Connecta amb nosaltres

Portada

Ana Menéndez hereta la presidència de la FAVB i garanteix la mateixa voluntat crítica

Publicat

on

@4tito4 / L’activista admet estar “desbordada” però a la vegada “molt contenta” davant el repte que se li presenta. Les bones relacions amb l’Ajuntament de Barcelona no evitaran fiscalitzar les seves polítiques.

De les reivindicacions del barri de la Satalia i la dignificació d’aquesta zona a cavall de Montjuïc i el Poble-sec, afectada per diversos plans que volien ensorrar un indret amb interès històric, a posar-se al front de totes les lluites veïnals de la ciutat. “Estic desbordada, però molt contenta”, confessa Ana Menéndez, després d’una mica més d’un mes com a presidenta de la Federació d’Associació de Veïns de Barcelona (FAVB) en substitució de Lluís Rabell, ara candidat a la presidència de la Generalitat per Catalunya Sí que es Pot. Un nomenament que no s’esperava “en absolut” i que va arribar de sorpresa: “estàvem reunits en junta de la FAVB, al juliol, i li van trucar [Rabell] per oferir-li encapçalar la candidatura i una setmana després ens tornàvem a trobar i decidíem fer aquest relleu”. Un procés que va ser “molt àgil i rodat”, explica Menéndez. També se sent molt orgullosa que aquest càrrec l’encapçali una dona, “perquè són temps que encara ocupem pocs llocs de responsabilitat”. De moment, així serà fins a l’assemblea general, que se celebrarà la pròxima primavera.

Sin título-1

Ana Menéndez en una intervenció / Joan Herrera (Arxiu)

Demandes del barri
El fet d’estar al capdavant d’aquest organisme no hi “haurà molta diferència a les atencions” que sempre ha prestat la FAVB, en referència al seu activisme dels darrers anys “no només al Poble-sec i la Satalia, també al districte”, subratlla Menéndez, i en aquest sentit, destaca la fundació del Centre d’Estudis de Montjuïc (CEM) juntament amb altres persones. L’activista recorda, per exemple, que el Palau de la Premsa “és una demanda que ve de llarg” i ja es va incloure en la modificació del Pla General Metropolità (PGM), per part del CEM i el barri de la Satalia, per a que tingués un ús destinat al veïnat i espera que els nous inquilins de l’Ajuntament de Barcelona “s’ho mirin amb afecte”, ja que considera que el Poble-sec està mancat d’equipaments i aquest en concret reuneix unes qualitats ideals per a diferents usos.

Un altre dels fronts que, com diu ella mateixa, “és cabdal” és el fenomen dels pisos turístics i per això tenen una comissió “molt activa sobre aquest tema”. Menéndez assegura que tot i la bona sintonia amb el consistori barceloní “serem molt crítics, amb voluntat de proposta. Igual que ho hem estat sempre” i afegeix, “no som aquí per acceptar decisions sinó per reclamar processos de participació”.

El salt polític
La metamorfosi de la política està fent que, en els últims temps, integrants dels moviments socials, és a dir, la gent del carrer s’introdueixi a les institucions. Un fenomen que Menéndez troba “lògic i natural” degut al distanciament entre política i ciutadania, molt perllongat en el temps. Això, per a ella, demostra que els col·lectius veïnals estan molt vius, contradient aquelles veus crítiques que qüestionen la seva vitalitat i que demostra es va “pel bon camí”. De totes maneres, no considera que sigui l’únic camí “per defensar l’interès públic i general” i descarta seguir el mateix camí que Rabell.

Figura cabdal
Des de finals de 2012 Lluís Rabell era el president de la Federació d’Associació de Veïns de Barcelona (FAVB) i així estava pensat que fos fins a les pròximes eleccions, que en principi estan marcades pel 2017. “Quan vaig acceptar la vicepresidència primera, ni m’havia plantejat acabar sent la presidenta”, reconeix Ana Menéndez i és que en els passats comicis a l’alcaldia de Barcelona, celebrats el 24 de maig, ja van temptar a Rabell “però tenia molt clar que aquesta no era la seva fita”, explica Menéndez. Tot i així, “va fer tanta feina, va buscar tants punts en comú i reivindicacions d’entitats disperses que ha estat una figura cabdal” i finalment ha acceptat endinsar-se en aquest món de la política. “M’ha deixat el llistó molt alt”, reconeix i assegura que el seu llegat és una federació molt ben posicionada i amb capacitat d’influència i decisió en temes de ciutat. El defineix com un “animal polític, perquè reuneix moltes qualitats: intel·ligència, sensibilitat social, empatia… no m’ha estranyat que l’hagin escollit”.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024