Connecta amb nosaltres

Portada

30 anys de tir amb arc a la muntanya de Montjuïc

Publicat

on

El Club Arc Montjuïc ha complert 30 anys competint i promocionat aquest esport. A la muntanya màgica de Barcelona han desenvolupat i encara ho fan part de la seva activitat

@4tito4El fossat del Castell de Montjuïc congrega des de fa tres dècades els amants del tir amb arc. El Club Arc Montjuïcdesenvolupa la seva activitat en aquest punt de la ciutat reconvertit en atractiu turístic. “No parem en tot l’any”, assegura el president de l’entitat, Jordi Falgueras, en referència als cursos que imparteixen, així com a les activitats que organitzen i a la disputa de les competicions. A l’emblemàtica fortalesa s’imparteixen ensenyaments de tres modalitats d’aquesta pràctica esportiva “tant per a la canalla com pels adults”, apunta Falgueras. Actualment, el club compta amb 350 socis i és el “més important de Catalunya”, diu el seu mandatari des de l’any 2012. I és que a banda del notable volum d’afiliats, dels quals una bona part són del Poble-sec, com indica, a nivell competitiu “hem assolit grans fites” com ara el títol espanyol en categoria cadet d’Arnau Peña o el passat mes d’octubre, un equip femení va disputar el Campionat d’Europa a Rovereto (Itàlia). “El primer cop en 30 anys que hem sortit de les fronteres”, afirma Falgueras.

No només es nodreixen de resultats, també dels aficionats. “Hi ha molts dels socis que tenim que s’ho prenen com una activitat lúdica. Per desconnectar”, explica el president del Club Arc Montjuïc. Un hobby que ha vist créixer els últims anys i que pel·lícules com El Senyor dels Anells, Els Jocs de la Gana o Joc de Trons, entre d’altres, “han donat una empenta”.

140914_i_copa_barcelona_femenina_2_209

Un dels moments de la celebració de la I Copa Barcelona Femenina / Club Arc Montjuïc


Tir amb arc: eina social
A més de ser un equip que competeix, que ensenya i per tant promociona aquest esport, també organitza activitats. Per exemple, el passat setembre va dur a terme la I Copa Barcelona Femenina amb una setantena de noies concursant o una lliga anual pròpia amb socis i convidats de tot Catalunya. A més, també dediquen espai a esdeveniments d’esport adaptat i “ensenyem a nens i nenes amb falta d’atenció o trastorns de la concentració”, assegura Jordi Falgueras i continua, “veus com s’esforcen per parar atenció al que fan”. Una entitat amb molta activitat i que el passat 2014 va celebrar 30 anys.

 

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024