Connecta amb nosaltres

Entitats

La gresca i la cultura popular protagonistes de la Festa Major del Poble-sec

Publicat

on

@pruna_ana / Durant 10 dies, diverses entitats programen activitats i concerts per a tots els gustos en una festa que vol ser un exemple de civisme i convivència.

Ja és aquí la festa més esperada pels poblesequins. Des del 16 fins al 24 de juliol, més de 50 entitats del barri programen activitats d’allò més variades per a tots els gustos. El tret de sortida té lloc el divendres 15 de la mà de la nostra entrevistada d’aquest més: la llevadora Pepi Domínguez, que enguany és l’encarregada del pregó de Festa Major. Durant 10 dies, tothom qui vulgui acostar-se al barri podrà gaudir de propostes tan diverses com itineraris, visites guiades, concerts de tot tipus, sopars i dinars de germanor, mostres de danses populars, balls de festa major i actuacions dels gegants, els castellers i els diables del Poble-sec. Tot això sense parlar de les desenes d’activitats infantils que faran les delícies dels més petits: xocolatades populars, festes de l’escuma, tallers de màscares, cercaviles, actuacions de màgia i teatre i moltes activitats esportives, per esmentar només algunes de les propostes.

Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, considera que aquest any la festa “arriba a tot arreu del barri” i explica que el programa és d’allò més variat “perquè la Festa Major del Poble-sec l’organitzen íntegrament les entitats del barri, i això fa que cada associació tingui un programa propi”. Guzmán també recorda que es tracta de que “tothom ho passi bé i que sigui una festa on hi regni el civisme.” En aquest sentit, el president de la Coordinadora explica que les activitats del cap de setmana s’allargaran fins a les 2 de la matinada però no més, tal com s’ha acordat amb els veïns. També ha explicat que enguany el pregó s’ha concebut com un acte únic que té lloc fora de les festes com a tal, per tal de no solapar-se amb cap altra activitat.

Una festa lliure de sexisme

Un dCartell de les festesels objectius d’aquesta Festa Major passa per aconseguir que tothom pugui gaudir d’uns dies de gresca lliures de qualsevol tipus d’actitud sexista. Per això porta treballant durant tot l’any el Grup Motor impulsor del Protocol Contra les Agressions Sexistes a la Festa Major del Poble-sec. “Hem fet molts tallers durant tot l’any i ara s’implementa el protocol a nou entitats del barri i farem moltes activitats. També parlarem una estona al pregó i el dimecres 20 de juliol celebrem una festa feminista a la Plaça del Sortidor”, explica la Carla Alsina, una de les impulsores del Protocol. D’aquesta manera es començarà a promoure un model de diversió que ja han implementat altres barris i localitats, per tal d’assegurar que el sexisme no sigui un impediment per passar una bona estona i per recordar, també, que ni l’alcohol, ni la festa, ni els excessos són excusa per creuar certs límits.

L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, Do d’Acords, tampoc es vol perdre la festa del barri. Oferiran un concert el dimarts 19 de juliol a les 19h al Centre Cultural Albareda. L’espectacle estarà dirigit pel director de l’associació Integra Sons, Pablo Persico, i comptarà amb la participació de Tahadi, un quartet de cordes i 10 músics convidats.

 

L’Institut del Teatre se suma a la gresca

Tal com explicava el mes passat a ZONA SEC la seva directora, Magda Puyo, un dels propòsits a curt termini de l’Institut del Teatre (IT) era el d’integrar-se més al barri, ja que fins al moment la institució es trobava d’esquenes a aquest. “Hem d’ensenyar

el que fem i que la gent ens ensenyi el que vol”, declarava Puyo. En aquest sentit l’IT ja s’ha posat mans a la obra. El passat dimecres 13 de juliol oferien la sala de l’auditori per celebrar el darrer Consell de Barri del Poble-sec i ara, durant la Festa Major, també hi tindrà un paper destacat. D’una banda han decidit obrir l’equipament al barri:

“Farem grups de dilluns a divendres per ensenyar l’Institut i tot el que fem a qui ho sol·liciti. Si la gent el coneix, se l’estimarà molt”, afegia la directora de l’IT. I, d’altra banda, també organitzen un taller de teatre, moviment i música totalment gratuït i per a totes les edats juntament amb Marabal. Es tracta d’un espectacle col·lectiu i l’actuació final tindrà lloc el dijous 21 de juliol a les 21.15 a la Plaça Navas.

Podeu consultar tot el programa de les festes aquí

Entitats

El fil invisible: Un amor enverinat

Publicat

on

Núria Beltran / La pel·lícula ha tingut sis nominacions als Oscars

Aquest darrer film de Paul Thomas Anderson s’allunya dels seus últims treballs (Junun o Puro vicio) mostrant-se més contingut i amb un resultat més equilibrat. Amb sis nominacions als Oscars, incloses millor pel·lícula, millor director i millor actor protagonista, Anderson ens presenta una obra pausada i reflexiva. Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) és un prestigiós sastre en el Londres dels anys cinquanta que juntament amb la seva germana Cyril (Lesley Manville) regenten un negoci de moda en la seva luxosa mansió. Woodcock és la firma que vesteix a la reialesa europea, a artistes i en general a les dones de l’alta societat.

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Reynolds te una relació amb les dones molt poc convencional, les escull, les utilitza com a models i quan se’n cansa és la seva germana qui les acomiada per sempre. Però apareix a la seva vida una jove cambrera anomenada Alma (Vicky Krieps) de qui s’enamora i a qui converteix en la seva musa i amant. Tot sembla idílic, però Alma amb la seva indòmita personalitat pertorba les seves obsessives rutines. Daniel Day-Lewis ha afirmat que aquesta és la seva última participació cinematogràfica, si fós així s’acomiada amb una interpretació magistral d’un personatge que s’amaga sota l’aperença d’un geni dèspota i torturat. Les interpretacions femenines són també fantàstiques i totalment rellevants per al desenvolupament de la història.

L’ambientació musical de Jonny Greenwood és també excel·lent. El fil invisible té un aspecte classicista però és en realitat moderna, hi ha romanticisme però en una atmosfera claustrofòbica i un xic terrorífica. És un bonic conte ple de rivets foscos que ens deixa fascinats.

Continua llegint

Entitats

El Teatro de los Sentidos evita el seu tancament

Publicat

on

Anna Pruna /  S’ha finançat amb una campanya de crowfunding

L’equip del Teatro de los Sentidos, amb el dramaturg colombià Enrique Vargas al capdavant, està d’enhorabona. Celebren que, gràcies a una campanya de micro-mecenatge, es podran salvar del tancament. A començaments de gener, el col·lectiu demanava ajuda “als seus amics i còmplices” per poder continuar la seva activitat. Per fer-ho, necessiten adequar l’espai amb obres de millora tècniques i de condicionament del teatre. Els seguidors del teatre del Polvorí han respost a la crida i en total s’han recaptat més de 26.000 euros provinents de 150 contribuïdors.

Un dels espectacles de la companyia

Un dels espectacles de la companyia

‘El Hilo de Ariadna’

Amb el finançament obtingut, la companyia vol “consolidar un equip humà d’organització i coordinació que gestioni l’activitat del teatre de forma regular”, tal com ells mateixos expliquen. A més, s’iniciarà un període de programació estable amb 12 funcions de l’espectacle El Hilo de Ariadna, amb la que el Teatro de los Sentidos s’ha donat a conèixer arreu del món. Els promotors del teatre han expressat la seva gratitud i han assegurat que continuaran “investigant, creant i formant”. Aquest espai, creat fa 25 anys, promou també la realització de diversos tallers d’expressió corporal i de llenguatge sensorial i compta amb 21 alumnes inscrits en el Postgrau de Llenguatge sensorial i poètica del joc, en col·laboració amb la Universitat de Girona. Des de ZONA SEC celebrem també aquesta petita victòria i li desitgem una llarga i pròspera vida al Teatro de los Sentidos.

 

 

 

Continua llegint

Entitats

Spaguetti- Western al Poble-sec

Publicat

on

Anna Pruna / Les projeccions es faran a diversos ‘saloons’

No solo leones és el nom d’un festival al Poble-sec dedicat exclusivament al gènere cinematogràfic Spaguetti- Western. Enguany celebra la seva III edició i ho fa amb una programació itinerant, amb projeccions a quatre espais del barri convertits en saloons  per a l’ocasió. Es tracta del Jam Circus (Margarit, 44), un local del carrer de les Pedreres (número 30, 1a planta), Nook (Nou de la Rambla, 143) i Porta Roja (Tapioles, 63).no solo leones

Més que pel·lícules

El festival comença el diumenge 11 de febrer i acaba el diumenge 25 de febrer i, entre les projeccions, es troben alguns clàssics com Il mercenario i també films dels últims temps, com Django. Els impulsors del festival expliquen que en aquesta edició volen posar especial atenció a “la relació entre el Western i l’estètica psicodèlica, perquè cap art va poder escapar d’aquesta influència durant les dècades dels 60 i 70”. Totes les pel·lícules estaran introduïdes per Bammel Fangmeies i Cosimo Tacinelli, cinèfils del Poble-sec. Els espais que participen en el festival també oferiran beguda i cada esdeveniment inclourà sorpreses en forma de convidats, tràilers, menjar, cartells originals, etcètera, per tal que cada nit “sigui alguna cosa més que anar a veure una pel·lícula”, avancen els impulsors de No solo leones.

L’accés als recintes és a través de taquilla inversa, amb una consumició mínima obligatòria.

Properes projeccions:

Domingo 18/02 Saloon Pedreres Blindman Italia 1971; De Ferdinando Baldi; Música: Stelvio Cipriani 105 min. VOSE

Jueves 22/02 Saloon Nook Prega il morto, ammazza il vivo (Reza al muerto y mata al vivo) Italia 1971; De Giuseppe Vari; Música: Mario Migliardi 90 min. VO Italiana Subt. Portugués

Viernes 23/02 Saloon Nook Il mercenario (Salario para matar) Italia/España 1968; De Sergio Corbucci; Música: Ennio Morricone, Bruno Nicolai; 111 min. VO Inglesa SE

Sabado 24/02 Saloon Nook Se sei vivo, spara! (Django Kill… If You Live, Shoot! / Oro maldito) Italia/España 1968; De Giulio Questi; Música: Ivan Vandor 117 min.VO Italiana SE

Domingo 25/02 Saloon Porta Roja Keoma Italia 1976; De Enzo G. Castellari; Musica: Guido y Maurizio De Angelis; 101 min Version inglesa SE

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.