Connecta amb nosaltres

Portada

L’orquestra ‘Do d’Acords’ es reinventa a El Molino

Publicat

on

L’orquestra dirigida pel pedagog Pablo Persico va oferir un concert de cambra musicant vídeos en temps real

@zona_sec / Submergir-se enmig de la natura, seguir el camí pausat d’un cargol, el vol alliberador dels ocells o viure el procés que dóna pas a la vida des de la mirada d’un espermatozou. Totes aquestes imatges van envair d’un ambient hipnòtic el teatre d’El Molino a l’hora que l’orquestra Do d’Acords els hi posava música en temps real. Melodies introspectives i vídeos coloristes a ritme de percussió amb un embolcall intimista de meditació. Aquesta va ser la nova aposta, en format de cambra, de la banda que dirigeix el pedagog i músic Pablo Persico.

El Molino_ok_1web

Pablo Persico, director de Do d’Acords, presenta una alumne al públic d’El Molino / J.Molina

El Molino_ok_3web

Pablo Persico dirigeix l’orquestra / J.M.

El concert a El Molino se suma a altres escenaris emblemàtics, com el Mercat de les Flors, Caixa Fòrum o la sala Barts, on l’orquestra infantil i juvenil del Poble-sec ha actuat al llarg dels cinc anys de trajectòria que suma al barri. “Seguim amb la nostra aposta de posar en contacte entitats i equipaments que en condicions normals no podrien conèixer els nois i nois de l’orquestra”, explica Persico. I és que més enllà de l’evolució artística dels alumnes, la vocació d’aquest socioeducatiu impulsat per l’associació Integrasons sempre ha estat la cohesió social i trencar amb les fronteres que restringeixen l’accés a l’art.

IMGP5752_okweb

Ritme i natura a l’escenari d’El Molino / J.M.

L’actuació a El Molino es va repetir un dia després al Centre Cultural Albareda, un concert calcat que va servir, també, per fer visible el suport de l’Espai Avinyó, una de les línies d’acció del Programa BCN Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona. Durant cinc anys, han participat en aquest projecte prop de 700 alumnes dels centres públics CEIP Jacint Verdaguer, CEIP Carles I, IES Consell de Cent i IES XXV Olimpíada, a més d’adolescents de l’entitat Espai 12@16. La bona acollida de Do d’Acords ha permès que Integrasons iniciï aquest gener dos nous projectes d’orquestra a El Carmel i La Marina.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024