Connecta amb nosaltres

Portada

Principi d’acord a Blai

Publicat

on

@4tito4 / L’Ajuntament escolta algunes de les propostes del veïnat per aconseguir la convivència entre oci i descans.

Les terrasses del carrer Blai es tancaran a les 23 hores els dies laborables i a mitjanit els festius. És a dir, una hora abans del que es feia fins ara. “Està molt bé”, expressa Thaïs Bonilla, vinculada a la plataforma Som Paral·lel i veïna de Blai. Per altra banda, l’Ajuntament de Barcelona també estudiarà reduir-les per deixar-ne 37 (actualment hi ha al voltant d’una quarantena), això “significarà que alguns bars es quedaran sense”, explica Bonilla i justifica aquesta rebaixa “perquè un estudi va evidenciar que hi havia massificació”. Unes mesures que s’haurien de començar aplicar al gener. En aquest sentit, el director general del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, assegura que “no es tracta d’una xifra tan allunyada que faci impossible un solució bona, que doni estabilitat a tots els restauradors”. Això obligarà a que un sorteig atorgui a quins negocis i a quins no se’ls permetrà estendre el seu local al carrer. Pallarols recorda que bona part de la supervivència econòmica dels diferents negocis depèn de les terrasses.

Bonilla afirma que una de los propostes que ha sortit és que en aquesta rifa es donin llicències aquells establiments que “fomentin la convivència” o es “prioritzaria aquells que no tinguessin multes”. Tot plegat idees que van sorgir en la trobada que es va produir a finals d’octubre entre el Districte de Sants-Montjuïc, veïnat i comerciants. Tot i que Pallarols anuncia que demanarà “la nul·litat” de la reunió, perquè no se’ls va convocar i, per tant, també d’aquests acords. Per això, al seu parer, aquest procés “comença malament”. La veïna de Blai manifesta que tot i les bones intencions del consistori això no treu que continuïn les reunions i no descarta mobilitzacions. “Fins que no es vegi moviment i que s’estan complint les veïnes no ens aturarem”, subratlla.

blai_1web

Comencen arribar els acords per a que els veïns de Blai i locals convisquin / Arxiu

 

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024