Connecta amb nosaltres

Esports

El Paral·lel acollirà l’èxtasi de la Cursa de la Mercè

Els corredors hauran de seguir una bona estratègia si volen acabar el recorregut amb un temps satisfactòri

Publicat

on

Potser la Cursa de La Mercè no és la cursa més popular ni la que més atletes concentra a la ciutat. Si més no, és la prova esportiva dedicada a la patrona de Barcelona i que tot veí de la ciutat voldria guanyar alguna vegada. Un esdeveniment carregat d’emoció que tornarà a viure el seu cim a les portes del Poble-sec. Mentre que l’avinguda de Maria Cristina farà d’espai de sortida i arribada dels corredors, el recorregut habitual farà que tots aquests gaudeixin de baixada i i s’asfixiïn amb la pujada de l’avinguda el matí del 29 de setembre (atenció circulació!).

El dorsal de la 41a edició de la prova de 10 quilòmetres tornarà a tenir un cost simbòlic de cinc euros; diners que posteriorment l’organització destinarà a un projecte social. Pel que fa al recorregut, cal tenir en compte que el Paral·lel serà la via on l’estratègia dels atletes quedarà més en evidència. Un error de càlcul en la resta de carrers podria provocar fallida en els darrers esforços, ja que la via fa una intensa pujada per les cames (encara que a primer cop d’ull no sembli que sigui per tant).

EL FULL DE RUTA

Els experts recomanen no anar massa ràpid en els primers metres del circuit, tot i que la primera baixada convidi a llençar-se a les primeres posicions. Tal com aconsellen, un cop s’arribi al carrer de Calàbria el millor seria mantenir un ritme constant per després poder fer la Gran Via a la velocitat que cadascú acostumi a entrenar-se (no ho sembla en cotxe, però arribar fins a la plaça de Tetuán a peu pot fer-se un món amb la calor estival). La baixada pel passeig de Sant Joan tampoc hauria de motivar gaire als corredors, tot i que convdi a apretar cames. El motiu: qui premi l’accelerador després ho acabarà pagant car.

La ronda de Sant Pere i el carrer de Sepúlveda seran les primeres proves del cotó per observar si realment s’ha fet cas de les recomanacions dels experts. No és el mateix sortir amb les cames fresques i fer baixades i trams rectes, que enfilar els darrers quilòmetres en lleugera i constant rampa. Es pot arribar a fer mortal, adverteixen. Només Viladomat permetrà donar un respir a uns atletes que acabaran maleint l’avinguda del Paral·lel. Girar a peu pla per l’avinguda de Maria Cristina ja no els ajudarà a recuperar els segons perduts si no s’han seguit bé les marxes del recorregut.

ELS NÚMEROS

A l’edició anterior, un total de 9.246 corredors van aconseguir completar el recorregut de 10 quilòmetres de la popular cursa que serveix com a avantsala a les festes de Barcelona. El corredor marroquí Mourad El Bannouri (La Sansi), amb un temps de 29:34, i la corredora barcelonina Miriam Ortíz, amb un registre de 35:52, es van imposar al primer esglaó del podi.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Esports

L’APA Poble-sec, protagonista de la Festa de l’Esport de Sants-Montjuïc

Publicat

on

Per

La 21ena Festa de l’Esport de Sants-Montjuïc ha deixat un reguitzell de trofeus al barri. Organitzat per Sants 3 Ràdio i el3.cat i conduït pels locutors del programa Districte Esportiu, l’esdeveniment ha reconegut la tasca esportiva, formativa i històrica dels clubs i entitats en una festa celebrada a les Cotxeres de Sants.

Entre la seixantena de premiats hi destaca l’APA Poble-sec. Després de signar una temporada històrica amb l’ascens a 2a Catalana, l’equip amateur ha rebut el guardó a l’equip més competitiu del districte. A més, el davanter de l’Amateur A, Cristopher Augusto Rangel, també ha sigut condecorat amb el premi al jugador més golejador del districte per les seves 24 dianes al llarg del curs. Per últim, el club també ha sigut reconegut pels seus 35 anys de trajectòria.

Altres premiats
Entre la resta de condecorats hi destaquen el club de rugbi Gòtics i el Club Arc Montjuïc (els quals entrenen a les instal·lacions de la muntanya màgica), pel seu 40è aniversari, o el Club Natació Montjuïc pel seu 80è aniversari. En aquest darrer cas, l’entitat també ha rebut el premi col·lectiu a la millor progressió.

Continua llegint

Esports

L’APA Poble-sec puja a Segona Catalana

El Juvenil A aconsegueix mantenir la categoria a la Lliga Nacional després de l’ascens del curs passat

Publicat

on

Final de temporada amb les millors sensacions possibles. El primer equip amateur del CE APA Poble-sec s’ha proclamat campió de la Tercera Catalana i pujarà per primera vegada en la seva història a Segona Catalana. Un triomf per a l’entitat, la qual ha vist com, partit rere partit, l’afició no ha deixat de creure en un somni ja fet realitat.

Tal com admet el membre de la comissió esportiva, Marcel Rodà, “l’objectiu de la temporada era quedar en una bona posició, entre els cinc primers potser, perquè sabíem que teníem equip, però els jugadors van agafar una dinàmica molt positiva i al final han aconseguit guanyar la lliga”, celebra. De fet, al llarg de tota la temporada l’equip només ha cedit dues derrotes. Sota el seu punt de vista, l’objectiu a partir d’ara serà mantenir la categoria, fet que els representarà reforçar un equip amb un esquelet made in Poble-sec amb cares noves.

Una temporada més a Nacional

En paral·lel, des de l’entitat confessen sentir-se molt orgullosos d’haver aconseguit mantenir el Juvenil A a la Lliga Nacional, després de l’ascens històric de la temporada passada. Mentre que Rodà admet que l’inici de lliga no va ser el millor dels possibles, també assenyala que “els esforços de l’equip al llarg de la segona volta, i amb molt d’esforç i sacrifici, han permès al conjunt salvar la plaça”. En aquest sentit, el club també espera reforçar l’equip, ja que els de més edat deixaran de poder jugar en aquesta categoria i hauran de fer el salt al primer equip.

“Podem estar molt contents de com ha anat la temporada, els ascensos que hem aconseguit i mantenir categories clau dels diferents equips no han fet més que demostrar que estem en la bona línia”, ha expressat el membre de la comissió esportiva. De fet, respecte al futbol femení, Rodà també ha destacat que a partir del mes de setembre l’equip que fins ara ha competit en el cadet de futbol 7, passarà a competir amb un equip de futbol 11 en la categoria juvenil.

Preparar el curs vinent

L’APA Poble-sec ja ha obert les preinscripcions de cara a la temporada vinent. Un nou curs per al qual des de l’entitat no preveuen grans canvis estructurals. Tal com sintetitza Rodà, encara han de començar a analitzar quins ítems reforçar o quins fitxatges clau han de dur a terme per mantenir o fer pujar de categoria a la seva vintena d’equips federats.

Continua llegint

Esports

Nova temporada carregada de canvis al Club Natació Montjuïc

Publicat

on

El Club Natació Montjuïc (carrer del Segura, 36) inaugura noves pistes de pàdel, tennis i pickleball. I és que entrant la nova temporada 2023-2024, el club ha presentat nous equipaments esportius en un any de renovació de junta directiva i molts canvis de cara al futur.

El club ha renovat les 9 pistes de pàdel i 8 pistes de tennis de terra batuda, ja que, segons la junta directiva, “les anteriors eren molt antigues i estaven en unes condicions que calia canviar”. A més a més, el club compta aquest any amb la renovació de la junta directiva. Des de fa poc en Josep Maria Valls és el nou president del Club Natació Montjuïc i ha engegat aquesta nova etapa al capdavant del club amb un nou equip renovat i amb nous objectius, entre els quals destaca el fet d’obrir-se més al barri amb activitats obertes a tots els públics.

A part de les noves pistes, la junta directiva ha apostat per la restauració del club, que es preveu obrir el 30 d’octubre.

Arriba el pickleball al club 

Una novetat seran les dues pistes de pickleball, un esport de raqueta en auge als Estats Units que combina tennis, pàdel, bàdminton i tennis de taula i es juga amb una pala i una pilota de plàstic perforada en una pista similar al bàdminton amb una xarxa similar a la de tennis. Ara, les pistes estan disposades per a partits de dobles i individuals, en un entorn especialitzat, obert i tranquil que disposa de servei de lloguer de pista. El CN Montjuïc és dels pocs clubs que ha incorporat aquest esport que comença a estar de moda arreu del país.

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024