Connecta amb nosaltres

Entitats

La canço d’autor més reivindicativa torna al Poble-sec

Publicat

on

El BarnaSants arrenca i s’establirà al CC Albareda i a l’espai Tinta Roja amb concerts tots els dijous durant més de tres mesos.

@pruna_ana / El festival de cançó d’autor més irreverent del país, el BarnaSants, emprèn el 21 de gener la seva XXI edició, enguany sota el lema Les úniques esglésies que il·luminen són les que paguen el rebut de la llum, que representa “la reivindicació de la sobirania de l’ésser  humà. I una crítica al messianisme de qualsevol tipus. És una aposta per la llum, la il·lustració, clau en el desenvolupament de la llibertat”, en paraules del seu director, el sempre inconformista Pere Camps.

EntrevistaPereCamps_FotoEvaMacia - RED

Pere Camps, impulsor del festival, en una imatge d’arxiu de ZONA SEC

Amb més d’un centenar de concerts programats, el certamen obrirà aquesta edició amb un concert dedicat a la jota amb Jotes de Combat, una de les 8 produccions pròpies amb les que comptarà. Enguany el festival també posarà especial atenció a Veneçuela, amb quatre concerts amb artistes del país. El cantautor Joan Isaac tancarà el festival el dia 14 d’abril.

El BarnaSants, cada any més descentralitzat, oferirà propostes amb artistes de Catalunya, Europa i Amèrica Llatina i comptarà amb les veus de cantautors de la talla de Paco Ibáñez, Marina Rosell, Ismael Serrano, Daniel Drexler, Cesk Freixas i un llarg etcètera. A més, aquesta edició vol homenatjar especialment al recentment desaparegut Javier Krahe.

El Poble-sec, un dels principals escenaris

Enguany, el Poble-sec tindrà més protagonisme que a les darreres edicions, ja que seran dos els espais que acolliran concerts: el Centre Cultural Albareda i el café teatre Tinta Roja: “El BarnaSants sempre que pot intenta treballar el seu projecte cultural als equipaments públics i programar en aquells llocs que acostumen a apostar per la música en directe”, explica Camps. Gairebé totes les actuacions programades en aquests espais tindran lloc en dijous.

Agenda del BarnaSants al CC Albareda 

28 de gener (20h) Montse Castellà presenta La vida feliç, un treball reivindicatiu i ple de lluita i amor. 30 de gener (20h) Flamaradas: Veu i acompanyament instrumental per evocar música entre rural i urbana. 4 de febrer (20h) Rusó Sala ofereix Mare Nostra en una trobada entre la cançó d’autor i les tradicions oblidades. 11 de febrer (20h) Guillem Ramisa combina música i poesia a Aquest sol hi és per tots. 18 de febrer (20h) Névoa presentaCançõns, un repertori de peces lusitanes en català. 25 de febrer (20h) Pere Figueres fa un recital acompanyat de guitarra, bandúrria i llaüt. 26 de febrer (20.30h) La catalanobrasilera Namina presenta Orlando, el seu primer disc. 3 de març (20h) Rosa Sánchez interpreta Camino de poesía y lucha en la música de América Latina. 10 de març (20h) L’argentí Sergi Dantí presenta en català Totes les maneres d’estimar. 12 de març (20h) Yacine & The Oriental Groove amb el seu disc Mediterranean Clash. 17 de març (20h) Danània presenta el seu segon disc El silenci dels peixets. 7 d’abril (20h) La Otra ofereix Pa’ fuera y pa’ dentro amb lletres iròniques i punyents.Algunes actuacions són gratuïtes i la resta tenen un preu d’entre 8 i 10€.

Agenda del BarnaSants al Tinta Roja

11 de febrer: Juan Carlos ‘Flaco’ Biondini  divulga la cançó popular hispanoamericana. 3 de març:  El rodamón Pepe Voltarelli torna a Barcelona després de 4 anys d’absència. 31 de març: DuoTrio reinterpreta cançons de la tradició sud-americana. 7 d’abril: Fiorino, jove cantautor italià presenta Il masochismo provoca dipendenza. Preus i hores encara per confirmar. Tota la informació a www.barnasants.com.

Entitats

El fil invisible: Un amor enverinat

Publicat

on

Núria Beltran / La pel·lícula ha tingut sis nominacions als Oscars

Aquest darrer film de Paul Thomas Anderson s’allunya dels seus últims treballs (Junun o Puro vicio) mostrant-se més contingut i amb un resultat més equilibrat. Amb sis nominacions als Oscars, incloses millor pel·lícula, millor director i millor actor protagonista, Anderson ens presenta una obra pausada i reflexiva. Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) és un prestigiós sastre en el Londres dels anys cinquanta que juntament amb la seva germana Cyril (Lesley Manville) regenten un negoci de moda en la seva luxosa mansió. Woodcock és la firma que vesteix a la reialesa europea, a artistes i en general a les dones de l’alta societat.

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Reynolds te una relació amb les dones molt poc convencional, les escull, les utilitza com a models i quan se’n cansa és la seva germana qui les acomiada per sempre. Però apareix a la seva vida una jove cambrera anomenada Alma (Vicky Krieps) de qui s’enamora i a qui converteix en la seva musa i amant. Tot sembla idílic, però Alma amb la seva indòmita personalitat pertorba les seves obsessives rutines. Daniel Day-Lewis ha afirmat que aquesta és la seva última participació cinematogràfica, si fós així s’acomiada amb una interpretació magistral d’un personatge que s’amaga sota l’aperença d’un geni dèspota i torturat. Les interpretacions femenines són també fantàstiques i totalment rellevants per al desenvolupament de la història.

L’ambientació musical de Jonny Greenwood és també excel·lent. El fil invisible té un aspecte classicista però és en realitat moderna, hi ha romanticisme però en una atmosfera claustrofòbica i un xic terrorífica. És un bonic conte ple de rivets foscos que ens deixa fascinats.

Continua llegint

Entitats

El Teatro de los Sentidos evita el seu tancament

Publicat

on

Anna Pruna /  S’ha finançat amb una campanya de crowfunding

L’equip del Teatro de los Sentidos, amb el dramaturg colombià Enrique Vargas al capdavant, està d’enhorabona. Celebren que, gràcies a una campanya de micro-mecenatge, es podran salvar del tancament. A començaments de gener, el col·lectiu demanava ajuda “als seus amics i còmplices” per poder continuar la seva activitat. Per fer-ho, necessiten adequar l’espai amb obres de millora tècniques i de condicionament del teatre. Els seguidors del teatre del Polvorí han respost a la crida i en total s’han recaptat més de 26.000 euros provinents de 150 contribuïdors.

Un dels espectacles de la companyia

Un dels espectacles de la companyia

‘El Hilo de Ariadna’

Amb el finançament obtingut, la companyia vol “consolidar un equip humà d’organització i coordinació que gestioni l’activitat del teatre de forma regular”, tal com ells mateixos expliquen. A més, s’iniciarà un període de programació estable amb 12 funcions de l’espectacle El Hilo de Ariadna, amb la que el Teatro de los Sentidos s’ha donat a conèixer arreu del món. Els promotors del teatre han expressat la seva gratitud i han assegurat que continuaran “investigant, creant i formant”. Aquest espai, creat fa 25 anys, promou també la realització de diversos tallers d’expressió corporal i de llenguatge sensorial i compta amb 21 alumnes inscrits en el Postgrau de Llenguatge sensorial i poètica del joc, en col·laboració amb la Universitat de Girona. Des de ZONA SEC celebrem també aquesta petita victòria i li desitgem una llarga i pròspera vida al Teatro de los Sentidos.

 

 

 

Continua llegint

Entitats

Spaguetti- Western al Poble-sec

Publicat

on

Anna Pruna / Les projeccions es faran a diversos ‘saloons’

No solo leones és el nom d’un festival al Poble-sec dedicat exclusivament al gènere cinematogràfic Spaguetti- Western. Enguany celebra la seva III edició i ho fa amb una programació itinerant, amb projeccions a quatre espais del barri convertits en saloons  per a l’ocasió. Es tracta del Jam Circus (Margarit, 44), un local del carrer de les Pedreres (número 30, 1a planta), Nook (Nou de la Rambla, 143) i Porta Roja (Tapioles, 63).no solo leones

Més que pel·lícules

El festival comença el diumenge 11 de febrer i acaba el diumenge 25 de febrer i, entre les projeccions, es troben alguns clàssics com Il mercenario i també films dels últims temps, com Django. Els impulsors del festival expliquen que en aquesta edició volen posar especial atenció a “la relació entre el Western i l’estètica psicodèlica, perquè cap art va poder escapar d’aquesta influència durant les dècades dels 60 i 70”. Totes les pel·lícules estaran introduïdes per Bammel Fangmeies i Cosimo Tacinelli, cinèfils del Poble-sec. Els espais que participen en el festival també oferiran beguda i cada esdeveniment inclourà sorpreses en forma de convidats, tràilers, menjar, cartells originals, etcètera, per tal que cada nit “sigui alguna cosa més que anar a veure una pel·lícula”, avancen els impulsors de No solo leones.

L’accés als recintes és a través de taquilla inversa, amb una consumició mínima obligatòria.

Properes projeccions:

Domingo 18/02 Saloon Pedreres Blindman Italia 1971; De Ferdinando Baldi; Música: Stelvio Cipriani 105 min. VOSE

Jueves 22/02 Saloon Nook Prega il morto, ammazza il vivo (Reza al muerto y mata al vivo) Italia 1971; De Giuseppe Vari; Música: Mario Migliardi 90 min. VO Italiana Subt. Portugués

Viernes 23/02 Saloon Nook Il mercenario (Salario para matar) Italia/España 1968; De Sergio Corbucci; Música: Ennio Morricone, Bruno Nicolai; 111 min. VO Inglesa SE

Sabado 24/02 Saloon Nook Se sei vivo, spara! (Django Kill… If You Live, Shoot! / Oro maldito) Italia/España 1968; De Giulio Questi; Música: Ivan Vandor 117 min.VO Italiana SE

Domingo 25/02 Saloon Porta Roja Keoma Italia 1976; De Enzo G. Castellari; Musica: Guido y Maurizio De Angelis; 101 min Version inglesa SE

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024