Connecta amb nosaltres

Portada

La fiscalització de l’esport amateur amenaça els clubs petits

Publicat

on

El futbol ja va fer un acte col·lectiu de protesta aturant la competició en un cap de setmana que ja era festiu.

@4tito4 / L’any 2012 el govern espanyol, mitjançant Hisenda i la Seguretat Social, va posar en marxa un procés de fiscalització dels clubs amateurs. És a dir, regularitzar la situació de totes les persones que desenvolupen algun tipus de tasca, ja sigui remunerada o no. Això, resulta una amenaça per a la seva supervivència. Segons la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), un 50% podria desaparèixer de manera immediata. Un desenllaç de conseqüències dramàtiques, ja que a banda de la pràctica i foment de l’esport, es perdria la vessant social de moltes entitats esportives. El Barcelona Tamborí Club (BTC) assegura que els fa replantejar “tirar endavant propostes”, perquè “tirem de contactes i ajudes que ens donin suport per a que ens permetin sobreviure”. “Passem del blanc al negre, sense tenir en compte que existeix el gris”, diu el president del CB Sant Antoni-Poble-sec, Carles Cardona, o el seu homòleg del Club Arc Montjuïc, Jordi Falgueras, “és desproporcionada, un greu perjudici a clubs modestos, finançats en molts casos amb les quotes dels socis que es veuen penalitzats per aquest excés de zel”. Tot i que ambdós entenen que s’ha d’actuar “en alguns casos” si existeix “una evident professionalització”.

Les inspeccions dutes fins a la data no han afectat als clubs del barri. “Esperem que triguin molt o no arribin”, exclama esperançat el president de l’APA Poble-sec, Joan Munt. La institució que presideix té una quarantena de persones que fa rutllar l’entitat, “el pressupost a prendre pel sac”, etziba Munt. També afectaria a l’AF Poble-sec, tot i que barallen al voltant d’una desena de persones. La UE Poble Sec, per la seva petita estructura, pràcticament no tindria repercussió. Sí en el bàsquet, el CB Sant Antoni-Poble-sec “estudiaria si incrementar les quotes per fer front a l’augment de les despeses” un cop sàpiguen “el tipus de cotització dels treballadors”. El BTC, per la seva part, confessa seria un cop dur, “el que fem és altruista i volem fomentar l’esport i ajudar al desenvolupament esportiu de la nostra societat”.

DSC_0855_ok

Tots els participants a l’acte reivindicatiu / UFEC

 Vaga al futbol
Una de les protestes més sonades que ha provocat aquesta “persecució”, com qualifiquen des de la Federació Catalana de Futbol (FCF), va ser la decisió d’aturar el futbol i futbol sala català els dies 14 i 15 de febrer. “Una tonteria que no va produir cap tipus de pressió”, explica el vicepresident de l’AF, Clemente Moreno,  o “una vaga de pandereta”, defineix Munt. I és que la protesta de l’ens federatiu, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i la UFEC, va dur-se a terme en un cap de setmana que ja no hi havia competició de Tercera Divisió cap avall per la festivitat del Carnaval. Precisament, aquests dos clubs, juntament amb la UE Poble Sec, carreguen contra la FCF, “la mateixa federació ens està crivellant en fer fitxes o reconeixements mèdics a tots els que s’asseuen a la banqueta com el delegat, per exemple. Fet que fins ara no passava i això és una càrrega econòmica pels clubs petits”, es queixa el president de l’APA i Moreno afegeix, “les mútues dels jugadors s’han encarit. Fa la sensació que aquesta federació li molesten els clubs modestos, quan som en realitat l’encant de la competició”.

Sigui com sigui, tots els clubs del Poble-sec remen en la mateixa direcció i la sintonia, per com diu Cardona, “fer més força en aquesta protesta”, és molt bona. Precisament, aquest ampli consens al barri es va exemplificar amb una gran trobada a nivell nacional, el passat 19 de març a al Poliesportiu de l’Estació del Nord de Barcelona, amb unes 2.000 persones (esportistes, clubs, federacions esportives i Consells Esportius de Catalunya (UCEC)). Es va treure una targeta vermella pels “greuges a l’esport català” en un acte convocat per la UFEC.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024