Connecta amb nosaltres

Portada

L’anhelada renovació de les Tres Xemenies convenç

Publicat

on

Les noves millores, molt esperades, agraden a usuaris i entitats esportives. A més, obre la possibilitat a nous esports, tot i que veus des de l’àmbit cultural lamenten que no se’ls hagi tingut en compte

@4tito4 / Ja és una realitat. La pista poliesportiva de les Tres Xemeneies s’ha cobert, una reivindicació que com indica el director tècnic del CB Sant Antoni-Poble-sec, David Tatay, “fa deu anys” que demanaven. El Regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, es mostra molt satisfet, perquè està rebent bones valoracions i afegeix que a la cobertura “també s’han millorat altres aspectes com l’eficiència energètica; s’ha guanyat espai, que permet partits simultanis, o un aforament per a un centenar d’espectadors” per a Martí és “un gran avenç pel barri”. Tatay ho corrobora “és un luxe” i continua “ho canvia tot”. En el sentit que el club podrà fer un salt de qualitat i “captar” més gent. De fet, aquestes millores, com diu, “esperem que ens facin créixer”. Una línia que també pot seguir l’AF Poble-sec, curiosament el seu conjunt femení de futbol sala va anotar el primer gol de les renovades pistes, de les botes de la seva jugadora, Cristina Rosa.

Una altra de les conseqüències de les obres a les Tres Xemeneies hauria de ser l’arribada d’altres pràctiques esportives. “Evidentment està obert a més modalitats com handbol, voleibol…”, senyala el regidor, tot i que no té constància que, per exemple, el Barcelona Tambori Club hagi demanat ser un usuari més. El passat 29 de març el mateix Jordi Martí amb el president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Josep Guzmán, van fer una festa d’inauguració, en la què hi van prendre part, entre d’altres, els castellers i gegants del barri o Amics de la Sardana. En aquesta jornada, Martí va prometre un poliesportiu de cara a la propera legislatura que, al seu parer, està subjecte a un gran consens.

Poliesportiu 2

El regidor, Jordi Martí, acompanyat del president de la Coordinadora d’Entitats, Josep Guzmán, i el president del CB Sant-Antoni Poble-sec, Carles Cardona, a la inauguració / Enric Mestres

La cultura, molesta
Tot i que la satisfacció és evident i generalitzada, també hi ha veus crítiques. El president de la flamant associació, Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec, Javier Velasco, que demana “espai per a la cultura” i lamenta que només s’hagi “escoltat a la part esportiva”. De totes maneres, Velasco aplaudeix que finalment s’hagin realitzat aquestes millores, que considera una herència d’anteriors governs. El cost de la reforma ha estat de 830.000 euros i les feines s’han allargat un mes més del previst.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024