Connecta amb nosaltres

Portada

El comerç local rep una injecció econòmica en un pla de xoc municipal

Publicat

on

@4tito4 / L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un pla per “revitalitzar” el comerç de proximitat. El Poble-sec és un dels onze barris que l’integren.

El Poble-sec és un dels 11 barris que ha entrat en la dotació de 150.000 euros que l’Ajuntament de Barcelona ha destinat en un pla de xoc per “revitalitzar” el comerç de proximitat. Una xifra acompanyada d’una sèrie de mesures en aquelles àrees “més afectades per la crisi econòmica”. El president de l’Associació de Comerciants del Poble-sec, Manel Tort, aplaudeix l’ajuda, encara que indica que és “més partidari de programes llargs, acompanyats de dinamització”. Tot i que destaca que aquests diners “van bé” i que ajudaran a fer una campanya de Nadal “més maca”. En aquesta línia, però, explica que ja l’ha tenen molt avançada quan ha arribat aquest anunci. Enguany, per tant, hi haurà entre set o vuit iniciatives nadalenques al barri. Entre les novetats, una mena de concurs del CE APA Poble-sec, el sorteig d’un televisor i els horaris dels Pares Noel s’allargarà. Curiosament, respecte a Nadal, també hi ha una altra partida de diners, però amb una finalitat totalment diferent. Es tracta de 160.000 euros, procedents del comissionat de Comerç i Consum, que es destinaran als districtes per a que s’impulsin activitats comercials per tal de repartir l’oferta de la ciutat durant aquestes dates.

Captura de pantalla completa 28112015 111740

Al carrer Blai s’hi concentra una bona part de comerços del barri / Júlia Costa

Entre les accions que contempla el pla de xoc hi ha dinamitzar locals buits, elaborar un catàleg de serveis i potenciar el negoci a les xarxes socials. Tort assenyala que per tercera vegada han renovat la plana web i juntament amb Barcelona Activa han organitzat cursos per estar presents a Internet. De totes maneres, Tort remarca que el consum “al final depèn de la butxaca de la gent” i afegeix, “va relacionat amb la feina”. El representant dels comerciants del barri detalla que al Poble-sec “hi ha molta diversitat. Molta gent jove preparada amb bon nivell adquisitiu, d’altres amb sous precaris, d’altres que no treballen… una mica de tot”. Tort presumeix de la bona qualitat del comerç al barri: “els negocis que hem apostat per aquesta línia de qualitat i treball, malgrat travessar penúries, podem dir que hem passat la crisi” i, en canvi, “aquells que han anat a buscar l’oferta” no ho han fet.

Informe de desigualtats
L’anunci d’aquesta ajuda al comerç de proximitat castigat per la crisi coincideix, més o menys, amb la publicació de l’Informe de Salut de Barcelona 2014, que cada any impulsa l’Agència de la Salut Pública (ASPB). Aquest estudi evidencia que les àrees amb indicadors socioeconómics més desfavorables tenen pitjor salut, un fet determinat per les condicions de vida i la feina de les persones. El Poble-sec apareix en aquestes dades. En total són 18 dels 73 barris que integren la ciutat i on el consistori vol fer arribar el projecte ‘Salut als barris’ (un programa que pretén disminuir les desigualtats socials en salut en  les diferents zones de la ciutat adjudicatàries de la Llei de Barris). Precisament, al nostre barri és on es va desenvolupar la iniciativa per primera vegada.

Esperança de vida
L’Informe de Salut de Barcelona 2014, que elabora l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i que, entre d’altres, determina l’estat de salut de la població deixa en evidència que el Poble-sec és un dels barris de la ciutat on l’esperança de vida és més baixa, que la situa entre els 82,1 i els 83 anys. Només deu barris tenen una dada pitjor. Curiosament, dos d’aquests són el Raval i el Gòtic, però, per contra, la Nova i l’Antiga Esquerra de l’Eixample, Sant Antoni, Hostafrancs i La Bordeta, tenen millors dades. Una altra de les dades que extreu l’anàlisi és que la taxa de tuberculosi ha baixat un 9% respecte a l’any anterior a Barcelona, tot i així després del Districte de Ciutat Vella, el de Sants-Montjuïc és on més casos s’han detectat. I és que aquesta malaltia és més freqüent en persones immigrants que en autòctones, tant en el sexe masculí com en el femení. En aquest sentit, dels 444 casos detectats, 300 eren de residents. D’aquests, la meitat, 151, són de persones nascudes fora d’Espanya: 58 dones i 93 homes.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024