Connecta amb nosaltres

Economia

Manzano’s. Cuina tradicional peruana

Ens trobem davant d’un dels millors ceviches, elogiat per alguns dels chefs més prestigiosos de la ciutat. El restaurant Manzano’s ha obert fa uns cinc mesos i ja s’està fent un lloc i un nom entre els locals de restauració peruana.

Publicat

on

Herbert Guillén porta 18 anys a la nostra ciutat i juntament amb la seva dona Aracely, cuinera, i la seva filla Emily, dissenyadora del local, formen un equip que ha creat un restaurant acollidor, pulcre, elegant i original que el freqüenten barcelonins, italians, anglesos, sudamericans… tots atrets per la qualitat del producte que s’hi ofereix. Un producte majoritàriament importat del Perú.

Repassem el que s’hi serveix: com s’ha comentat, el ceviche és excepcional, amb una leche de tigre que és un secret de la casa; també com a primers plats tenim ocopa arequipeña, aguadito de mejillones, yucas con huancaína, tequeños, etc. De segons podem gaudir d’una de les especialitats de la casa, la parrillada peruana, també tenim l’excel·lent chicharrón de pescado, frijoles con seco de ternera, ají de gallina, lomo saltado i altres plats. De postres s’ofereix l’arròs amb llet, mazamorra morada i pastissos de la casa.

S’ha de dir que la presentació dels plats és un plus, perquè també entren per la vista, molt ben decorats, amb molt de gust. Ara bé, la relació qualitat-preu és el que fa d’aquest local una oportunitat única per gaudir d’una cuina llunyana però que està arrelant al nostre país. El restaurant Manzano’s n’és un exemple de primera, s’ha d’aprofitar.

No tot acaba amb el menjar, ja que l’altra vessant del establiment són els còctels; un producte també elogiat per tothom és el seu Pisco sour sabores, boníssim, l’algarrobina, el Machu Picchu, la cervesa cusqueña… Anar al vespre a pendre un combinat i fer la xerrada amb la parella o amb els amics és una bona opció per passar una estona agradable.

Tornant al que ens interessa, anar a dinar o sopar en aquests moments de creixement del Manzano’s és una oportunitat que no es pot deixar escapar. Un dels millors ceviches de Barcelona us està esperant… Ah! i per aquestes festes nadalenques estan oberts per a sopars de grups i d’empresa, i és que el menjador compte amb un segon pis molt gran i espaiós.

ENRIC MESTRES

Continua llegint
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Economia

Adeu a Pesca Salada Vallhonrat, un comerç emblemàtic del barri

Abaixa la persiana

Publicat

on

El pròxim 27 de juliol el barri s’acomiadarà d’una botiga amb molta història. Pesca Salada Vallhonrat (Vallhonrat, 23) tanca per sempre les seves portes i deixa el Poble-sec sense l’última bacallaneria que existia a la zona. “Serà el final d’un tipus de negoci que havia arribat a tenir unes trenta botigues al barri”, recull l’escriptora Júlia Costa al seu bloc. Els orígens d’aquest establiment es remunten 90 anys enrere, quan l’avi de l’actual propietari, Josep Maria Vallès, va obrir el negoci després de tancar una bacallaneria anterior, que era al carrer de Magalhaes. Després la botiga va passar a mans dels pares d’en Josep Maria i, des de fa 35 anys, ell mateix n’està al capdavant juntament amb la seva dona, la Mercè.

Un negoci familiar 

Quan l’avi d’en Josep Maria treballava a la primera bacallaneria, la del carrer Magalhaes, va enviduar i va haver de tancar la botiga, “aleshores es va dedicar a treballar de picapedrer a Montjuïc i posteriorment a València, on va haver de marxar forçadament, ja que estava en una de les llistes negres de l’època”, explica el seu net. Quan va poder, va tornar, es va casar amb una altra dona i van obrir aquesta botiga. Durant un temps, al soterrani de la botiga hi havien viscut els avis, els pares, en Josep Maria i la seva germana i, anys després, hi va viure amb la seva dona i el seu primer fill.

En Josep Maria es jubila merescudament després de tants anys darrere el taulell, però els seus fills tenen altres interessos i no volen encarregar-se del negoci, és per això que “amb més alegria que pena” han decidit abaixar la persiana: “És la millor feina que he pogut tenir pel meu tarannà, m’agrada la relació amb la clientela, amb el carrer, amb el barri, però a la vegada és molt sacrificat”.

Continua llegint

Economia

Bikesec: tot alló que vols saber de les bicicletes

Publicat

on

Per

L’arribada de Saliou a Catalunya és d’aquelles històries amb un final feliç i aquest final té una referència important al Poble-sec, i més concretament al carrer de Poeta Cabanyes, 45 on el Saliou ha obert una botiga de venda, lloguer i reparació de bicicletes, que ha ampliat també amb la venda de patinets. “Jo sóc empresari. He estudiat empresarials i m’he dedicat a la importació i exportació de tot tipus de productes. Ara no puc viatjar per raons personals i vaig pensar en obrir aquest negoci. M’agrada la bicicleta i també m’agrada el Poble-sec”. Saliou només té paraules positives i de confiança envers el barri, que troba tranquil i amb la seva gent acollidora. El seu objectiu és implicar-se en la vida associativa del Poble-sec.

La venda i reparació de bicicletes és el punt fort de Bikesec, però també ha agafat molt d’impuls la bicicleta elèctrica. La seva clientela és diversa, gent del país i estrangers que viuen al Poble-sec. Li faig esment que ja són quatre les botigues de bicicletes al Poble-sec, però ell és de l’opinió que cadascú fa la seva feina i tots plegats potenciem el transport alternatiu i ecològic.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Economia

Vuelve el cigarrillo electrónico

“Soy María José, tengo 68 años y llevaba 50 años fumando. Era reacia a estas cosas y me gustaba mucho fumar. Hace un mes lo probé y quedé encantada. Después de una semana dejé de usar la nicótica en el líquido. Ya no fumo tabaco ni lo hecho de menos, estoy encantada’’.

Publicat

on

Per

El cigarrillo electrónico nace como una alternativa al cigarrillo tradicional, con la idea de que el fumador deje el tabaco de manera definitiva, o bien reduzca notablemente el consumo de este. Según los estudios realizados por Public Health of England el 65% de las personas que comienzan a vapear logran dejar de fumar definitivamente, comparado con un 5% que lo hace gracias a parches y chicles de nicotina. Esto se debe a que los vaporizadores cumplen con las dos principales exigencias de un fumador: por un lado la dosis diaria de nicotina (opcional y controlada en el caso de los cigarrillos electrónicos) y el hábito de echar humo (vapor en el caso de los cigarrillos electrónicos).

Componentes de origen natural

En este tipo de productos no existe combustión alguna, por lo tanto, no se desprende monóxido de carbono, alquitrán, ni otras 4.000 sustancias nocivas como en el caso del tabaco. Su principio de funcionamiento es muy simple. Un filamento metálico que calienta un algodón natural empapado en el líquido apto para el vapeo. Los e liquid están compuestos por glicerina vegetal i propilenglicol, dos componentes de origen natural que podemos encontrar en todo tipo de alimentos y cremas. Además, se le añaden aromatizantes de alimentos (los mismos que se pueden encontrar en golosinas y refrescos) y nicotina en caso de que el usuario la solicite.

Public Health of England realizó estudios en laboratorios privados y públicos, llegando a la conclusión de que el vapeo es un 95% menos nocivo que el tabaco. Está comprobado que no existen vapeadores pasivos ni se detectó efectos nocivos a causa del vapeo.

Los vaporizadores están resurgiendo nuevamente a partir de los avances tecnológicos y científicos, logrando desestimar tabúes e informaciones de dudosa procedencia aparecidas en medios de comunicación en varias ocasiones, gracias a los estudios y estadísticas que demuestran las ventajas ante el tabaco.

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.