Connecta amb nosaltres

Societat

L’AF Poble-sec reivindica la vessant humana del futbol

Publicat

on

L’Associació de Futbol Poble-sec valora “satisfactòriament” la temporada i espera passar de sis a vuit equips el curs vinent

L'equip de l'Escola, en plena celebració contra el Florida (6-1)

L’equip de l’Escola, en plena celebració contra el Florida (6-1)

@molina_jordi / Per les files de l’Associació de Futbol Poble-sec han passat aquesta temporada 70 nens, sense comptar les noies del futbol sala. Aquests joves i petits futbolistes s’han repartit entre sis equips, un d’ells un aleví que ha fet les delícies dels aficionats, que ha acabat la temporada coliderant la taula classificatòria. Més enllà dels èxits esportius, però, la junta de l’entitat té molt clar quin és el seu espai futbolístic al barri: “Sabem que hi ha clubs que poden competir millor, però nosaltres posem l’accent en l’atenció humana a les criatures”,  destaca el president de l’entitat, Juan Pedro Romero.

La crisi, especialment amarga per a aquells sectors més vulnerables del barri, ha dificultat que moltes famílies puguin assumir una despesa per a les activitats extraescolars. Romero explica que el club ha apostat fer fixar uns “preus populars” que no excloguin ningú de practicar aquest esport. “Nosaltres no tanquem les portes a qui no pot pagar la quota”, explica Romero que reivindica que, a diferència d’altres equips del barri –“amb jugadors de l’Eixample”— “el cent per cent dels nostres jugadors són del Poble-sec o del Raval”.

El club  valora “satisfactòriament” una temporada que va començar amb l’amarga notícia d’haver perdut el seu primer equip a causa de les exigències econòmiques.  “Teníem un amateur amb un alt nivell competitiu, a l’alçada d’equips de 2a i 1a Catalana”, ens destaca el vice-president, Clemente Moreno, mà dreta de Romero.  De cara al futur immediat, les expectatives de l’AFPS passen per sumar dos equips més als sis que han competit enguany. En aquest punt, Moreno posa en valor la bona feina de les noies del futbol sala, que han plantat cara a equips de renom a la Copa Catalunya.

L'AF Poble-sec posa en valor la interculturalitat del barri, plasmada en els seus jugadors

Els petits jugadors de l’ESCOLA, l’equip del futbol formatiu

Romero i Moreno volen anar pas a pas. Estan rebent assessorament professional per obrir-se portes, convocar beques i consolidar el projecte. Però sobretot, assegurar a les famílies dels nens un servei de qualitat i democratitzar l’accés a un esport que els apassiona. “És impagable quan passeges pel barri i un noi t’abraça perquè té un bon record del temps que vam entrenar plegats”, conclou Moreno.

Revolució a les xarxes
Conscients de la importància de la comunicació, el club ha renovat el seu web i les xarxes socials. Els podeu seguir a www.poblesec.futbol, a facebook.com/afpoblesec i al twitter: @AFPobleSec

Societat

Obre la residència del Poble-sec amb 240 llits per a malalts de Covid-19

La consellera Vergés anuncia l’adaptació d’altres espais per traslladar residents i així evitar el contagi de coronavirus

Publicat

on

Per

Vetllar per la salut dels més vulnerables. Aquest és l’objectiu del Govern de la Generalitat des del primer dia d’aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus. En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquesta setmana s’incorpora “una nova residència de gent gran a la ciutat de Barcelona amb una capacitat de 240 llits per a persones amb Covid-19”. Aquest espai ubicat al Poble-sec comptarà amb 141 habitacions distribuïdes en 8.000 metres quadrats. En un inici, s’obrirà amb 32 llits.

Vergés ha precisat que es tracta d’una “residència medicalitzada amb instal·lació d’oxigen en 66 llits” i que donarà capacitat de moviment a les residències d’on provenen les persones malaltes. De fet, ha explicat que s’adaptaran altres espais, com ara hotels, per aquelles persones que viuen en residències i que no estan malaltes de Covid-19 per poder-los aïllar de les residències de procedència perquè “són persones infectables” i evitar-ne, així, el contagi.

Per altra banda, aquests darrers dies el Departament de Salut ha augmentat el nombre de proves per detectar el coronavirus entre les persones que viuen en residències. “Estem augmentant les proves cada dia, fins ara ja són 10.434 les proves PCRs fetes”, ha informat Vergés. Per últim, la consellera Vergés ha reiterat la importància de quedar-se a casa per evitar el repunt de casos de coronavirus i ha recordat que els “laboratoris privats no haurien d’oferir tests de coronavirus ni a ajuntaments ni a empreses. Els tests han de passar pels protocols públics per a poder saber els resultats i millorar les estratègies per controlar aquesta epidèmia”, ha conclòs.

Continua llegint

Societat

Diari del coronavirus

Publicat

on

Per

Ja no em desperto amb els primers cotxes que circulen pel carrer. Ara, és el silenci que em desvetlla. Un silenci que m’arriba, m’embolcalla feixuc com un lladre que em visités de matinada i em deixés la seva targeta de presentació: soc aquí, com cada diumenge, cada dijous.

No compten els dies sinó els gestos. I les imatges agafen una importància poc habitual. Ara observo un vell amb més anys que jo córrer amb esforç i passes petites cap a la parada del bus. L’autobús l’esperarà. En aquests temps baixen del Tibidabo ànimes generoses i pugen de mar d’altres diabòliques.

A la nit el paisatge destacable són el guants de plàstic que campen damunt la vorera.

De nou a la cuina damunt la taula de marbre navega un cert desordre. El diari i el suplement, un bol amb escàs raim, una ceràmica que representa una gallina, unes tasses de cafè…

No tenim pressa per recollir el desori.

Ernest Millet Gómez

Continua llegint

Societat

Confinament (II)

Publicat

on

Per

El darrer model implementat de superilla va ser el del Poblenou, tot i que Gràcia en si ja és una superilla / Toni Hermoso Pulido

El bol curull de col-i-flor presideix la taula de marbre. I uns tomàquets per amanir, unes restes de raviolis que quedaren de l’àpat d’ahir. Encenem el llum, una bombeta que ens dóna escalfor lentament. I seiem a taula com si res no ens passés pel cap, com si avui fos un dia qualsevol: però passen massa coses a la ciutat.

El semàfor de davant de casa ha esdevingut decoratiu i ja ningú espera el permís per creuar el carrer. Potser cada cinc minuts baixa un cotxe pel carrer Balmes. Ha plogut bona part del dia. Una pluja mansa que l’escriptor Pla aplaudiria feliç, perquè era, segons que escrivia, l’aigua que calia per als camps. Busco un somriure, una paraula amable però em creuo amb poques persones que semblen que corrin cap al notari. Recullo l’última barra de pa al forn de santa Glòria. Des d’el primer dia de la crisi sanitària que m’atén la mateixa senyora. Té un aire d’absoluta normalitat, com si això del virus no anés amb ella.

Al vespre com a final de festa el nostre anònim veí ens regala Imagine i la veu de Lennon ressona per tota la plaça. S’aixequen braços i només ens falten les espelmes per arrodonir el final de la vetllada. Bé, hi tenim algunes llinternes que ens fan l’ullet. Comença a fosquejar i la ciutat semblarà més trista, com un dol immens que cau damunt nostre.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.