Connecta amb nosaltres

Portada

Dues operacions policials contra el moviment llibertari i el gihadisme sacsegen el Poble-sec

Publicat

on

Jornada intensa amb destacada presència dels cossos de seguretat catalana i espanyola. Posteriorment a les detencions dels suposats anarquistes es van muntar mobilitzacions de protesta

@4tito4El passat 16 de desembre el Poble-sec es va despertar amb la irrupció dels Mossos d’Esquadra per escorcollar l’Ateneu Anarquista en una acció policial batejada com a Operació Pandora, ordenada pel jutge de l’Audiència Nacional, Javier Gómez Bermúdez. Una operació que va desplegar 700 agents de la policia autonòmica per fer registres no només aquest local del barri, també a l’Ateneu Llibertari de Sant Andreu, la Kasa de la Muntanya de Gràcia, així com a domicilis d’altres punts de la ciutat i de Catalunya. En total, onze detinguts per, segons l’interlocutòria del jutge, “constitució, promoció, direcció i pertinença a organització terrorista en relació amb delictes de tinença i dipòsit de substàncies o aparells explosius i delictes de danys i estralls amb finalitat terrorista”. Set d’aquests van ser posats en llibertat.

El cas, sota secret de sumari, va despertar un gran rebuig i es van organitzar manifestacions de solidaritat arreu del territori demanant la llibertat i denunciant la “persecució” contra aquest moviment. L’Ateneu Anarquista del Poble-sec, entre d’altres mesures de protesta, va rebatejar la seva seu com a Local Anarquista Pandora.

IMG_0153

El local on els Mossos van practicar escorcolls / AH

Més acció policial
I paral·lelament, al carrer de Salvà, la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Direcció General de la Vigilància del Territori del Marroc, detenia una noia  en l’Operació Kibera contra una xarxa de captació i reclutament de dones per enviar-les a Síria i Iraq per lluitar amb l’organització islamista DAESH, vinculada a l’Estat Islàmic. La noia, juntament amb unes altres dues dones i un home, detinguts a Ceuta I Melilla, als quals s’hi va afegir al dia següent una menor, van ser enviats a presó incondicional per un delicte d’integració en organització terrorista. El jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, l’encarregat de la investigació va decretar el secret de sumari.

Els veïns de la detinguda comentaven que els sorprenia que vestís un nicab. La jove, originària de Xile, mantenia una relació sentimental amb un noi musulmà, amb qui va tenir un fill i això la va lligar a quedar-se a Catalunya. Al contrari que la seva família, amb la qual va arribar el 2005 a Barcelona, que va retornar a Xile el maig del 2013, tal com detalla el reportatge de La Vanguardia, publicat el 4 de gener. En aquest, la mare de la detinguda explicava que li havia dit que s’havia “convertit al Islam” i que havia fet amistat amb dues noies musulmanes i que parlaven “molt pel WhatsApp”, una de les vies de captació que empren aquests grups.

 

 

Tractament mediàtic

Pel desplegament policial i pel fet de tractar-se d’una operació a diverses ciutats del territori espanyol, la notícia va córrer com la pólvora per tots els mitjans autonòmics i estatals. Molts d’aquests van atribuir l’acció policial contra “el terrorisme anarquista”. Les xarxes socials, especialment Twitter, van bullir criticant aquesta terminologia, denúncies provinents tant d’internautes com dels mateixos periodistes o fins i tot de diversos mitjans de comunicació. I és que pels carrers de Barcelona, on els Mossos d’Esquadra van fer els escorcolls, es podia escoltar de la gent que s’aplegava, curiosos i passejants: “té alguna cosa a veure amb el terrorisme” o “mai hagués dit que en aquest barri hi havia gent de la ETA”. Segons l’Institut d’Estudis Catalans, se li diu terrorisme al “moviment polític que utilitza el terror basat en la violència com a eina de pressió”. És per això que molts van ser els que van denunciar l’ús d’aquest terme al·legant “criminalitzar” un moviment i simplement reproduint el comunicat de la policia autonòmica. Tot i així, amb el pas de les hores i havent perdut el factor immediatesa, alguns van rectificar a l’hora d’informar sobre el cas.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024