Connecta amb nosaltres

Societat

Els tres equips del barri arrenquen el curs amb moltes novetats

Publicat

on

@4tito4 / El ‘Sec’ recupera el primer equip i saneja l’entitat; l’APA apunta alt amb el conjunt ‘‘A’’ i l’AF arrenca un projecte de “club”.

Entre setembre i principis d’octubre estaran en marxa les competicions futbolístiques dels tres equips del barri. S’obre un nou curs que com sempre arriba amb les piles carregades de tots els protagonistes i farcit d’il·lusions. El CE APA Poble-sec presenta una fotografia immillorable, amb una entitat que concentra prop de 300 jugadors entre els 18 equips federats, quatre més que la temporada passada. Al capdavant, el conjunt “A” que intentarà el salt a Segona Catalana des del grup 11 de Tercera. Així ho diu el coordinador, jugador i entrenador, Gerard Trives, que confessa estar adaptant-se a aquesta triple tasca dins l’organigrama. Una altra de les novetats de la campanya és l’estrena a tres categories: l’infantil primera, la juvenil preferent i l’aleví preferent. És per això que Trives determina que “aquest any a la Satalia es veuran molt bons partits, amb equips històrics” de totes les categories.

grada

Estat actual d’una part de la grada/ Gerard Trives

Torna el ‘Sec’

Una altra de les bones noves al barri és la tornada del primer equip de la Unió Esportiva Poble Sec, després que al gener del 2013 desaparegués per problemes econòmics que s’han anat arrossegant aquests anys. Una inversió kuwaitiana de 150.000 euros en tres temporades ha permès sanejar el Sec i posicionar-lo al grup 17 de Quarta Catalana, segons detalla el seu director esportiu, Juan Carlos Ferrer. Un vincle entre Kuwait i el Poble-sec que ha estat possible gràcies a “una persona afí al club”. L’objectiu no és un altre que “l’ascens”, apunta Ferrer. Per altra banda, se seguirà ampliant la base i s’espera comptar amb un quadre de benjamí i aleví. A més es posarà en marxa una secció de futbol sala “amb aleví, infantil i primer equip”, indica el coordinador del futbol formatiu, Juli Rubio. Una activitat que desenvoluparan al Pavelló Aiguajoc Borrell i no a les Tres Xemeneies, perquè “està tot ocupat”, afegeix.

Per últim, l’AF Poble-sec ha apostat per un “canvi d’imatge”, tant de forma literal com figurada, relata el màxim responsable i coordinador del club, Álex Bonilla. Canvien les equipacions d’entrenament a color vermell, gràcies a una col·laboració amb l’establiment Emociona del barri, tot i que mantenen el blanc-i-blau a les competicions. Els 11 equips enguany estan federats i compten amb dos tècnics cada conjunt. A més, s’espera “unir” el futbol de la Satalia amb el futbol sala de les Tres Xemeneies “per ser més un club que una associació de futbol”, remarca Bonilla. De fet, aquesta pretemporada han fet entrenaments plegats. En aquest sentit, expressa que “es volen ensenyar valors’’. Per això hi ha una mena “de compromís ètic” de no fer “mercadeig” amb els jugadors.

Mal estat de la Satalia 

La temporada 2015-2016 aixecava el teló al Municipal de la Satalia amb millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i sobretot la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Trives qualifica el camp “de tercermundista” i prossegueix, “la gespa del camp de futbol 11 té sots i quan plou es formen dues piscines. No es pot jugar”. El de l’APA assenyala que s’hauria de “renovar la gespa i fer-ho bé, amb una bona obra” i critica “la poca inversió” feta a l’equipament esportiu.

Societat

El Cementiri de Montjuïc estrena un espai interconviccional

Publicat

on

Per

Amb l’objectiu d’adaptar-se a una bona part de les comunitats religioses que fins ara no tenien els serveis funeraris que anhelaven, el Cementiri de Montjuïc ha reformat la primera i única sala interconviccional de la ciutat. Un espai amb capacitat per a 80 persones on familiars i amics del difunt podran dur a terme les tradicions culturals i religioses que fins ara no podien executar.

La nova instal·lació permetrà fer el rentat ritual de les persones difuntes, així com el rentat de peus dels assistents (ablucions). A més, compta amb una sala d’actes, on es podran fer els recolliments amb oracions i lectures de manera reservada. “També disposa de sistemes audiovisuals per tal de poder projectar imatges i vídeos en record de la persona difunta”, detallen des de l’Ajuntament de Barcelona.

890.000 euros
Si bé aquest espai ja havia funcionat al Cementiri de Montjuïc, és ara quan podrà acollir les diferents maneres d’acomiadar els difunts de la resta de comunitats religioses. Al cap i a la fi, el seu disseny és fruit del diàleg de les administracions amb els representants de les diferents comunitats. En total, la reforma integral de l’espai ha suposat una inversió de 890.000 euros.

Segons la comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa, Sara Belbeida, “aquest espai no només representa un avanç en la gestió dels cementiris, sinó també un pas significatiu cap a una societat més inclusiva, respectuosa i cohesionada”. Pel que fa a les comunitats jueves i musulmanes, aquestes ja disposen de recintes específics per a enterrar els seus difunts a Collserola.

Continua llegint

Societat

L’escola Mossèn Jacint Verdaguer presenta oficialment el seu Gegantó al barri

Cinta és el resultat de la proposta creativa que els alumnes de l’escola van presentar a l’inici del curs

Publicat

on

El passat divendres 31 de maig, l’escola Mossèn Jacint Verdaguer va viure una jornada molt especial amb la presentació de Cinta, el gegantó creat pels alumnes, famílies i professorat durant tot el curs escolar.

Cinta, el gegantó de l’escola, va ser presentat oficialment al públic. El Quimet, el gegantó del Poble-sec, va donar-li la benvinguda en una trobada emocionant. A més de la presentació, Cinta i les torrasses van ballar junts al ritme d’una cançó, que tenia un esperit especial per a l’ocasió.

Un projecte comunitari

Aquest projecte ha estat un exemple de col·laboració a molts nivells, gràcies a la participació activa del professorat, alumnes i famílies. Des del disseny del gegantó fins als capgrossos, tots han aportat la seva creativitat i esforç. Les famílies han estat especialment involucrades en la confecció dels vestits, organitzant tallers de costura que han resultat ser tot un èxit. Aquestes activitats han donat lloc a nous tallers i han fomentat un sentit de comunitat i col·laboració entre tots els participants.

Apadrinament del Quimet

La colla gegantera del barri, amb el Quimet al capdavant, ha apadrinat el nou gegantó de l’escola, donant suport i assessorament durant tot el procés de construcció que va començar en el mes de gener. L’objectiu era crear un gegantó que representés l’esperit del Poble-sec i, al mateix temps, la identitat de l’escola.

La festa va comptar amb una alta participació de tota la comunitat educativa. Alumnes, famílies, professorat i veïns es van congregar per celebrar aquest esdeveniment tan especial. Els gegants presents es van convertir en espectadors de luxe de la presentació i del ball de Cinta i les torrasses.

L’acte va ser una festa i una demostració del poder de la col·laboració i la creativitat, deixant una empremta inesborrable en tots els participants i assistents. La creació de Cinta no només ha enriquit el patrimoni cultural de l’escola, sinó que també ha enfortit els llaços comunitaris, deixant un llegat que segurament perdurarà durant molt de temps.

Continua llegint

Societat

El nou Parc de les Tres Xemeneies, enllestit

La zona reformada acull una pista de bàsquet, un gimnàs exterior i una nova guingueta per dinamitzar l’espai

Publicat

on

Per

Després de sis mesos d’obres i una inversió de 367.000 euros, l’Ajuntament de Barcelona ha enllestit el nou Parc de les Tres Xemeneies. Una intervenció, contextualitzada en el Pla de Barris que ha permès dotar a l’espai amb una pista de bàsquet central, nous bancs i un gimnàs a l’aire lliure. Segons es desprèn de la presentació del consistori, la reforma busca revertir les dinàmiques que desenvolupaven alguns usuaris a la zona.

L’actuació, dissenyada per l’estudi d’arquitectura Leku Studio, ha recollit les peticions del veïnat en el procés participatiu que va identificar els principals dèficits i les prioritats. De fet, la intervenció ha primat la millora de la permeabilitat per als vianants mitjançant l’eliminació de les barreres arquitectòniques i, a la vegada, enderrocant aquells elements que creaven cantonades sense visibilitat. Un exemple és el mur on alguns artistes desenvolupaven art urbà, el qual s’ha reubicat dins la nova plaça.

L’esport, eix central de la nova plaça

Cal posar de relleu que la nova pista de bàsquet s’ha decidit instal·lar-la al centre de la plaça, tal com havien demanat els veïns. Una centralitat que, a més, permetrà que es pugui fer servir la plaça per a noves activitats, com ara la celebració de concerts. A més, al seu voltant s’ha instal·lat el gimnàs a l’aire lliure amb opcions perquè tothom pugui fer exercici.

Les taules ping-pong s’han renovat i reinstal·lat en un nou espai i també s’han pintat diferents grafismes per incentivar noves pràctiques esportives, com l’atletisme. Pel que fa al mobiliari urbà (bancs, cadires i taules de pícnic), aquest també és nou en la seva totalitat. Per últim, destacar que al costat de l’àrea de joc infantil s’ha instal·lat una guingueta.

Una primera passa

Cal emfatitzar que aquesta no és l’única reforma prevista als entorns de la plaça de les Tres Xemeneies. Més aviat, és la prèvia respecte al que l’Ajuntament té previst executar amb la promotora de les oficines que s’encabiran als antics edificis. Un espai que, a banda d’acollir noves empreses, també suposarà l’aterratge del Centre de Coordinació Operativa d’Emergències de Barcelona (CECOR) a la plaça de les Tres Xemeneies.

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024