Connecta amb nosaltres

Portada

Comencen les obres de reforma del parc de les Tres Xemeneies

Publicat

on

L’obra, que obliga a tancar el parc, suposa una inversió de 611.000 d’euros i tindrà una durada aproximada de 6 mesos

@zona_sec / Aquest dimarts comencen les obres de reforma del parc de les Tres Xemeneies. La intervenció, que té una durada prevista de 6 mesos i obligarà a tancar la plaça durant tot el període d’obres, preveu una renovació integral d’aquest espai públic. Aquesta renovació inclou els paviments, la vegetació, el mobiliari, la il·luminació, els jocs infantils, etc. També preveu reubicar les zones de petanca i els jocs infantils, i introduir nous elements: una zona de pràctica d’esports urbans, per una banda, i una guingueta. El pressupost que es destina a la reforma integral dels jardins és de 611.000 euros.

Plànol de la remodelació / Ajuntament de Barcelona

Plànol de la remodelació del Parc de les Tres Xemeneies del Poble-sec / Ajuntament de Barcelona

El projecte per remodelar els jardins de les Tres Xemeneies del Poble-sec és un projecte consensuat amb bona part dels veïns i les entitats de Sants-Montjuïc. Durant l’any 2013 es va fer tot un treball de participació amb les entitats a través del qual es va acordar ubicar un espai per a la pràctica del patinatge als jardins, així com una guingueta. També es va acordar un canvi d’ubicació de les pistes de petanca i dels jocs infantils, i la instal·lació d’una pèrgola metàl·lica i uns nous murets al límit amb l’avinguda del Paral•lel.

El resultat d’aquest treball ha permès redissenyar el parc reorganitzant millor l’espai. El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, remarca que “aquesta actuació que ara comença va ser un dels compromisos que va adquirir el govern municipal al començar aquest mandat, una obra que es va incorporar al PAD justament perquè era una vella reivindicació dels veïns i de les entitats del Poble-sec, per poder dignificar aquest sector”.

El regidor ha recordat també que juntament amb aquesta remodelació, des del mes de juliol es porta a terme la reforma de la pista poliesportiva que hi ha al parc, que fins ara era descoberta. Aquesta pista s’està millorant amb una coberta i un tancament lleugers i amb la instal•lació de grades i de infraestructures que la faran molt més polivalent i utilitzable tots els dies de l’any, tant si plou com si fa sol. Aquestes dues obres es complementen i constitueixen una millora substancial en un dels espais emblemàtics del barri del Poble-sec.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.