Entrevistes
Núria Lacasa: “Als nens i nenes no se’ls ha de tractar com a reis, sinó com a nens i nenes”
La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec atorga cada any, des de fa 10, el Premi Poble-sec a una persona destacada per la seva trajectòria i la seva implicació amb el barri. Enguany, el premi ha anat a parar, per primera vegada, a mans d’una dona. Per fer aquesta entrevista, anem al Poble-sec i visitem l’escola pública Mossèn Jacint Verdaguer, on Núria Lacasa (Barcelona, 1958) ha treballat durant 22 anys –15 dels quals com a directora– fins que s’ha jubilat aquest passat mes d’agost. Passegem amb ella pels passadissos i les aules: els alumnes, les famílies i els mestres l’abracen i a ella li brillen els ulls quan parla de docència, com li passa només a aquella gent que de debò estima el que fa…

Entrevistes
Manel Portomeñe: “S’han gastat moltíssims diners en adequar aquest teatre”
Mai no s’ha atrevit a treballar sobre els escenaris, però coneix de primera mà tots els ets i els uts del món de l’espectacle. Manel Portomeñe (Barcelona, 1962) va debutar com a gestor cultural fa una trentena d’anys al Cafè Teatre Llantiol i, des d’aleshores, no ha deixat d’idear projectes i de representar humoristes de gran renom. Ara, afronta un nou repte com a director artístic del Teatre Apolo, que ha obert recentment les portes amb el musical ¿Quién mató a Sherlock Holmes?, després de romandre gairebé dos anys tancat.
Entrevistes
Juli Bellot: “L’experiència de treballar amb la Merche Mar va ser immillorable”
Ja fa més de tres anys que El Molino, tot un símbol dels anys daurats del Paral·lel, va deixar de produir espectacles i prop de dos anys que el seu edifici roman tancat i barrat en una plaça mancada de vida artística. En aquesta ocasió, ens hem trobat amb Juli Bellot (Barcelona, 1984), qui durant diversos anys va donar vida a un dels principals personatges del show: el Mestre de Cerimònies en l’època de la reobertura de l’espai. Tot i que no deixa de somriure quan ens explica l’experiència viscuda entre les parets del gran cabaret barceloní, ens parla també d’alguns moments agredolços viscuts pels artistes. Ara, mentre El Molino espera que algú el compri, el nostre protagonista reestrena a la Sala BARTS un espectacle de burlesque on, malgrat els temps de pandèmia, s’aconsegueix trencar amb la ‘quarta paret’.
Entrevistes
Rafa Martínez: “Les persones que venen aquí tenen una cosa en comú, la seva xarxa de proximitat s’ha esgotat”
Al carrer Rocafort, 7, en ple barri de Sant Antoni, hi ha un local que, des de l’entrada, sembla petit. En entrar-hi, trobem un espai diàfan amb piles i piles de pots de conserva, ous, pasta i productes alimentaris de tota mena. Una desena de persones voluntàries van amunt i avall preparant bosses per a les persones usuàries que piquen a la porta. Tot i el caos que hi ha a l’ONG De Veí a Veí (estan en ple moment de repartiment) trobem una estona per parlar amb Rafa Martínez (Barcelona, 1974), el seu president, i demanar-li que ens expliqui com va començar aquesta iniciativa que avui és de les més reconegudes del barri. Rafa és psicòleg de formació i altruista de vocació. Des de l’ONG i des de l’Associació de Veïns, treballa per fer del barri un lloc millor per a tothom. Brindem amb la Veïna, la cervesa de Sant Antoni, per una llarga vida… a les persones com ell!
-
Entrevistesfa 3 mesos
Aura Roig: “L’arrel del problema no és el consum de substàncies sinó el que envolta el consum”
-
Hemerotecafa 3 mesos
Paral·lel OH! 101
-
Hemerotecafa 3 mesos
ZONA SEC 201
-
Hemerotecafa 2 mesos
ZONA SEC 202
-
Societatfa 3 mesos
Els cinc grans projectes del Pla de Barris
-
Culturafa 2 mesos
L’art s’imposa a la censura
-
Entrevistesfa 3 mesos
“Estem en un punt crític pel que fa a la recuperació del Teatre Arnau”
-
Hemerotecafa 2 setmanes
ZONA SEC 203
-
Culturafa 2 mesos
El Teatre Apolo torna a obrir amb un musical