Connecta amb nosaltres

Economia

El Gremi de Restauració assegura que les protestes per Blai són ‘‘minoritàries’’ i de ‘‘radicals’’

 Roger Pallarols considera que reduir l’horari de les terrasses “atempta contra el sentit comú” i titlla la situació actual d’‘‘èxit”

Publicat

on

Xoc ideològic; acord impossible. Després que Alerta Poble-sec, la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i els Amics de la Plaça de Santa Madrona llencessin un manifest conjunt contra l’ús que se li està donant a l’espai públic del carrer de Blai (vegeu número anterior), la resposta del sector pràcticament subscriu el fil conductor de la carta: el consens entre ambdues parts resulta (gairebé) utòpic.

En opinió del president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, la denúncia de les entitats a les molèsties que poden generar els locals de Blai, així com l’expulsió de veïns i veïnes, “és un relat molt respectable, però molt minoritari”. De fet, el màxim representant del sector profetitza una qüestió interessant: la futura Normativa de Terrasses no serà avalada per aquestes plataformes socials i veïnals. “Són grups tan radicalitzats i amb posicions tan allunyades del que pensem tots que resulta improbable que se sumin”, assumeix.

Només cal analitzar un punt tan essencial com és l’horari nocturn de les terrasses. Mentre que el moviment popular clama per recollir les taules més aviat, des del Gremi consideren que la proposta “atempta contra el sentit comú” i alegen que la “la ciutat de Barcelona ja té uns horaris molt per sota de la resta de ciutats, no només d’Espanya, sinó d’Europa”. A més, Pallarols afegeix que “les terrasses són generadores de convivència i de pau, no el contrari; el problema de la convivència el generen activitats no regulades”, apunta.

“Èxit” econòmic, error urbanístic?

Respecte a les possibles molèsties que es puguin ocasionar, els restauradors consideren que “s’ha d’assumir la manera perquè tothom convisqui”, tot i que “no es pot fer en absolut una valoració negativa”, analitzen. “Anys enrere el carrer de Blai i els seus entorns tenien problemes molt més greus” relacionats amb “la delinqüència, la venda de droga i els desordres nocturns”, analitzen. Una qüestió a parer seu superada, ja que “s’ha recuperat el carrer i ha emergit l’èxit”.

Si bé Pallarols fa una lectura de tot plegat “molt positiva”, també fa una crida a la reflexió en relació al disseny del vial. “Hi va haver una mala planificació de l’Ajuntament en el seu dia, però ara no es pot castigar als restauradors”. “No ens sembla just que ara tu vulguis, per una mala planificació, castigar a un conjunt de gent que va invertir complint la llei i voler que tanquin precisament en un moment en el qual la recuperació econòmica hauria de ser prioritària”, suposa.

Al cap i a la fi, el representant del sector recorda que va ser el consistori “qui va cridar a l’activitat econòmica perquè representa normalitat, oportunitats i seguretat”. De fet, respecte al darrer punt, Pallarols assenyala que “l’activitat regulada” de les terrasses de Blai “no té res a veure” amb “l’ús incívic (de la via pública) que determinades persones fan entre les 3 i les 4 hores de la matinada”.

Accions contra el turisme massiu

Respecte a la possibilitat que col·lectius organitzats realitzin atacs contra els locals de restauració de Blai, Pallarols es mostra tranquil i confia en què l’enfrontament no arribi mai a aquest extrem. “L’únic que faltaria és que posicions respectables però minoritàries es radicalitzessin”, exposa. Si més no, adverteix que, en qualsevol cas recorrerien a l’Estat de Dret, el qual “actuaria de la forma adequada”.

De fet, des del Gremi conviden a “assumir amb naturalitat que aquell entorn ha millorat col·lectivament”. “És un barri que forma part del centre d’una gran ciutat i, per tant, hi ha més activitat que en altres barris més allunyats”, valora. Un canvi urbanístic-econòmic sobre el que creu que hi ha persones que “no s’han adaptat”. “Hem de començar a assumir de forma madura que l’èxit de la ciutat també comporta un excés en l’ocupació que potser no succeeix en altres llocs de la ciutat”, sintetitza.

Economia

Productes de bellesa sense risc

A BCN, treballen al CREC Coworking del Poble-sec

Publicat

on

Tot va començar el 2011 quan Sebastian Gordon i Friedrik Kristensson van començar a estudiar la indústria de la bellesa. Es van adonar aleshores de què no existien tractaments a cavall entre la cosmètica tradicional amb efecte efímer i els complicats tractaments a les clíniques, molt sovint fora de l’abast del consumidor.

Es van posar a treballar i així va ser com va sorgir Swiss Clinic, una nova línia de productes i dispositius que, basats en la clínica estètica, poguessin ser aplicats al domicili. L’objectiu era que aquests productes cosmètics i de cura de la pell de venda lliure aportessin canvis reals amb resultats duradors i sense el risc i la despesa que comporta la cirurgia estètica i els injectables realitzats a les clíniques estètiques. Van trobar la manera de posar a la venda aquests productes i, en poc temps, l’èxit de la marca es va fer evident.

També a Barcelona
Actualment, Swiss Clinic és una marca de referència a Escandinàvia, tenen la seu a Suïssa i Suècia i treballen amb una estructura eficaç: la investigació i desenvolupament del producte es realitza als laboratoris que la companyia té a Zuric i el màrqueting i la gestió es realitza des de la filial de cada país.

A Barcelona, Swiss Clinic té la seva seu al CREC Coworking del Poble-sec, on l’Alba Riquelme i el seu equip treballen perquè la marca es vagi fent, poc a poc, un forat al mercat dels productes de bellesa, cosa que estan aconseguint gràcies a un dels seus productes estrella, l’Skin Renewal. Una història d’èxit d’una companyia que continua expandint-se any rere any i que ha sabut aprofitar un buit en una indústria que desperta molt d’interès arreu del món.

Continua llegint

Economia

El pla d’usos del Paral·lel, protagonista al Consell de Barri

Publicat

on

El darrer Consell de Barri va ser l’escenari on es van presentar els resultats del procés participatiu del Pla d’Usos del Paral·lel, que va recopilar informació sobre la identitat de l’avinguda, els valors a preservar i els impactes positius i negatius. S’han recollit 540 comentaris i s’ha arribat a diverses conclusions: els veïns que han participat en el procés creuen que s’han de preservar les activitats de proximitat i culturals, els espais d’espectacles i les activitats de restauració emblemàtiques.

D’altra banda, els comentaris negatius han estat enfocats a la saturació en el sector de la restauració, les botigues de conveniència 24 hores, les franquícies de forns de pa, les activitats destinades als turistes i els problemes de convivència derivats de l’oci nocturn. Algunes de les propostes que s’han recollit reclamen la implantació de ludoteques, activitats culturals i bars musicals (amb condicions) i, pel que fa a l’espai públic, es reivindica la millora de la circulació, la creació de zones verdes i la regulació de les terrasses, entre altres propostes.

Altres qüestions

Al Consell de Barri es van explicar també els objectius del projecte de coresponsabilitat en l’oci nocturn pel triangle format pel Paral·lel, Vila i Vilà i Nou de la Rambla, una zona que aquest estiu comptarà amb la presència de més informadors cívics per tal de reduir les molèsties que els veïns pateixen a la zona. Les Hortes de Sant Bertran, el mal estat dels carrers Piquer i Mata i els problemes a Blai van ser altres dels temes que van sorgir durant el Consell.

Fotografia | Ana Inés Fernández

Continua llegint

Economia

Així ha anat la 28a Mostra d’Entitats

Publicat

on

Per

El passat dissabte 9 de juny va ser un dia calorós i clar. Des de les 10 del matí, desenes de carpes es van anar instal·lant al Paral·lel, entre els carrers Radas i Tapioles, per celebrar l’edició número 28 de la Mostra d’Entitats del Poble-sec, la gran trobada del teixit associatiu que organitza any rere any la Coordinadora d‘Entitats. A cadascun dels estands s’hi podia trobar un o diversos representants de les 64 associacions i col·lectius presents a la Mostra, que es van encarregar de difondre i donar a conèixer la tasca que realitzen, tot repartint fulletons informatius i xerrant amb els curiosos.

Entre els visitants s’hi trobava la regidora del Districte Laura Pérez, la Consellera Carolina López i representats de diferents grups polítics municipals. En una de les carpes s’hi va exposar, per primera vegada, el cartell de la Festa Major del barri. Durant la jornada, l’escenari de la Mostra es va omplir amb exhibicions de tot tipus, a càrrec d’entitats com l’Associació de Veïns La França Xica, l’Associació Sahiua d’Equador o l’Associació Cultural d’Hondures. També hi va haver una cercavila, una rua bastonera i activitats per als més petits, com les que va organitzar l’agrupament Escola i Guies Baden Powell. En resum, un dia bonic i profitós en què les entitats van tornar a demostrar la força del teixit associatiu del Poble-sec.

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.