Connecta amb nosaltres

Economia

Crònica d’una cerca utòpica de pis

Alló que diem un pis ‘bonito-barato’ passa a ser un ‘loft chick’, al qual el poblesequí mitjà no pot accedir-hi

Publicat

on

Dissabte, 9 de desembre, 19 hores del vespre. Mentre que la majoria de mortals han fugit a fer el pixapins a la Cerdanya o passa la tarda veient Cine de Barrio, una massa de poblesequins actualitzen sense descans els portals immobiliaris virtuals en cerca d’un sostre on dormir al seu barri. D’oferta n’existeix. En canvi, les oportunitats assequibles són com els Reis d’Orient (els pares).

Conya? Més aviat humor negre. Només cal observar la quantitat de joves que no aconsegueixen deixar enrere la casa dels pares. La independència (individual) resulta utòpica.

Renda per càpita baixa

Tirem de cunyadisme: el Poblesec està impossible. Analitzem les dades: si bé les xifres del Departament d’Estudis de l’Ajuntament de Barcelona situen a les famílies del Poble-sec en la zona baixa de la renda per càpita (els poblesequins són un 25% més pobres que la mitjana barcelonina), els seus pisos van a preu d’or. O almenys això és el que es desprèn dels anuncis de les immobiliàries, les quals s’han reproduït com gremlins a la falda de Montjuïc.

“Pis modern” de 25 metres quadrats, ergo zulo. Preu? 1.000 euros al mes (a sumar 150 euros de comunitat mensuals). És una habitació del Ritz en lloguer? No. És una broma? Tampoc. És una vella finca del carrer Vila i Vilà que data de 1950, però que sembla ser que l’habitatge en estar “reformat” mereix un valor sin igual. Un altre? Pis en una quarta planta, sense ascensor, de 50 metres quadrats, per 1.600 euros (més 120 euros “per cobrir despeses dels consums”). I així, successivament.

De fet, si un encara guarda fe en trobar un habitatge a preu digne, cal saber que actualment el més assequible està per 600 euros. Una quota mensual que invertirà per viure en una planta baixa de 31 metres quadrats al  carrer de Fontrodona i sense pràcticament llum. Tota una ganga, ja que la resta de pisos, amb més o menys metres quadrats, dels 700 euros ja no baixaran.

Inflar els preus 

Respecte als anuncis, cal destacar un altre ítem que presenten en comú. El “disponible a partir de…”. Al cap i a la fi, una forma elegant de comunicar a l’interessat que l’habitatge està sent reformat per augmentar el seu valor econòmic o, més aviat, assenyalar que l’actual inquilí ha decidit marxar (o se li ha fet marxar per un sobtat increment de la quota). Lofts moderns, vintage i/o reformats, que més que tornar a allotjar a una nova generació de veïns i veïnes, s’encaren a clients de les noves immobiliàries Real State, especialitzades a fer la cerca del que abans era un pis assequible, en una utopia.

 

Economia

Productes de bellesa sense risc

A BCN, treballen al CREC Coworking del Poble-sec

Publicat

on

Tot va començar el 2011 quan Sebastian Gordon i Friedrik Kristensson van començar a estudiar la indústria de la bellesa. Es van adonar aleshores de què no existien tractaments a cavall entre la cosmètica tradicional amb efecte efímer i els complicats tractaments a les clíniques, molt sovint fora de l’abast del consumidor.

Es van posar a treballar i així va ser com va sorgir Swiss Clinic, una nova línia de productes i dispositius que, basats en la clínica estètica, poguessin ser aplicats al domicili. L’objectiu era que aquests productes cosmètics i de cura de la pell de venda lliure aportessin canvis reals amb resultats duradors i sense el risc i la despesa que comporta la cirurgia estètica i els injectables realitzats a les clíniques estètiques. Van trobar la manera de posar a la venda aquests productes i, en poc temps, l’èxit de la marca es va fer evident.

També a Barcelona
Actualment, Swiss Clinic és una marca de referència a Escandinàvia, tenen la seu a Suïssa i Suècia i treballen amb una estructura eficaç: la investigació i desenvolupament del producte es realitza als laboratoris que la companyia té a Zuric i el màrqueting i la gestió es realitza des de la filial de cada país.

A Barcelona, Swiss Clinic té la seva seu al CREC Coworking del Poble-sec, on l’Alba Riquelme i el seu equip treballen perquè la marca es vagi fent, poc a poc, un forat al mercat dels productes de bellesa, cosa que estan aconseguint gràcies a un dels seus productes estrella, l’Skin Renewal. Una història d’èxit d’una companyia que continua expandint-se any rere any i que ha sabut aprofitar un buit en una indústria que desperta molt d’interès arreu del món.

Continua llegint

Economia

El pla d’usos del Paral·lel, protagonista al Consell de Barri

Publicat

on

El darrer Consell de Barri va ser l’escenari on es van presentar els resultats del procés participatiu del Pla d’Usos del Paral·lel, que va recopilar informació sobre la identitat de l’avinguda, els valors a preservar i els impactes positius i negatius. S’han recollit 540 comentaris i s’ha arribat a diverses conclusions: els veïns que han participat en el procés creuen que s’han de preservar les activitats de proximitat i culturals, els espais d’espectacles i les activitats de restauració emblemàtiques.

D’altra banda, els comentaris negatius han estat enfocats a la saturació en el sector de la restauració, les botigues de conveniència 24 hores, les franquícies de forns de pa, les activitats destinades als turistes i els problemes de convivència derivats de l’oci nocturn. Algunes de les propostes que s’han recollit reclamen la implantació de ludoteques, activitats culturals i bars musicals (amb condicions) i, pel que fa a l’espai públic, es reivindica la millora de la circulació, la creació de zones verdes i la regulació de les terrasses, entre altres propostes.

Altres qüestions

Al Consell de Barri es van explicar també els objectius del projecte de coresponsabilitat en l’oci nocturn pel triangle format pel Paral·lel, Vila i Vilà i Nou de la Rambla, una zona que aquest estiu comptarà amb la presència de més informadors cívics per tal de reduir les molèsties que els veïns pateixen a la zona. Les Hortes de Sant Bertran, el mal estat dels carrers Piquer i Mata i els problemes a Blai van ser altres dels temes que van sorgir durant el Consell.

Fotografia | Ana Inés Fernández

Continua llegint

Economia

Així ha anat la 28a Mostra d’Entitats

Publicat

on

Per

El passat dissabte 9 de juny va ser un dia calorós i clar. Des de les 10 del matí, desenes de carpes es van anar instal·lant al Paral·lel, entre els carrers Radas i Tapioles, per celebrar l’edició número 28 de la Mostra d’Entitats del Poble-sec, la gran trobada del teixit associatiu que organitza any rere any la Coordinadora d‘Entitats. A cadascun dels estands s’hi podia trobar un o diversos representants de les 64 associacions i col·lectius presents a la Mostra, que es van encarregar de difondre i donar a conèixer la tasca que realitzen, tot repartint fulletons informatius i xerrant amb els curiosos.

Entre els visitants s’hi trobava la regidora del Districte Laura Pérez, la Consellera Carolina López i representats de diferents grups polítics municipals. En una de les carpes s’hi va exposar, per primera vegada, el cartell de la Festa Major del barri. Durant la jornada, l’escenari de la Mostra es va omplir amb exhibicions de tot tipus, a càrrec d’entitats com l’Associació de Veïns La França Xica, l’Associació Sahiua d’Equador o l’Associació Cultural d’Hondures. També hi va haver una cercavila, una rua bastonera i activitats per als més petits, com les que va organitzar l’agrupament Escola i Guies Baden Powell. En resum, un dia bonic i profitós en què les entitats van tornar a demostrar la força del teixit associatiu del Poble-sec.

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.