Connecta amb nosaltres

Economia

Un cistell de productes locals

Publicat

on

La Colmena és un projecte d’origen francès que posa en contacte productors de proximitat amb els consumidors d’un barri o localitat. Va néixer fa cinc anys però en fa tot just un que va arribar al Poble-sec. La Marion Junet, responsable d’aquesta iniciativa al barri, ens explica el seu funcionament: “La persona interessada només s’ha de registrar al nostre web fàcilment i, a partir d’aquell moment, ja pot seleccionar els productes que vol afegir al seu paquet. La comanda es pot fer cada setmana fins al dilluns a mitjanit. El dimarts contacto amb els productors i la distribució es fa cada dimecres des de les 17.30 h fins a les 19 h a l’hotel Brummell, on jo mateixa faig l’entrega als compradors”.

LA COLMENA 1

Aliments de proximitat i biològics

Tot el menjar amb què treballen des d’aquesta comunitat prové de productors locals, alguns d’ells del mateix Poble-sec, com el Forn Santa Madrona o la botiga de dolços Poc a Pots del carrer Salvà. Altres comerciants són de la zona del Maresme, el Bages, la Garrotxa i altres localitats, sempre situades a menys de 250 quilòmetres del punt de distribució. En el cas de la comunitat del barri, la Marion s’assegura de que els productes no només siguin locals sinó que també siguin biològics. Un dels punts forts de La Colmena és que no hi ha comanda mínima ni cap compromís per part dels usuaris, que poden adquirir tot tipus d’aliments, des de verdures, fruites i carn fins a pastissos, mel o fruits secs. Les persones interessades també poden conèixer personalment als elaboradors i productors i tastar els seus productes en una trobada que té lloc al mateix hotel un cop l’any i que enguany, coincidint amb el primer aniversari de La Colmena, tindrà lloc el dimecres 25 d’abril de 18 a 19.30 h.

Amb el codi COLMENA01 tindreu 5 euros de descompte per comandes de 20 euros. La distribució es fa a l’Hotel Brummell, al carrer Nou de la Rambla, 174. Més informació a lacolmenaquedicesi.es.

Continua llegint

Economia

Manzano’s. Cuina tradicional peruana

Ens trobem davant d’un dels millors ceviches, elogiat per alguns dels chefs més prestigiosos de la ciutat. El restaurant Manzano’s ha obert fa uns cinc mesos i ja s’està fent un lloc i un nom entre els locals de restauració peruana.

Publicat

on

Per

Herbert Guillén porta 18 anys a la nostra ciutat i juntament amb la seva dona Aracely, cuinera, i la seva filla Emily, dissenyadora del local, formen un equip que ha creat un restaurant acollidor, pulcre, elegant i original que el freqüenten barcelonins, italians, anglesos, sudamericans… tots atrets per la qualitat del producte que s’hi ofereix. Un producte majoritàriament importat del Perú.

Repassem el que s’hi serveix: com s’ha comentat, el ceviche és excepcional, amb una leche de tigre que és un secret de la casa; també com a primers plats tenim ocopa arequipeña, aguadito de mejillones, yucas con huancaína, tequeños, etc. De segons podem gaudir d’una de les especialitats de la casa, la parrillada peruana, també tenim l’excel·lent chicharrón de pescado, frijoles con seco de ternera, ají de gallina, lomo saltado i altres plats. De postres s’ofereix l’arròs amb llet, mazamorra morada i pastissos de la casa.

S’ha de dir que la presentació dels plats és un plus, perquè també entren per la vista, molt ben decorats, amb molt de gust. Ara bé, la relació qualitat-preu és el que fa d’aquest local una oportunitat única per gaudir d’una cuina llunyana però que està arrelant al nostre país. El restaurant Manzano’s n’és un exemple de primera, s’ha d’aprofitar.

No tot acaba amb el menjar, ja que l’altra vessant del establiment són els còctels; un producte també elogiat per tothom és el seu Pisco sour sabores, boníssim, l’algarrobina, el Machu Picchu, la cervesa cusqueña… Anar al vespre a pendre un combinat i fer la xerrada amb la parella o amb els amics és una bona opció per passar una estona agradable.

Tornant al que ens interessa, anar a dinar o sopar en aquests moments de creixement del Manzano’s és una oportunitat que no es pot deixar escapar. Un dels millors ceviches de Barcelona us està esperant… Ah! i per aquestes festes nadalenques estan oberts per a sopars de grups i d’empresa, i és que el menjador compte amb un segon pis molt gran i espaiós.

ENRIC MESTRES

Continua llegint

Economia

Ybachi, un espai de teràpies molt a prop teu

Publicat

on

Per

Ybachi és un espai de teràpies situat tocant a Montjuïc, al carrer de Palaudàries, 25. La terapeuta i propietària del local és la Raquel Ayres, professional des de fa quinze anys de teràpies que combaten el malestar emocional, l’estrès, busquen la relaxació total de la persona, i apaivagar sentiments com la ràbia, la tristesa, el dol…

Avui, la Raquel ens vol parlar del Reiki, una de les diferents teràpies que treballen a Ybachi. “El Reiki és un mètode de sanació natural d’origen japonès, basat en la transmissió de l’energia que flueix a través de les mans per restablir l’harmonia i la integritat energètica del cos”.

Segons que afegeix la Raquel, el Reiki ens aporta benestar general i millora la salut en tots els sentits; elimina l’estrès, augmenta la vitalitat, l’alegria existencial i és una teràpia eficaç contra tota mena de molèsties. La Raquel ens informa que el Reiki és una teràpia complementària que s’utilitza amb èxit en diversos hospitals de tot el país.

Com a resum de tot allò que combat el Reiki podem citar els problemes d’insomni, temes com l’ansietat, depressió, problemes personals, recuperar la vitalitat i la integritat energètica… En definitiva, el Reiki ens permet avançar en el procés de sanació de qualsevol mal amb resultats sorprenents.

Continua llegint

Economia

Neix una cooperativa de lloguer a preu assequible

Omplim els buits! proposa un model d’habitatge social sense precedents

Publicat

on

Des de finals de 2016 l’Ajuntament està elaborant un cens d’habitatges buits de la ciutat que es preveu que estarà enllestit a començaments del 2019. De moment, s’han detectat 370 pisos buits al Poble-sec, el 48,4% dels quals no estan en lloguer ni en venda. Cal destacar també que el 7,5% dels habitatges censats en aquest barri es troben en un estat deficient, és a dir, que necessiten ser rehabilitats. Partint d’aquestes dades i d’una anàlisi crítica del model de cooperatives de construcció, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) està treballant en la creació d’Omplim els buits!, un nou model de cooperativisme de lloguer: “Des del moviment veïnal i des de l’economia social i solidària es vol crear un servei de lloguer d’habitatges en desús a preu assequible i de base cooperativa i territorial, com una eina més per fer front a la gran problemàtica d’accés i de vulneració del dret a l’habitatge digne que existeix en aquests moments”, diu Lucas Vidal-Folch, tècnic territorial del Barcelonès. Els socis i futurs llogaters formaran part d’un nucli local, participaran en la recerca de propietaris que tinguin pisos en desús i, en última instància, podran llogar un habitatge a un preu per sota de mercat, fent el contracte de lloguer amb la cooperativa i no amb el propietari.

Garanties per als propietaris

El principal objectiu d’aquesta iniciativa és beneficiar tant al soci llogater com al propietari: “El primer que es fa és una revisió tècnica del pis per veure les condicions d’habitabilitat. Si cal fer reformes perquè el pis no es troba en un estat adequat, la cooperativa assumeix la rehabilitació. El propietari cedeix el pis temporalment a la cooperativa i no s’ha de preocupar de res, cada mes cobrarà una part del lloguer social”, explica Vidal-Folch. La cooperativa també contractarà una pòlissa, una assegurança per garantir el cobrament d’una renda mensual als propietaris. “A part d’això, depenent dels convenis que tinguem amb els diferents ajuntaments, volem oferir altres incentius i garanties. Per exemple, volem demanar que els propietaris no hagin de pagar l’IBI”, afegeixen des d’Omplim els buits!

Pas per pas

La iniciativa es va començar a gestar durant l’any 2015 i recentment s’ha presentat al Poble-sec. En aquests moments encara es troba en fase embrionària i s’està treballant en la recerca de membres per formar els nuclis locals de la cooperativa. La quota inicial per ser soci és de 100 euros, que es retornaran si la persona decideix marxar de la cooperativa. El següent pas serà el de buscar pisos en desús que siguin de petits propietaris i demanar-ne la cessió a 10 anys vista. Mitjançant un contracte d’arrendament LAU (segons la Llei d’Arrendaments Urbans vigent), els socis cooperatius podrien accedir a aquesta borsa de pisos per un preu al voltant del 65% del preu del mercat. A canvi, la cooperativa oferirà garanties contractuals i alguns serveis al propietari com a contrapartida a la cessió. A llarg termini, si s’aconsegueix una borsa mínima de pisos, la cooperativa també es podria plantejar l’adquisició de pisos per promoure un model cooperatiu i assequible d’habitatge.

Per a més informació envieu un correu a: ecosocial@confavc.cat

FOTOGRAFIA | Alessia Bombaci

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.