Connecta amb nosaltres

Portada

El Pla Paral·lel es cruspeix la meitat del pressupost destinat al Poble-sec

Publicat

on

Al voltant d’uns 20 milions d’euros és la previsió a invertir al Poble-sec. Es compleixen velles demandes com el Parc de Prevenció dels Bombers, l’ampliació del Jacint Verdaguer o la millora de l’estadi Municipal de la Satalia

@4tito4Els pressupostos per a l’any 2015 deixaran una mica més d’uns 20 milions d’euros al Poble-sec. Uns recursos dels quals pràcticament la meitat es repartiran per a la reforma de l’Avinguda Paral·lel. “Hem de transformar el Paral·lel, s’ha de fer renéixer. Necessitava un tipus de rehabilitació”, apunta el Regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, i justifica tal actuació, “totes les pluges que hem patit aquests dies a principis de desembre, gràcies a les millores fetes al llarg de l’avinguda han evitat aiguats”.

Martí assegura que ha complert amb quasi tots els reptes que tenia per aquesta legislatura i ho exemplifica amb “un dels més importants”, com afirma, el Parc de Prevenció dels Bombers de Barcelona i l’ampliació de l’escola Jacint Verdaguer, “ha estat excel·lent, no podíem hipotecar el Parc de Bombers”. No obstant això, reconeix que li manca temps per a nous equipaments que es necessiten “per a la gent gran, per a activitats esportives i de vivendes socials”. En aquest aspecte, el regidor qualifica els pressupostos de “claríssim accent social” i lloa el “compromís” dels socialistes per arribar a una entesa, tenint en compte que és any electoral i les postures de les formacions polítiques són molt marcades. Tot i que admet que no ha estat “fàcil”.

satalia_1

Les instal·lacions de la Satalia, finalment, es milloraran / Arxiu

Inversions a la Satalia
El Municipal de la Satalia l’utilitzen actualment quatre equips de futbol per a entrenaments i disputar partits de les respectives competicions. El complex esportiu consta d’un camp de futbol 11 de gespa artificial i un altre de futbol 7 de sorra, una superfície totalment obsoleta i que pràcticament no se’n fa ús. Les entitats esportives assídues a les instal·lacions, i també d’altres del Poble-sec, ja s’havien queixat i feia temps que demanaven a la gestora, Llop Gestió Esportiva, millores en l’equipament. Martí confirma una inversió de 300.000€ per a “un conjunt d’obres” com il·luminació, adequar el camp, entre d’altres. El regidor calcula que començaran cap el març i justifica el retard d’aquests treballs, “arriben quan hi ha diners”. S’espera que cap a finals d’any estigui enllestit amb la qual cosa podria descongestionar i obrir la possibilitat a que altres esports, només s’hi fa futbol, aterrin a la Satalia.

 

El Pla d’Usos, a debat
La suspensió cautelar d’atorgar més llicències a locals del Poble-sec per part de l’Ajuntament de Barcelona ha estat el punt de partida per elaborar un Pla d’Usos. “Necessitem instruments per regular el binomi convivència i activitat econòmica”, subratlla el regidor del Districte Sants Montjuïc, Jordi Martí. Martí considera que no hi ha “alternativa, cal negociar-lo” i assegura que està “totalment disposat a escoltar tothom”. Des de Som Paral·lel, recollint aquesta invitació, el passat dia 13 va celebrar una assemblea, al Centre Cívic el Sortidor sota el lema “Quin barri vols?”, amb veïns, comerciants i membres de la plataforma, entre d’altres, per estudiar quina actuació s’ha de dur a terme. Des de l’organització tenen una visió més crítica d’aquest procés de participació i estudiaran com i de quina manera hi prenen part. Per a ells és important un pla d’usos i de regulació concreta del Paral·lel i suspendre qualsevol llicència com a manera de prevenció. “Planificar el futur amb un model més sostenible”, afirmen. Sigui com sigui, pràcticament tots els actors implicats en aquesta problemàtica coincideixen en la necessitat de reglamentar aquesta situació i amb un calendari molt marcat, ja que l’arribada d’eleccions municipals comença a treure el cap.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2021