Connecta amb nosaltres

Economia

Un cistell de productes locals

Publicat

on

La Colmena és un projecte d’origen francès que posa en contacte productors de proximitat amb els consumidors d’un barri o localitat. Va néixer fa cinc anys però en fa tot just un que va arribar al Poble-sec. La Marion Junet, responsable d’aquesta iniciativa al barri, ens explica el seu funcionament: “La persona interessada només s’ha de registrar al nostre web fàcilment i, a partir d’aquell moment, ja pot seleccionar els productes que vol afegir al seu paquet. La comanda es pot fer cada setmana fins al dilluns a mitjanit. El dimarts contacto amb els productors i la distribució es fa cada dimecres des de les 17.30 h fins a les 19 h a l’hotel Brummell, on jo mateixa faig l’entrega als compradors”.

LA COLMENA 1

Aliments de proximitat i biològics

Tot el menjar amb què treballen des d’aquesta comunitat prové de productors locals, alguns d’ells del mateix Poble-sec, com el Forn Santa Madrona o la botiga de dolços Poc a Pots del carrer Salvà. Altres comerciants són de la zona del Maresme, el Bages, la Garrotxa i altres localitats, sempre situades a menys de 250 quilòmetres del punt de distribució. En el cas de la comunitat del barri, la Marion s’assegura de que els productes no només siguin locals sinó que també siguin biològics. Un dels punts forts de La Colmena és que no hi ha comanda mínima ni cap compromís per part dels usuaris, que poden adquirir tot tipus d’aliments, des de verdures, fruites i carn fins a pastissos, mel o fruits secs. Les persones interessades també poden conèixer personalment als elaboradors i productors i tastar els seus productes en una trobada que té lloc al mateix hotel un cop l’any i que enguany, coincidint amb el primer aniversari de La Colmena, tindrà lloc el dimecres 25 d’abril de 18 a 19.30 h.

Amb el codi COLMENA01 tindreu 5 euros de descompte per comandes de 20 euros. La distribució es fa a l’Hotel Brummell, al carrer Nou de la Rambla, 174. Més informació a lacolmenaquedicesi.es.

Continua llegint

Economia

Los consejos del técnico del barrio

Publicat

on

Per

Como hemos comentado en ediciones anteriores, en Recicla Tecnologia nos dedicamos a reparar y reciclar todos aquellos equipos que pueden ser aprovechados, alargando su tiempo de vida útil. Esta posibilidad se hace extensiva a ordenadores, móviles, patinetes, aparatos de audio, robots aspiradores, televisores, entre otros.

Es a partir de las consultas y averías que recibimos con mayor frecuencia en el local, que hemos decidido sugerir una serie de recomendaciones para prevenir problemas más graves. Algunos ejemplos:

La batería: Tanto si la batería dura menos de lo habitual, como si encontramos algún bulto o zona hinchada en tu equipo, te sugerimos que acudas de manera urgente a revisar la integridad de la batería. De lo contrario corremos el riesgo de que explote o dañe algun componente interno.

El calor: En estas épocas de altas temperaturas, así como si obstruyes los conductos de la ventilación (por ejemplo, al llevarte el portátil a la cama o posarlo sobre una superficie acolchada) corres serios riesgos de que la temperatura aumente, acortando así la vida útil del equipo y ralentizando su funcionamiento.

Limpieza interna: Ésta debe realizarse anualmente ya que previene el aumento de las temperaturas y mantiene el buen funcionamiento de los ventiladores. Te aconsejamos hacerla una vez al año (ese es el motivo por el cual las garantías no suelen ser mayores a dicho plazo).

Para cualquier consulta te esperamos en Recicla Tecnologia.

RECICLA TECNOLOGIA

Continua llegint

Economia

El MNAC s’annexionarà part del recinte firal

El projecte encara no té pla econòmic per executar-se, però els seus responsables han fixat el 2021 per efectuar la primera obertura al públic

Publicat

on

Encara que sembli inversemblant a primer cop d’ull, el palau del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) s’ha quedat petit. Davant d’aquesta circumstància la institució ha presentat un nou Pla d’Acció que incorpora el creixement de les instal·lacions museístiques cap al pavelló firal de Victòria Eugènia. La intenció és començar a fer-lo servir cap a l’any 2021 i s’espera poder-lo gestionar íntegrament precisament l’any 2029.

Que l’any escollit sigui exactament el 2029 no és fruit de la casualitat. L’annexionament previst pel MNAC també té la intenció de retre un homenatge a l’Exposició Internacional de 1929, que va servir per urbanitzar tot aquest sector de la muntanya de Montjuïc. Per ara, però, el primer objectiu del director del museu, Pepe Serra, es anar conquerint de mica en mica els 15.000 metres quadrats del pavelló.

Una reforma ineficaç

Tot i que el pavelló semi-abandonat s’ha remodelat al llarg d’aquests dos darrers anys amb una inversió municipal de 2,5 milions d’euros, la reforma no ha servit per dinamitzar-lo. Segons ha criticat Serra, l’obra que es va dur a terme actualment permet allotjar blockbusters firals, com ara exposicions de cotxes, però resulta insuficient per encabir les exposicions temporals o arxius del museu. El motiu: no es va condicionar per encabir aquest tipus de materials.

Davant d’aquesta circumstància, el Victòria Eugènia s’haurà de sotmetre a una segona reforma, la qual permetrà presentar noves exposicions mentre es vagin finiquitant espais. De fet, a dia d’avui està previst que l’edifici aculli cap al 2021 les primeres exposicions temporals, mentre que per al final està previst traslladar la col·lecció d’Art Modern. Cal tenir en compte que actualment el museu només té espai per exposar el 20% de les seves 180.000 peces i que només compta amb 2.300 metres quadrats per a les mostres temporals.

A l’aigüera

Que el projecte s’hagi presentat amb bombo i plateret no significa que realment es pugui consumar en la seva totalitat. Tal com ha reconegut el mateix Serra, encara no està clar d’on sortiran els diners per dur-lo a terme. Mentre que la Generalitat encara no els ha entregat els 3,7 milions d’euros que els hi corresponen pel Pla Museus (caduca el 2021), l’Ajuntament no sembla disposat a invertir més diners (ja es va deixar els 2,5 milions en arreglar l’espai).

Des de la pròpia administració catalana admeten que es van comprometre a què el pavelló bessó d’Alfons XIII també acollís la fusió del Museu d’Història i el d’Arqueologia de Catalunya, però la guardiola sembla estar buida i haurà d’esperar. Vista la manca de recursos públics, els responsables del MNAC ja han anucniat que no descarten buscar inversors privats per assegurar-se l’obertura total del pavelló de cara al 2029.

Fotografia | MARIO RM

Continua llegint

Economia

Blai Tonight Natura

Publicat

on

Per

Manel Miret és innovador i set ciències. A mitjans de juliol ha obert un restaurant de pinxos però amb la particularitat que tot el producte que ens presenta és en un 80% vegà i la resta vegetarià. D’aquesta manera Blai Tonight Natura trenca amb l’oferta habitual de pinxos al carrer Blai i ens ofereix una alternativa per a un col·lectiu que cada dia que passa és més exigent amb la qualitat alimentària i alternatiu amb el menjar. Les begudes que ens ofereix el renovat local són ecològiques i bona part dels ingredients dels pinxos també ho són.

Manel Miret té un llarg historial en el món de la restauració. Ha treballat a tots els seus sectors: cambrer, cuiner, cap de compres… Ell va inaugurar fa nou anys el Blai Tonight, el primer bar de pinxos al carrer Blai i ara torna a trencar esquemes amb el nou local vegà i vegetarià.

Blai Tonight Natura presenta 40 varietats que es renoven a diari. Les cuina i prepara el chef Ismael. La dona del Manel, la Trinitat i el seu fill Miquel, com a encarregat, deixen la seva empremta en aquesta nova aventura.

Podeu passar a tastar els nous pinxos de Blai, entre setmana a partir de les 18 h. I els dissabtes, diumenges i festius a partir de les 13 h. Animeu-vos!

ERNEST MILLET

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.