Connecta amb nosaltres

Societat

L’esport femení del barri triomfa a la XIV Festa de l’Esport

Publicat

on

Oriol Adán / Bàsquet i futbol sala, protagonistes de l’èxit femení. El Sènior i el Sots-25 femenins del CBSAPS i el Femení A de l’AF Poble-sec van ser els clubs guardonats, a més de premiar la temporada invictes de l’ESCACS Comtal

El passat 12 de juny el Teatre de Sant Medir va acollir a més de 300 persones per celebrar la XIV Festa de l’Esport del Districte de Sant-Montjuïc, un esdeveniment anual organitzat per Sants 3 Ràdio i EL3.CAT que reconeix els èxits individuals i col·lectius als esportistes del districte.

En una gala on la Unió Esportiva Sants va tenir un paper destacat degut, en bona part, al fet d’assolir una fita històrica com la de disputar la promoció d’ascens a Tercera Divisió, cal destacar també el paper que van tenir el Club Bàsquet Sant Antoni Poble-sec i l’Associació Futbol Poble-sec, que van assolir bona part dels premis, tant individuals com col·lectius, de categoria femenina. El CBSAPS, de fet, va ser un dels clubs més mencionats durant la nit, ja que les seves jugadores van haver de pujar fins a 3 vegades a l’escenari per rebre diferents premis. El primer reconeixement va ser per al seu Sènior Femení A, que després d’una gran temporada van acabar segones a la lliga amb un balanç de 20 victòries i 4 derrotes. Els bons resultats aconseguits van fer que aquest equip fos escollit com el Més Ambiciós de l’any. 

I és que el primer equip femení del club té el relleu assegurat, ja que precisament el Sots-25 Femení també va rebre un reconeixement per la seva gran temporada. Les noies van quedar campiones de lliga després d’acabar la 2ª fase del campionat amb només una única derrota.

Una optimista Laia Navas va parlar en nom de tot l’equip assegurant que “esperem tornar a ser aquí l’any que ve, ja que voldrà dir que les coses han anat bé”. Si el Sènior A va ser reconegut com l’equip més ambiciós, queda clar que el sots-25 no se li queda enrere. Navas va concloure el seu discurs amb un contundent i ovacionat “visca l’esport femení!”.

Alba Gràcia (2)

Alba Gràcia (CBSAPS) / El3.cat

Alba Gràcia, màxima anotadora

El darrer reconeixement cap al CBSAPS va recaure, de nou, en el Sènior Femení A. Concretament en una de les seves jugadores, l’Alba Gràcia, que va rebre el premi a la màxima anotadora de la temporada. En el seu discurs d’agraïment, Gràcia va destacar la importància de tot l’equip en aquest reconeixement individual. “El bàsquet és un esport col·lectiu. Hauré estat la màxima anotadora, però sense el meu equip això hagués estat impossible.”

Anna Passaret (2)

Anna Passaret (AF Poble-sec)/ El3.cat

Deixant el bàsquet, l’altre equip femení guardonat va ser el 1r Equip de l’AF Poble-sec. El club acaba de bufar les espelmes del seu 10è aniversari, i l’equip ho ha celebrat amb una gran temporada on han assolit l’ascens a la 1ª divisió de Futbol Sala. I aquest ascens s’ha aconseguit, en bona part, gràcies als gols de la Rocío Arbona i l’Anna Passaret que, amb 19 gols cadascuna, van compartir el premi a màximes golejadores del futbol sala femení. Passaret va parlar en nom de totes dues assegurant que “aquest mèrit no és només personal, sinó que és de tot l’equip, tant l’A com el B, dels nostres entrenadors Sara i Àlex i, sobretot, d’en Clemente, el delegat d’equip”.

 

Societat

En marxa les obres de pacificació del carrer de Piquer

El trànsit es veurà afectat durant el temps de la primera fase de les tasques

Publicat

on

Per

Final de mandat, obres a ple rendiment. Aquest darrer mes d’agost han començat les obres de pacificació del carrer de Piquer amb l’objectiu de “millorar la mobilitat i reduir el trànsit rodat al voltant de la via”, ha explicat l’Ajuntament. El tram afectat s’estén des del carrer de Palaudàries i el passeig de Montjuïc fins al carrer de Fontrodona. L’actuació, que s’emmarca en el Pla de Barris, compta amb un pressupost de 2,1 milions d’euros i es preveu tenir-la enllestida a l’abril.

L’obra té com a repte millorar “la qualitat de l’espai públic, donar més protagonisme als vianants i potenciar i facilitar l’activitat del comerç de proximitat que hi ha a la zona”. A més, per afavorir els desplaçaments a peu, es generaran plataformes úniques a les cruïlles amb els carrers de Lafont i Cabanes. Les voreres actuals també es rehabilitaran i s’eixamplaran fins als 3,20 i 2,90 metres, ja que només es mantindrà una de les dues franges d’aparcaments actuals (anirà variant de banda a cada tram entre cruïlles).

Per tal de millorar l’espai d’ombres, es plantarà nou arbrat a totes dues voreres i es reubicarà l’existent, mentre que a les nits el veïnat disposarà d’un nou enllumenat (col·locat en un dels dos costats de carrer entre arbres). A més, també s’aprofitarà per fer millores en el col·lector que circula sota el carrer de Piquer.

Afectacions

Les tasques de la primera fase de les obres han comportat un primer tall total de la circulació al tram comprès entre els carrers de Palaudàries i Cabanes (restringit només per a veïns, veïnes i serveis). De fet, el trànsit es desviarà cap al passeig de Montjuïc i als carrers de Blesa i de Vila i Vilà. Passarà el mateix amb la línia de bus 121, que s’ha desviat pel passeig de Montjuïc entre els carrers de Palaudàries i Cabanes, reincorporant-se després al seu itinerari habitual. Així mateix, la parada de bus del carrer de Piquer, la 2068, s’ha traslladat a la cruïlla del passeig de Montjuïc amb el carrer de Mata. La circulació per les interseccions de Piquer amb Mata i Palaudàries no comportaran afectacions a la circulació. En canvi, el carrer de Cabanes quedarà dividit per les obres deixant en atzucac els trams d’aquest carrer fins a Blesa i Vila i Vilà.

La inversió

La reforma del carrer de Piquer és una de les actuacions previstes al Pla de Barris, el qual té com a objectiu revertir les desigualtats entre els diferents barris de la ciutat de Barcelona i que incideix, entre d’altres, en intervencions transformadores a l’espai públic. La intervenció busca promoure els eixos cívics i accessibles que connecten els equipaments i extrems del barri, a la vegada que incorpora la mirada de gènere en la millora de l’espai públic i la pacificació d’entorns escolars.

Continua llegint

Societat

El Pla de Barris activa un programa d’activitats extraescolars artístiques i cientifico-tecnològiques

Publicat

on

Per

Continua llegint

Societat

Un salt en el temps

Publicat

on

Per

Aquest estiu, sense excessiva repercussió ni bombos ni platerets, l’astronomia ha fet un salt tecnològic històric saltant a una nova era. El famós telescopi espacial Hubble (orbitant a uns 500 kms d’alçada), ha estat substituït pel nou James Webb (JWST), i aquest ja ha assolit el ple funcionament. La diferència és abismal i totalment tecnològica. Mentre Hubble funcionava captant llum visible a través de potents lents de 2,5 metres de diàmetre, el nou  radiotelescopi està format per un conjunt de miralls i lents de 6 metres de diàmetre i que capten llum infraroja, la llum que emeten amb més força estels i galàxies. Aquest espectre de la llum resulta invisible pels nostres ulls, però el JWST el transforma en imatges visibles. La distància també és un factor importantíssim, JWST està més allunyat, a 1,5 milions de Kms de la terra. Amb aquest nou sistema podem veure objectes estel·lars i zones de l’univers abans inobservables com ara nebuloses de pols o galàxies llunyanes. Els resultats no han trigat a arribar i han estat més espectaculars del que esperàvem.

Cercant l’origen de l’univers

L’objectiu del telescopi, però, no és només identificar noves galàxies i estels. La gran missió és viatjar en el temps i investigar l’origen de l’univers. La immensitat del cosmos és tal que la velocitat en què viatja la llum resulta extremadament lenta per recórrer aquestes distàncies. Per aquest motiu, el telescopi i també nosaltres mirant el cel nocturn, estem veient la llum que aquests objectes van emetre fa milions d’anys, és a dir, estem veient el seu passat. D’aquesta manera, utilitzant la gran potència del radiotelescopi es vol intentar captar llum i imatges d’objectes emeses poc després del Big Bang, és a dir, imatges properes a l’origen de l’univers per saber més sobre ell i el seu origen, fa 13.800 milions d’anys.

VÍCTOR CARBONELL

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2021