Connecta amb nosaltres

Portada

Tomás Cupillar i el Submarí reben el Premi Sants-Montjuïc 2012

Publicat

on

Tomás Cupillar, un dels fundadors de l’Associació de Veïns de Can Clos i impulsor de centres d’educació especial i tallers ocupacionals, i l’entitat el Submarí de reforç educatiu al barri de la Marina són els guanyadors d’enguany

Els guardons de la 21a edició dels premis Sants-Montjuïc es van entregar el 20 de desembre a la seu del districte. “Volen reconèixer les accions rellevants dutes a terme per persones, entitats o col·lectius del nostre districte”, va explicar Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i presentadora de l’acte de lliurament. “Els guanyadors que avui premiarem són fruit del consens entre els representants de tots els partits polítics amb representació al Districte, i els representants de diferents associacions dels nostres barris”, va afegir a més. Les propostes sobre les que es debat vénen del món associatiu i empresarial.

El premi al reconeixement individual va ser per Tomás Cupillar, que va promoure el 1956 la construcció del primer centre social d’una barriada, ha estat membre de diverses entitats i compromès de diverses iniciatives socials, és un dels membres fundadors de l’Associació de Veïns de Can Clos i impulsor de centres d’educació especial i tallers ocupacionals als barris de la Marina. Cupillar es va mostrar molt agraït pel premi i el va voler compatir “amb moltes persones que durant molts anys hem realitzat moltes labors que han donat lloc a aquesta situació”.

El premi al reconeixement col·lectiu va ser per l’entitat El Submarí. El representant que va recollir el premi va explicar que aquesta és una entitat amb més de 30 anys que fins al 2001 havia funcionat com un espai de lleure infantil i juvenil. A partir del 2001, a més, van començar a centrar-se també en el reforç educatiu amb un projecte que vol prevenir l’absentisme i el fracàs escolar.

Joaquim Mestre, president del districte de Sants-Montjuïc, va agrair la participació de tots els que han fet propostes i han participat en l’elecció. “Moltes propostes, totes elles molt interessants i mereixedores del reconeixement”, va destacar. “Crec que són reconeixements molt sentits, molt justos, aquí esteu la flor i nata del districte de Sants-Montjuïc”, va comentar Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc.

 

Districte Sants-Montjuïc

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024