico Pi de la Serra o Marina Rosell i també amb cantautors espanyols, europeus i sud-americans com Ismael Serrano, Kiko Venenno, Pedro Guerra i molts altres noms que contribuiran a mantenir viva la flama de l’inconformisme i la reivindicació del sector cultural tan necessària en els temps que corren.

Agenda del BarnaSants al CC Albareda

31 de gener (20h): Joana de Diego presenta el seu darrer treball “Lluny de les taulades”
5 de febrer (20h): Kike Ubierto presenta el seu primer disc com a cantautor “Pan y Circo”
6 de febrer (20h): Norberto Palomares ofereix un recull de peces de jazz acompanyat de la pianista Marta Llopis
26 de febrer (20h): Sabina Witt canta textos de Joan Maragall, Espriu i Miguel Hernandez a “Vistes al mar”
27 de febrer (20h): El grup VerdCel presenten el disc que van enregistrar a la passada edició del BarnaSants.
6 de març (20.30h): Rosa Sánchez Trio interpreta peces d’un dels darrers discos de Chavela Vargas
14 de març (20h): Rusó Sala presenta el seu nou disc “Fil de coure”
20 de març (20h): Darània presenta el seu primer disc “Les cançons de gener”
28 de març (20h): Jorge Tylki presenta “Estrellas del anonimato”, el seu primer disc.
10 d’abril (20h): Jordi Montañez presenta “Anòxia”, el seu tercer disc.
11 d’abril (20h): Meritxell Gené presenta “Branques”, el seu nou treball.

 

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024