Connecta amb nosaltres

Societat

L’esport femení del barri triomfa a la XIV Festa de l’Esport

Publicat

on

Oriol Adán / Bàsquet i futbol sala, protagonistes de l’èxit femení. El Sènior i el Sots-25 femenins del CBSAPS i el Femení A de l’AF Poble-sec van ser els clubs guardonats, a més de premiar la temporada invictes de l’ESCACS Comtal

El passat 12 de juny el Teatre de Sant Medir va acollir a més de 300 persones per celebrar la XIV Festa de l’Esport del Districte de Sant-Montjuïc, un esdeveniment anual organitzat per Sants 3 Ràdio i EL3.CAT que reconeix els èxits individuals i col·lectius als esportistes del districte.

En una gala on la Unió Esportiva Sants va tenir un paper destacat degut, en bona part, al fet d’assolir una fita històrica com la de disputar la promoció d’ascens a Tercera Divisió, cal destacar també el paper que van tenir el Club Bàsquet Sant Antoni Poble-sec i l’Associació Futbol Poble-sec, que van assolir bona part dels premis, tant individuals com col·lectius, de categoria femenina. El CBSAPS, de fet, va ser un dels clubs més mencionats durant la nit, ja que les seves jugadores van haver de pujar fins a 3 vegades a l’escenari per rebre diferents premis. El primer reconeixement va ser per al seu Sènior Femení A, que després d’una gran temporada van acabar segones a la lliga amb un balanç de 20 victòries i 4 derrotes. Els bons resultats aconseguits van fer que aquest equip fos escollit com el Més Ambiciós de l’any. 

I és que el primer equip femení del club té el relleu assegurat, ja que precisament el Sots-25 Femení també va rebre un reconeixement per la seva gran temporada. Les noies van quedar campiones de lliga després d’acabar la 2ª fase del campionat amb només una única derrota.

Una optimista Laia Navas va parlar en nom de tot l’equip assegurant que “esperem tornar a ser aquí l’any que ve, ja que voldrà dir que les coses han anat bé”. Si el Sènior A va ser reconegut com l’equip més ambiciós, queda clar que el sots-25 no se li queda enrere. Navas va concloure el seu discurs amb un contundent i ovacionat “visca l’esport femení!”.

Alba Gràcia (2)

Alba Gràcia (CBSAPS) / El3.cat

Alba Gràcia, màxima anotadora

El darrer reconeixement cap al CBSAPS va recaure, de nou, en el Sènior Femení A. Concretament en una de les seves jugadores, l’Alba Gràcia, que va rebre el premi a la màxima anotadora de la temporada. En el seu discurs d’agraïment, Gràcia va destacar la importància de tot l’equip en aquest reconeixement individual. “El bàsquet és un esport col·lectiu. Hauré estat la màxima anotadora, però sense el meu equip això hagués estat impossible.”

Anna Passaret (2)

Anna Passaret (AF Poble-sec)/ El3.cat

Deixant el bàsquet, l’altre equip femení guardonat va ser el 1r Equip de l’AF Poble-sec. El club acaba de bufar les espelmes del seu 10è aniversari, i l’equip ho ha celebrat amb una gran temporada on han assolit l’ascens a la 1ª divisió de Futbol Sala. I aquest ascens s’ha aconseguit, en bona part, gràcies als gols de la Rocío Arbona i l’Anna Passaret que, amb 19 gols cadascuna, van compartir el premi a màximes golejadores del futbol sala femení. Passaret va parlar en nom de totes dues assegurant que “aquest mèrit no és només personal, sinó que és de tot l’equip, tant l’A com el B, dels nostres entrenadors Sara i Àlex i, sobretot, d’en Clemente, el delegat d’equip”.

 

Societat

Obre la residència del Poble-sec amb 240 llits per a malalts de Covid-19

La consellera Vergés anuncia l’adaptació d’altres espais per traslladar residents i així evitar el contagi de coronavirus

Publicat

on

Per

Vetllar per la salut dels més vulnerables. Aquest és l’objectiu del Govern de la Generalitat des del primer dia d’aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus. En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquesta setmana s’incorpora “una nova residència de gent gran a la ciutat de Barcelona amb una capacitat de 240 llits per a persones amb Covid-19”. Aquest espai ubicat al Poble-sec comptarà amb 141 habitacions distribuïdes en 8.000 metres quadrats. En un inici, s’obrirà amb 32 llits.

Vergés ha precisat que es tracta d’una “residència medicalitzada amb instal·lació d’oxigen en 66 llits” i que donarà capacitat de moviment a les residències d’on provenen les persones malaltes. De fet, ha explicat que s’adaptaran altres espais, com ara hotels, per aquelles persones que viuen en residències i que no estan malaltes de Covid-19 per poder-los aïllar de les residències de procedència perquè “són persones infectables” i evitar-ne, així, el contagi.

Per altra banda, aquests darrers dies el Departament de Salut ha augmentat el nombre de proves per detectar el coronavirus entre les persones que viuen en residències. “Estem augmentant les proves cada dia, fins ara ja són 10.434 les proves PCRs fetes”, ha informat Vergés. Per últim, la consellera Vergés ha reiterat la importància de quedar-se a casa per evitar el repunt de casos de coronavirus i ha recordat que els “laboratoris privats no haurien d’oferir tests de coronavirus ni a ajuntaments ni a empreses. Els tests han de passar pels protocols públics per a poder saber els resultats i millorar les estratègies per controlar aquesta epidèmia”, ha conclòs.

Continua llegint

Societat

Diari del coronavirus

Publicat

on

Per

Ja no em desperto amb els primers cotxes que circulen pel carrer. Ara, és el silenci que em desvetlla. Un silenci que m’arriba, m’embolcalla feixuc com un lladre que em visités de matinada i em deixés la seva targeta de presentació: soc aquí, com cada diumenge, cada dijous.

No compten els dies sinó els gestos. I les imatges agafen una importància poc habitual. Ara observo un vell amb més anys que jo córrer amb esforç i passes petites cap a la parada del bus. L’autobús l’esperarà. En aquests temps baixen del Tibidabo ànimes generoses i pugen de mar d’altres diabòliques.

A la nit el paisatge destacable són el guants de plàstic que campen damunt la vorera.

De nou a la cuina damunt la taula de marbre navega un cert desordre. El diari i el suplement, un bol amb escàs raim, una ceràmica que representa una gallina, unes tasses de cafè…

No tenim pressa per recollir el desori.

Ernest Millet Gómez

Continua llegint

Societat

Confinament (II)

Publicat

on

Per

El darrer model implementat de superilla va ser el del Poblenou, tot i que Gràcia en si ja és una superilla / Toni Hermoso Pulido

El bol curull de col-i-flor presideix la taula de marbre. I uns tomàquets per amanir, unes restes de raviolis que quedaren de l’àpat d’ahir. Encenem el llum, una bombeta que ens dóna escalfor lentament. I seiem a taula com si res no ens passés pel cap, com si avui fos un dia qualsevol: però passen massa coses a la ciutat.

El semàfor de davant de casa ha esdevingut decoratiu i ja ningú espera el permís per creuar el carrer. Potser cada cinc minuts baixa un cotxe pel carrer Balmes. Ha plogut bona part del dia. Una pluja mansa que l’escriptor Pla aplaudiria feliç, perquè era, segons que escrivia, l’aigua que calia per als camps. Busco un somriure, una paraula amable però em creuo amb poques persones que semblen que corrin cap al notari. Recullo l’última barra de pa al forn de santa Glòria. Des d’el primer dia de la crisi sanitària que m’atén la mateixa senyora. Té un aire d’absoluta normalitat, com si això del virus no anés amb ella.

Al vespre com a final de festa el nostre anònim veí ens regala Imagine i la veu de Lennon ressona per tota la plaça. S’aixequen braços i només ens falten les espelmes per arrodonir el final de la vetllada. Bé, hi tenim algunes llinternes que ens fan l’ullet. Comença a fosquejar i la ciutat semblarà més trista, com un dol immens que cau damunt nostre.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.