Connecta amb nosaltres

Portada

L’orquestra Do d’Acords posarà música als Castellers del Poble-sec en el marc de la Taula de Convivència

Publicat

on

Els petits músics i els ‘bandarres’ formen part de la Taula de Convivència del Poble-sec, que aglutina una vintena d’entitats del Poble-sec que desenvolupen projectes per millorar la convivència. Dissabte 25 celebra la jornada de portes obertes.

@zona_sec / L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, Do d’Acords, celebra aquest dissabte 25 d’octubre un concert molt especial a la plaça de Las Navas del Poble-sec en una actuació conjunta amb els Castellers del Poble-sec. L’espectacle (12:30h-13:20h) s’emmarca en la jornada de portes obertes de la Taula de Convivència del Poble-sec (11h-14h), una iniciativa liderada per l’Ajuntament de Barcelona que té com a principal objectiu enfortir els vincles entre les entitats i els veïns de diferents orígens.

Un dels petits músics de Do d'Acords, durant l'assaig previ al concert

Un dels petits músics de Do d’Acords, en Roc, amb una tuba, durant l’assaig previ al concert

L’espectacle oferirà una mostra experimental en temps real entre la música de Do D’Acords i els bandarres, que aniran enfilant-se en sintonia amb la melodia. L’orquestra estarà dirigida pel director del projecte i de l’associació IntegraSons, Pablo Persico, i interpretarà les seves pròpies creacions acompanyats per músics professionals de trompeta, trompa, trombó i tuba. “La idea va sorgir en un assaig dels Castellers al qual em van convidar, l’objectiu és posar música a la construcció del castell, l’estructura té a veure amb la forma d’assajar d’una orquestra“, explica Persico.

El concert suposa un pas endavant en la proposta artística del l’orquestra i, alhora, compleix amb l’objectiu de teixir vincles amb altres entitats del territori per enfortir la cohesió social del Poble-sec. A finals del curs passat, Do d’Acords ja es va sumar a una altre entitat cultural de referència al barri, com la Companyia i Escola de Dansa Carles Ibáñez. L’orquestra està formada per alumnes dels centres públics del Poble-sec, com ara les escoles CEIP Jacint Verdaguer i CEIP Carles I; els instituts IES Consell de Cent i IES XXV Olimpíada, a més dels adolescents de l’entitat social espai 12@16.

Taula de Convivència
La Taula de Convivència esta integrada actualment per una vintena d’ entitats del barri que desenvolupen projectes i activitats adreçades a millorar la convivència. Aquest projecte, compartit pel cosistori i el teixit associatiu, proporciona un espai de coneixement, informació i debat on tractar diferents fenòmens que incideixen en la convivència i la cohesió social , des d’un vessant eminentment pràctic, identificant problemes i cercant solucions.

Cartell promocional de la jornada

Cartell promocional de la jornada

“Les entitats d’un barri, amb la seva activitat, tenen un paper fonamental en la cohesió social”, explica el regidor del Districte de Sants Montjuïc, Jordi Martí, “és per això que des de la Taula de Convivència us convidem a participar en aquesta propera Jornada, que proporcionarà una bona oportunitat de coneixement entre entitats i d’aproximació cap a la ciutadania”. Des de les 11 del matí fins a les 13.30 dels migdia hi haurà una recollida solidària d’aliments, a càrrec de Bona Voluntat en Acció. Des de l’entitat demanen, especialment, els següents productes: Llet, cereals, galetes, pasta, arròs, tonyina en conserva, oli, sucre i productes d´higiene personal i de la llar. L’entrada durant tota la jornada és lliure i gratuïta.

Les entitats que formen part de la taula són: Associació Sòcio-Cultural La Formiga, Associació Amics de Santa Madrona, Integrasons, Castellers de Poble Sec
Associació Cultural Fezan e Madina, Pla Comunitari. Comissió de Convivència, Coordinadora d´Entitats del Poble-sec, Es Purna, Associació de Veïns i Comerciants de la França, Associació Cultural Honduras, Xarxa Barcelona Antirumors, Bona Voluntat en Acció, Agrupament Escolta Baden Powell, Associació de veïns de la Pl. de las Navas, Associació Evangèlica Salem, Parròquies del Poble-sec, Associació de veïns de Poble-sec.

Ordre del dia
11.00 h. Inici Jornada. Obertura espais entitats i punt d´informació.

11.00 a 12.30 h. Activitats de les entitats: Contacontes a càrrec de La Formiga / Taller de xapes i maquillatge a càrrec de l´Agrupament Escolta Baden Powell / Activitat de Cosidores (Programa d´acompanyament a la Gent Gran de la Coordinadora d’Entitats) i inflada de globus.

12.30 a 13.30 h. Actuació conjunta enrte l’orquestra Do d’Acords i els Castellers del Poble Sec.

14.15 h. Dinar comunitari. A càrrec de Fezan e Madina.

Més informació
Do d’Acords, l’orquestra es fa gran

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024