Connecta amb nosaltres

Societat

L’esport femení del barri triomfa a la XIV Festa de l’Esport

Publicat

on

Oriol Adán / Bàsquet i futbol sala, protagonistes de l’èxit femení. El Sènior i el Sots-25 femenins del CBSAPS i el Femení A de l’AF Poble-sec van ser els clubs guardonats, a més de premiar la temporada invictes de l’ESCACS Comtal

El passat 12 de juny el Teatre de Sant Medir va acollir a més de 300 persones per celebrar la XIV Festa de l’Esport del Districte de Sant-Montjuïc, un esdeveniment anual organitzat per Sants 3 Ràdio i EL3.CAT que reconeix els èxits individuals i col·lectius als esportistes del districte.

En una gala on la Unió Esportiva Sants va tenir un paper destacat degut, en bona part, al fet d’assolir una fita històrica com la de disputar la promoció d’ascens a Tercera Divisió, cal destacar també el paper que van tenir el Club Bàsquet Sant Antoni Poble-sec i l’Associació Futbol Poble-sec, que van assolir bona part dels premis, tant individuals com col·lectius, de categoria femenina. El CBSAPS, de fet, va ser un dels clubs més mencionats durant la nit, ja que les seves jugadores van haver de pujar fins a 3 vegades a l’escenari per rebre diferents premis. El primer reconeixement va ser per al seu Sènior Femení A, que després d’una gran temporada van acabar segones a la lliga amb un balanç de 20 victòries i 4 derrotes. Els bons resultats aconseguits van fer que aquest equip fos escollit com el Més Ambiciós de l’any. 

I és que el primer equip femení del club té el relleu assegurat, ja que precisament el Sots-25 Femení també va rebre un reconeixement per la seva gran temporada. Les noies van quedar campiones de lliga després d’acabar la 2ª fase del campionat amb només una única derrota.

Una optimista Laia Navas va parlar en nom de tot l’equip assegurant que “esperem tornar a ser aquí l’any que ve, ja que voldrà dir que les coses han anat bé”. Si el Sènior A va ser reconegut com l’equip més ambiciós, queda clar que el sots-25 no se li queda enrere. Navas va concloure el seu discurs amb un contundent i ovacionat “visca l’esport femení!”.

Alba Gràcia (2)

Alba Gràcia (CBSAPS) / El3.cat

Alba Gràcia, màxima anotadora

El darrer reconeixement cap al CBSAPS va recaure, de nou, en el Sènior Femení A. Concretament en una de les seves jugadores, l’Alba Gràcia, que va rebre el premi a la màxima anotadora de la temporada. En el seu discurs d’agraïment, Gràcia va destacar la importància de tot l’equip en aquest reconeixement individual. “El bàsquet és un esport col·lectiu. Hauré estat la màxima anotadora, però sense el meu equip això hagués estat impossible.”

Anna Passaret (2)

Anna Passaret (AF Poble-sec)/ El3.cat

Deixant el bàsquet, l’altre equip femení guardonat va ser el 1r Equip de l’AF Poble-sec. El club acaba de bufar les espelmes del seu 10è aniversari, i l’equip ho ha celebrat amb una gran temporada on han assolit l’ascens a la 1ª divisió de Futbol Sala. I aquest ascens s’ha aconseguit, en bona part, gràcies als gols de la Rocío Arbona i l’Anna Passaret que, amb 19 gols cadascuna, van compartir el premi a màximes golejadores del futbol sala femení. Passaret va parlar en nom de totes dues assegurant que “aquest mèrit no és només personal, sinó que és de tot l’equip, tant l’A com el B, dels nostres entrenadors Sara i Àlex i, sobretot, d’en Clemente, el delegat d’equip”.

 

Societat

Comença la campanya de recollida d’aliments i joguines

Publicat

on

Del 14 de novembre al 15 de desembre tindrà lloc, un any més, la campanya Nadal Solidari al Poble-sec. Durant tot un mes, es recolliran aliments bàsics, productes d’higiene personal i material escolar nou per a les persones més desfavorides. Hi ha diversos punts de recapte, com les parròquies, la Biblioteca Francesc Boix, Bona Voluntat en Acció i la Bibliomusicineteca, entre altres. A més, del 16 al 30 de desembre, els Reis Solidaris recolliran jocs, joguines i material escolar nous als mateixos punts de recapte. L’objectiu de la campanya és superar les bones xifres de l’any passat, quan es van aconseguir 1.275 kgs de menjar, productes d’higiene, material escolar i regals de reis per a més de 296 infants del barri.

Torna la Marató de TV3

Com també és habitual, algunes entitats del barri promouen activitats per recaptar diners per a la Marató de TV3, que enguany se centra en les malalties minoritàries. La Penya Blaugrana Les Tres Xemeneies organitza un partit de futbol entre l’APA Poble Sec i la Penya Blaugrana, i després un dinar a la Casa del Mar, a més de sortejos i bingos per recollir diners. Els Amics de la Plaça de Santa Madrona i les Parròquies del Poble-sec també preparen activitats que aviat donaran a conèixer a través de la web de la Coordinadora d’Entitats. L’any passat es van recaptar 3.250 euros per a la Marató entre totes les activitats solidàries organitzades al barri.

Continua llegint

Societat

Nit al ras per visibilitzar la problemàtica de les persones sense llar

A mitjanit, qui ho vulgui podrà quedar-se a dormir a la intempèrie per donar suport a la causa

Publicat

on

Amb la voluntat de sensibilitzar la població sobre què significa viure al carrer, Arrels organitza Intempèrie, una marató d’espectacles i experiències que tindrà lloc el dissabte 23 de novembre a la plaça de Margarida Xirgu a partir de les 16 h i fins l’endemà quan surti el sol. Aquest acte pretén posar sobre la taula la situació de les 1.200 persones que viuen al carrer a Barcelona i la “invisibilitat i vulneració de drets que pateixen”, diuen des de la fundació. L’objectiu de la trobada també passa per compartir un espai lúdic i de reflexió per a persones de totes les edats on intercanviar punts de vista amb persones que saben què suposa viure al carrer. Amb les col·laboracions i donacions es vol garantir una llar a 200 persones amb les quals treballa Arrels.

15 hores a la Intempèrie

Durant la trobada, hi haurà lloc per a la reflexió amb l’exposició fotogràfica La poètica del mirall, de Juan Lemus; la mostra Vides inacabades i Antígona, un espai de reflexió interactiu. Però també hi haurà lloc per a la música, amb actuacions d’Itaca Band, The Penguins i Cesck Freixas, entre altres. A més, hi haurà actuacions teatrals com l’espectacle Tou com un peluix de Martademarte&Cia; diverses propostes de microteatre; contacontes i tallers infantils per als més petits. A mitjanit, qui ho vulgui podrà quedar-se a dormir a la intempèrie per donar suport a la causa.

Una situació alarmant

Les dades parlen per elles mateixes: durant els darrers 12 mesos han mort 54 persones que vivien o havien viscut al carrer. Els més joves tenien només 31 anys. Tal com indiquen des d’Arrels, la mitjana d’edat de les persones que han mort era de 56 anys, 26 menys que la resta de la població de Barcelona.

Més info i reserva d’entrades a: www.intemperie.org

Continua llegint

Societat

Més que Cures fa un any i busca noves sòcies

Participaran en la segona Fira d’Economia Social del barri

Publicat

on

Fa un any es va constituir Més que Cures en el si de la xarxa Cooperasec, que treballa per a la promoció de l’economia social i solidària al Poble-sec. Es tracta d’una associació de dones expertes en la cura i el benestar de les persones i ofereixen serveis de neteja de la llar, cangurs, acompanyament a persones grans i dependents i altres serveis domèstics. El projecte va néixer després d’haver fet un estudi de diversos sectors econòmics al barri, en el qual es va detectar que l’àmbit de les cures era un sector precaritzat i ple de necessitats.

Obertes a noves sòcies

Al moment de constituir-se, Més que Cures estava format per 10 sòcies fundadores que van començar el projecte des de zero: “Vam reflexionar juntes sobre el nostre projecte i els seus valors, vam començar a donar-nos a conèixer i a participar en espais i debats”, expliquen. Actualment, són 7 sòcies i busquen noves persones que vulguin associar-se: “És un projecte d’autogestió col·lectiva obert a persones de l’àmbit del treball de la llar i del treball familiar (cuidadores), que podran treballar i gestionar-se la seva pròpia feina”, diuen des de l’entitat. A més dels serveis que ja ofereixen actualment, estan desenvolupant noves ofertes com ara la neteja ecològica i espais de cures a infants per a les entitats.

El projecte està molt enxarxat, treballen amb altres cooperatives i col·lectius afins, com la xarxa comunitària del barri. En el marc de la segona Fira d’Economia Social del Poble-sec, que tindrà lloc el 5 d’octubre a la plaça del Sortidor, organitzen un debat i crearan un espai de trobada per a totes les iniciatives que tenen coses en comú amb Més que Cures, com Sindillar, Mujeres Pa’lante o Baixem al Carrer.

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.