Entrevistes
A. Romero: ‘‘Els primers que vam parlar de la República del 99% vam ser nosaltres’’
Queda lluny el 15-M? Potser l’ocupació de la plaça de Catalunya sí que queda enrere, però el moviment popular que va originar encara perviu. Entre la gran quantitat de nous col·lectius en què va desembocar, s’ha de destacar un: els Iaioflautes. Persones grans que, amb l’esperança d’aconseguir una societat més justa, no van dubtar en posar-se l’armilla i prendre els carrers. Entre aquests, l’Alfons Romero. Ell, però, assegura parlar per ell mateix: “Sóc Iaioflauta, però no puc representar Iaioflautes, som massa transversals per fer-ho”.

Entrevistes
Irene Solà i Hatim Azahri: “Aquí hi vivim molts joves, però realment no fem vida al barri”
Al Poble-sec hi viuen més de 7000 joves d’entre 15 i 29 anys. Però, on es reuneixen aquests joves? Tenen espais de trobada o un lloc on obtenir orientació laboral o acadèmica? Ara, una associació impulsada per Irene Solà (Barcelona, 1997) i Hatim Azahri (Nador, Marroc, 1998), entre altres, vol reivindicar els drets dels joves en un barri sense prou espais de dinamització juvenil. Parlem amb ells sobre les seves propostes i les seves preocupacions, sobre el seu present i el seu avenir perquè, com ells mateixos diuen, la qualitat de vida dels joves d’avui determinarà la dels adults del futur.
Entrevistes
Chiara Monterotti: “Tenim tots els recursos al nostre abast per canviar el món”
L’any 2000, el premi Nobel de química Paul Crutzen va batejar amb el nom d’Antropocè a la nova era geològica que hauria començat amb la revolució industrial. No es tracta d’un període geològic, sinó de l’època en què l’activitat humana ha començat a generar efectes massius a escala mundial. Cada vegada són més les persones que decideixen apostar per una manera diferent de viure, més curosa amb el medi ambient i que fomenta la sobirania alimentària i la transició ecosocial. Per parlar d’aquests conceptes, encara desconeguts per a massa gent, ens trobem amb la Chiara Monterotti (Le Marche, Itàlia, 1974), doctora en arquitectura sostenible i veïna del Poble-sec. La Chiara està implicada en diversos projectes creats amb la finalitat de demostrar que és possible viure millor amb menys.
Entrevistes
Tamara Sancho: “Tu casa no termina en la puerta, lo que hay fuera también es tu casa”
Tamara Sancho (La Habana, 1962) nos recibe en un maravilloso piso en pleno Poble-sec. Es un lugar lleno de flores y de fotografías de su familia. Nos ponemos cómodas y nos disponemos a hablar de su relación con el barrio, con los vecinos, con los comercios. Nació en Cuba, pero vivió en Chile hasta que empezó la dictadura de Pinochet y de allí pasó a vivir en distintos lugares del mundo hasta terminar construyendo su hogar en este barrio. Tamara es médico de familia y tiene una máxima :“Se puede vivir de otra forma si apostamos por la reutilización y construimos redes entre vecinos”.
-
Societatfa 2 mesos
El menjar no es llença!
-
Hemerotecafa 1 mes
ZONA SEC 199
-
Economiafa 2 mesos
Hortes 4, un lloguer enverinat
-
Hemerotecafa 2 mesos
ZONA SEC 198
-
Políticafa 1 mes
La crisi com a oportunitat al Poble-sec
-
Economiafa 2 mesos
El Pla de Barris invertirà 11,4 ME al Poble-sec
-
Economiafa 1 mes
Les restriccions castiguen als restauradors, però beneficien als negocis locals
-
Culturafa 2 mesos
La saga ‘Discworld’ en català
-
Societatfa 2 mesos
L’octubre concentra més positius per Covid-19 que tota la primera onada