Connecta amb nosaltres

Societat

Plans de Nadal sense fer servir la T-10

Per gaudir de la cultura i els espectacles de les festes no cal anar gaire lluny de casa. Repassem l’oferta que ofereix el Paral·lel i la muntanya de Montjuïc

Publicat

on

Nadal és època de família i d’estar-se a taula, però la tradició no sempre ha de ser la mateixa. Les vacances (si se’n tenen) i la desconnexió laboral acostumen a deixar entreveure uns dies que, si no se surt de casa, poden arribar a ser infernals. Avui dia ja existeix Netflix, HBO i desenes de fórmules per streaming per passar els vespres de sofà i manta, però… què et semblaria fer alguna cosa més enllà d’estar tancat, i sense haver de gastar cap bitllet de la T-10?

Vespres a la Sala Barts

La icònica sala del Paral·lel ofereix espectacles per a tots els gustos al llarg del Nadal. Entre ells, la sisena temporada d’El Petit Príncep que tantes famílies ja han anat a veure (fins i tot més d’una vegada). El musical d’Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29 ja acumula 250.000 espectadors i rep una de les millors crítiques temporada rere temporada. Al llarg d’aquest desembre i gener estan previstes gairebé una cinquantena de funcions.

En el cas que el personatge d’Antoine de Saint-Exupéry no ens acabi de fer el pes, el local del Paral·lel també oferirà l’espectacle Tenors en tres funcions úniques. A més, el dia 9 de desembre la Barcelona Gay Men’s Chorus interpretarà els millors temes de la temporada i presentarà en primícia les seves noves cançons. Dos dies més tard l’escenari serà copat per CHRISTMAS.CAT, l’espectacle que ha revolucionat els concerts de Nadal.

Màgia, l’encert familiar

Les festes són sinònim de màgia per a molts i El Mago Pop (Antonio Díaz) té la recepta per poder dir que Nada es imposible. En el seu primer raïm al Teatre Vitòria el mag oferirà un viatge a través de l’extraordinari, ple de sorpreses, diversió, sensibilitat, ritme i emoció. Un espectacle que té la intenció de repetir l’èxit de La Gran Ilusión, la qual es va convertir en l’experiència més taquillera de tota Europa. Uns metres més enllà, i encara que no sigui il·lusionisme explícit, podem trobar la màgia incombustible de Joan Pera amb El pare de la núvia, el qual estarà en cartellera fins al 2 de febrer al Teatre Condal.

Fora dels escenaris

El pati de butaques no és la teva millor opció? No passa res: el Museu Marítim ofereix per aquestes dates un planetari per descobrir en família sense la necessitat de treure l’entrada a l’equipament principal. D’altra banda, el Museu Etnològic i de les Cultures del Món arriba amb una agenda farcida de propostes, com ara l’activitat gratuïta Casa, treball, festa: descobrim com vivim els humans, prevista pel divendres 5 de gener. L’esdeveniment que tornarà a ser imprescindible de visitar un any més, però, serà el Nadal al Poble Espanyol, on del 21 al 29 de desembre el recinte comptarà amb una fira gastronòmica i d’oficis, així com música en directe, espectacles i activitats per a tota la família.

Continua llegint
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Societat

Una base de dades feminista

Publicat

on

L’Alba, l’Ana i la Laura es presenten com “tres activistes feministes i currantes que estem cansades de veure com la divisió sexual del treball segueix a l’ordre del dia i com aquesta ordenació social té conseqüències nefastes per a les dones, lesbianes i trans”. Es refereixen a conseqüències com la invisibilització; una gran dificultat per accedir a nínxols laborals masculinitzats; l’androcentrisme en el plantejament de les feines i el sexisme que pateixen les dones, lesbianes i trans en les feines més masculinitzades, entre d’altres. És per això que van posar-se mans a l’obra per generar un recurs digital que recull “propostes d’ocupació i autoocupació basades en els principis de l’economia feminista i solidària per tal de visibilitzar i promoure la presència de dones, lesbianes i trans en els diferents àmbits laborals tradicionalment masculinitzats”, tal com expliquen al seu web. El primer any, el projecte el va dur a terme l’equip motor inicial (Laura, Ana i Alba) i, des de setembre de 2019, se segueix desenvolupant des de la cooperativa La Raposa del Poble-sec.

Una xarxa de sinèrgies 

A banda d’oferir un directori de recursos, La Creatura també pretén fomentar xarxes de suport mutu, diàleg entre els projectes i creació col·lectiva, així com promoure canvis socials per fomentar els principis ètics, solidaris i feministes de l’economia. Els projectes que s’hi adhereixen han de pagar una quota anual de 30 euros (que també els converteix en socis/amics de La Raposa) i assolir uns compromisos mínims amb el projecte. A canvi, gaudeixen d’avantatges com la difusió del seu projecte, assessorament laboral, legal i comptable en el marc de l’economia feminista i recolzament administratiu. Actualment, la web està formada per propostes vinculades a l’art, l’activisme, l’educació i els serveis, entre altres àmbits. Alguns projectes que en formen part són el col·lectiu d’arquitectes El Tingladu, la cooperativa d’acció comunitària i feminista La Candela i el projecte Embrutafils de serigrafia feminista i artesanal.

Continua llegint

Societat

Ens quedem a casa

Publicat

on

Per

📌 El 23 d’abril farà 23 anys que ZONA SEC es va publicar per primera vegada. Des d’aleshores, no hem deixat ni un sol mes de sortir al carrer per explicar-vos allò que passa als carrers del Poble-sec. Aquest abril, però, no traurem edició en paper; creiem que no té sentit.
 
📌 Els comerços que ens ajuden a tirar endavant gràcies a la publicitat estan tancats i no volem exigir-los un esforç econòmic que no poden assumir.
 
📌 Esperem tornar al carrer, amb totes les veïnes i veïns, ben aviat. Mentrestant, podeu seguir visitant la nostra pàgina web. Molta salut i ànims en el confinament!

Continua llegint

Societat

Tres motos per cada plaça d’aparcament en superfície

L’Ajuntament sancionarà als motoristes que aparquin de forma inadequada

Publicat

on

Més vehicles que aparcaments en superfície disponibles. Aquesta tònica no només es viu amb els turismes, sinó que es repeteix amb les motos i ciclomotors del veïnat. Segons dades del Departament d’Estadística de l’Ajuntament de Barcelona de 2018 avançades per Betevé, la trama urbana poblesequina només ofereix 1.895 places en superfície per a motocicletes, quan hi ha registrats fins a 5.097 vehicles motoritzats de dues rodes. Dit d’una altra manera, el barri compta amb 2,69 vehicles per plaça d’aparcament disponible.

Què provoca aquesta circumstància? Doncs que una part important dels propietaris que no tenen plaça d’aparcament privada o llogada, deixen el seu vehicle sobre les voreres i, habitualment, just davant de casa seva o del lloc de feina. Hàbit normalitzat per la gran majoria social, però que alhora acostuma a generar molèsties als vianants quan les voreres són estretes.

Campanya de civisme

Sota el nom “Ciutat de Vianants”, la nova campanya que impulsa la Direcció de Serveis de Mobilitat, Districtes i B:SM busca ordenar l’estacionament de motos i minimitzar la seva ocupació, en paral·lel a l’actuació que ja duu a terme habitualment la Guàrdia Urbana. Tot plegat, “per alliberar les voreres de motos i ciclomotors i aconseguir que el vianant recuperi el seu espai natural”.

Finalitzada una primera fase informativa del febrer, la Guàrdia Urbana ha posat en marxa una campanya sancionadora i de retirada de motos estacionades incorrectament. A més, a partir d’ara i com a novetat, els agents de l’ÀREA de B:SM també controlaran les vies amb més incidències per assegurar que no s’aparqui incorrectament.

La normativa

Segons l’Ordenança de Vehicles i Vianants (Art. 40), quan no hi hagi possibilitat d’aparcar en la calçada, i sempre que no hi hagi senyalització específica que ho prohibeixi, es pot aparcar en vorera només en les següents condicions: si la vorera fa entre 3 i 6 metres d’amplada, es pot aparcar en paral·lel a la vorera i a un mínim de dos metres dels passos de vianants i les parades d’autobús. En cas que la vorera faci més de 6 metres es pot aparcar en semibateria, sempre que hi hagi més de 3 metres lliures de pas. Unes mides, en tot cas, difícils de trobar en la trama urbana del Poble-sec. Per últim, des del consistori recorden que està prohibit accedir a les voreres amb la moto en marxa. L’accés s’ha de realitzar amb el motor parat i sense ocupar el seient, afegeixen, ja que només està permès utilitzar la força del motor per salvar els desnivells de la vorera, sempre que no s’accedeixi pels passos de vianants.

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.