Connecta amb nosaltres

Portada

El Teatre Arnau compleix una dècada tancat i el seu futur segueix sent una incògnita

Publicat

on

La Plataforma Salvem el Teatre Arnau adverteix del “perill” de deixar degradar l’edifici. El regidor Ciurana es mostra “optimista” de cara al futur del local     

@4Tito4 / Ja fa una dècada que a la Plaça de Raquel Meller s’hi veu la mateixa imatge: el Teatre Arnau tancat. Amb el pas del temps, l’edifici s’ha anat deteriorant i s’ha hagut d’apuntalar per garantir que no és una amenaça. I aquest és el “perill” que alerta el promotor de la Plataforma Salvem el Teatre Arnau, Enric H. March, i continua, “l’immoble es pot desgastar fins a tal punt que es declari impossible de rehabilitar i es tiri a terra. Aleshores, ens quedem sense edifici”. El Tinent d’Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, condiciona la recuperació de l’Arnau a la millora econòmica del país “perquè és un espai clau, té una situació idònia i una història al darrere” i afegeix, “vull ser optimista”.

TeatreArnauII

La façana del Teatre Arnau s’amaga entre andamis i les branques dels arbres / Albert Hernàndez

Des de l’Ajuntament de Barcelona s’han mantingut, des de fa una mica més d’un any, converses “amb coneguts operadors de les arts escèniques” de la ciutat i això demostra l’interès que desperta, però el mateix Ciurana comprèn que és “una decisió de molts milions d’euros i s’ha de meditar bé”. I és que, segons el consistori, la reconstrucció s’elevaria als 10 milions d’euros. Per aquest motiu, apunta el regidor, “estem disposats a fer una cessió llarga a qui se’n faci càrrec”. Un punt que desperta dubtes al impulsor de preservar el Teatre Arnau, “l’ajuntament ha de tenir la paella pel mànec. S’ha d’implicar, no pot cedir l’espai i desentendre’s”. La seva proposta és fer un museu de les arts escèniques i de la història del Paral·lel amb documents i obres com les de l’exposició del CCCB, El Paral·lel 1894-1936: Barcelona i l’espectacle de la modernitat, “que tan bona acollida va tenir”, afirma March. Però Ciurana considera que l’ús “ha de ser proporcional a l’inversió”.

La gran reforma que s’està fent a l’Avinguda del Paral·lel no contempla cap acció sobre el teatre. “La prioritat és arreglar l’espai públic, per a la gent”, apunta el regidor de Cultura, i continua, “fent això, l’Arnau també trobarà la seva sortida”. Sigui com sigui, tocarà fer el mateix que aquests últims deu anys: esperar.

Deu anys d’incerteses
Des del tancament definitiu, el Teatre Arnau ha viscut molts capítols. De tots els colors. El 2006 es va produir una ocupació simbòlica per reclamar la seva recuperació. Un any més tard, l’Ajuntament de Barcelona va engegar la maquinària per expropiar-lo, però els propietaris l’havien venut a l’Església Cristiana Xinesa, que d’aquesta manera traslladava la seva seu de l’Eixample, però una falta de permisos no els va permetre canviar-se. Així que l’alcalde d’aleshores, Jordi Hereu, a principis del 2011, anunciava la compra del teatre per una mica més de 2 milions d’euros. “L’hem acabat de pagar en aquest mandat”, subratlla l’actual regidor de Cultura, Jaume Ciurana. La finalitat de tal compra era, en paraules d’Hereu, “convertir el Paral·lel en un punt de trobada dels barris i un dels grans eixos culturals de Barcelona”. Poc després, a finals del 2012, la Síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà, obria un expedient d’ofici pel mal estat de l’edifici. Fins a la data, aquest organisme no ha rebut resposta de l’Ajuntament de Barcelona, però aquest confirma haver destinat 250.000€ per consolidar la façana.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2021