Connecta amb nosaltres

Portada

El drama dels desnonaments deixa famílies al carrer mentre hi ha pisos buits

Publicat

on

L’Ajuntament de Barcelona des de fa més d’un any està elaborant un estudi per censar els pisos buits, propietat dels bancs.

@4tito4 / A finals del 2014, l’Ajuntament de Barcelona anunciava una aportació de 100 milions d’euros per ampliar el parc públic d’habitatge en un miler. Una mesura per combatre els desnonaments. Unes polítiques que xoquen amb la realitat que es viu en el dia a dia. El passat 5 de març al carrer Salvà, Hafiz, la seva dona i els seus tres fills (menors d’edat) estaven amenaçats de ser desnonats. La pressió veïnal va evitar-ho. Tot i així, en Hafiz i la seva família ja tenien un pis d’emergència social admès des del passat 29 de gener. “I això que és d’emergència”, subratlla el portaveu de Som Paral·lel, Marc Serra. El nou destí serà, durant tres mesos, Sant Andreu en una casa pont “mentre se li busca una solució definitiva”, explica Serra. Un desenllaç que ha arribat gràcies a “la pressió veïnal i a la bona tasca de Serveis Socials”, destaca ell mateix i afegeix, “estan contents, però suposa un desajust pels nanos, que tenen l’escola aquí, al barri”. I ho critica, perquè al Poble-sec “hi ha pisos buits dels bancs, ideals per aquests casos”. Un fet que confirmen les pàgines web d’immobiliàries d’algunes entitats bancàries, amb ofertes de venta i lloguer.

IMG_0293

Una trentena de veïns van evitar el desnonament / AH

L’episodi viscut al carrer Salvà no és puntual. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ), aquest mes de març, ha fet públiques les dades dels desnonaments el 2014. Catalunya, amb quasi un 23% del total a Espanya, és la comunitat autònoma que més n’ha patit. A Barcelona se n’han produït una mitjana diària de 15. El 80% dels quals es devia al impagament del lloguer com és el cas d’en Hafiz i la seva família. I és que els preus estan començant a pujar al Districte Sants-Montjuïc, així ho reflecteix l’informe del portal immobiliari idealista. El metre quadrat es pagava a 10,9€ el darrer trimestre del 2014, quan un any enrere era de 10,2€. “Això obliga la gent a compartir pis o ajuntar-se molts en una casa”, lamenta Serra. I una altra de les denúncies que fa és la dilatació en el procés de solucionar els casos de gent que es queda al carrer, “és habitual que triguin tant. Fins i tot hi han hagut casos de quatre i cinc mesos esperant”.

Elaboració d’un estudi
Habitat Urbà està elaborant un estudi sobre els pisos buits en mans de les entitats bancàries a la ciutat i esperen en dos o tres mesos tenir resultats. “Fa més d’un any que estan fent-ho. Aquesta lentitud és el reflex d’una falta de voluntat”, apunta el membre de Som Paral·lel. El consistori ha obert 19 expedients  fins a la data en aquest procés d’inspeccions municipals i ha assegurat que aquest mes de març ja començaran les sancions.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024