Connecta amb nosaltres

Portada

Un bon any per la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec

Publicat

on

El dia 18 la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, amb un total de 104 entitats i associacions membres, va celebrar l’assemblea anual, en una sessió en la que va imperar l’acord i la unanimitat en la pressa de decisions.

Mesa de l'Assemblea de la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec. De esq. a dreta: Anna Carceller, Enric Francés, Josep Guzmán i Jordi Romeu.

Mesa de l’Assemblea de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. D’esq. a dreta: Anna Carceller, Enric Francés, Josep Guzmán i Jordi Romeu.

Xifres positives

Es va valorar positivament l’exercici de l’últim any en que es va aconseguir un tancament “econòmicament bo”, tal com va afirmar Enric Francès, membre de la Junta Directiva. Francès va destacar que es va poder mantenir el personal malgrat les retallades, que van portar una reducció de les subvencions de l’Ajuntament de Barcelona i més encara de les provinents de la Generalitat.

Els projectes habituals es van poder realitzar tots, amb algunes petites modificacions, ja que els nous pressupostos exigien certes adaptacions. Des de la Junta de la Coordinadora van destacar que es va poder contrarestar la disminució de les aportacions públiques amb les aportacions de la societat civil, que van augmentar. A més, el President de la Coordinadora, Josep Guzmán, es va mostrar molt satisfet pel reconeixement del Projecte XIC, Xarxa-Interrelació-Comunicació, que va aconseguir el Premi Barcelona Associacions 2012.

Utilitat pública

La presidència de la Coordinadora va demanar als socis la seva autorització per sol·licitar que la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec sigui declarada d’utilitat pública, proposta que va ser unànimement aprovada.

Si després del llarg procés administratiu requerit, la Coordinadora és declarada d’utilitat pública, podrà emetre certificats de donatius i es podrà presentar a un nombre major de premis i subvencions, a més de dotar l’entitat de major visibilitat pública en termes de transparència.

Força associativa

Els temes que més van interessar a l’Assemblea van ser el cobriment de la pista del Poliesportiu les 3 Xemeneies i el centre sociocultural Albareda.

Respecte de la pista, el president de la Coordinadora, Josep Guzmán, va recordar que l’Ajuntament té aprovats els pressupostos pel cobriment de la pista poliesportiva, però que no s’han donat encara les dates previstes per l’inici de les obres, que en qualsevol cas s’esperaque  no coincideixin amb èpoques de competició.

Respecte del Centre Cultural Albareda, la junta directiva de la Coordinadora va proposar als socis  presentar una proposta de gestió cívica junt amb la Fundació Sant Pere Claver, per tal d’afavorir que se li donin uns usos en concordança amb les necessitats culturals i associatives del barri. Josep Guzmán va justificar la proposta dient que “la gestió cívica d’un equipament dóna més servei que si és subcontractada per una empresa, perquè hi ha l’afegit de la proximitat i això és el que volem aconseguir amb Sant Pere Claver”. Per unanimitat els socis van acceptar la proposta.

Per acabar la sessió, Josep Guzmán, tal com va prometre l’any anterior quan va ser elegit President, va posar el seu càrrec a disposició dels convocats. No van haver candidats i la presidència va quedar ratificada.

Marta Tello

 

 

Assemblea de la Coordinadora a la seu de l'entitat, al carrer Elkano

Assemblea de la Coordinadora a la seu de l’entitat, al carrer Elkano

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.