Connecta amb nosaltres

Economia

El pla d’usos del Paral·lel, protagonista al Consell de Barri

Publicat

on

El darrer Consell de Barri va ser l’escenari on es van presentar els resultats del procés participatiu del Pla d’Usos del Paral·lel, que va recopilar informació sobre la identitat de l’avinguda, els valors a preservar i els impactes positius i negatius. S’han recollit 540 comentaris i s’ha arribat a diverses conclusions: els veïns que han participat en el procés creuen que s’han de preservar les activitats de proximitat i culturals, els espais d’espectacles i les activitats de restauració emblemàtiques.

D’altra banda, els comentaris negatius han estat enfocats a la saturació en el sector de la restauració, les botigues de conveniència 24 hores, les franquícies de forns de pa, les activitats destinades als turistes i els problemes de convivència derivats de l’oci nocturn. Algunes de les propostes que s’han recollit reclamen la implantació de ludoteques, activitats culturals i bars musicals (amb condicions) i, pel que fa a l’espai públic, es reivindica la millora de la circulació, la creació de zones verdes i la regulació de les terrasses, entre altres propostes.

Altres qüestions

Al Consell de Barri es van explicar també els objectius del projecte de coresponsabilitat en l’oci nocturn pel triangle format pel Paral·lel, Vila i Vilà i Nou de la Rambla, una zona que aquest estiu comptarà amb la presència de més informadors cívics per tal de reduir les molèsties que els veïns pateixen a la zona. Les Hortes de Sant Bertran, el mal estat dels carrers Piquer i Mata i els problemes a Blai van ser altres dels temes que van sorgir durant el Consell.

Fotografia | Ana Inés Fernández

Economia

Manzano’s. Cuina tradicional peruana

Ens trobem davant d’un dels millors ceviches, elogiat per alguns dels chefs més prestigiosos de la ciutat. El restaurant Manzano’s ha obert fa uns cinc mesos i ja s’està fent un lloc i un nom entre els locals de restauració peruana.

Publicat

on

Per

Herbert Guillén porta 18 anys a la nostra ciutat i juntament amb la seva dona Aracely, cuinera, i la seva filla Emily, dissenyadora del local, formen un equip que ha creat un restaurant acollidor, pulcre, elegant i original que el freqüenten barcelonins, italians, anglesos, sudamericans… tots atrets per la qualitat del producte que s’hi ofereix. Un producte majoritàriament importat del Perú.

Repassem el que s’hi serveix: com s’ha comentat, el ceviche és excepcional, amb una leche de tigre que és un secret de la casa; també com a primers plats tenim ocopa arequipeña, aguadito de mejillones, yucas con huancaína, tequeños, etc. De segons podem gaudir d’una de les especialitats de la casa, la parrillada peruana, també tenim l’excel·lent chicharrón de pescado, frijoles con seco de ternera, ají de gallina, lomo saltado i altres plats. De postres s’ofereix l’arròs amb llet, mazamorra morada i pastissos de la casa.

S’ha de dir que la presentació dels plats és un plus, perquè també entren per la vista, molt ben decorats, amb molt de gust. Ara bé, la relació qualitat-preu és el que fa d’aquest local una oportunitat única per gaudir d’una cuina llunyana però que està arrelant al nostre país. El restaurant Manzano’s n’és un exemple de primera, s’ha d’aprofitar.

No tot acaba amb el menjar, ja que l’altra vessant del establiment són els còctels; un producte també elogiat per tothom és el seu Pisco sour sabores, boníssim, l’algarrobina, el Machu Picchu, la cervesa cusqueña… Anar al vespre a pendre un combinat i fer la xerrada amb la parella o amb els amics és una bona opció per passar una estona agradable.

Tornant al que ens interessa, anar a dinar o sopar en aquests moments de creixement del Manzano’s és una oportunitat que no es pot deixar escapar. Un dels millors ceviches de Barcelona us està esperant… Ah! i per aquestes festes nadalenques estan oberts per a sopars de grups i d’empresa, i és que el menjador compte amb un segon pis molt gran i espaiós.

ENRIC MESTRES

Continua llegint

Economia

Ybachi, un espai de teràpies molt a prop teu

Publicat

on

Per

Ybachi és un espai de teràpies situat tocant a Montjuïc, al carrer de Palaudàries, 25. La terapeuta i propietària del local és la Raquel Ayres, professional des de fa quinze anys de teràpies que combaten el malestar emocional, l’estrès, busquen la relaxació total de la persona, i apaivagar sentiments com la ràbia, la tristesa, el dol…

Avui, la Raquel ens vol parlar del Reiki, una de les diferents teràpies que treballen a Ybachi. “El Reiki és un mètode de sanació natural d’origen japonès, basat en la transmissió de l’energia que flueix a través de les mans per restablir l’harmonia i la integritat energètica del cos”.

Segons que afegeix la Raquel, el Reiki ens aporta benestar general i millora la salut en tots els sentits; elimina l’estrès, augmenta la vitalitat, l’alegria existencial i és una teràpia eficaç contra tota mena de molèsties. La Raquel ens informa que el Reiki és una teràpia complementària que s’utilitza amb èxit en diversos hospitals de tot el país.

Com a resum de tot allò que combat el Reiki podem citar els problemes d’insomni, temes com l’ansietat, depressió, problemes personals, recuperar la vitalitat i la integritat energètica… En definitiva, el Reiki ens permet avançar en el procés de sanació de qualsevol mal amb resultats sorprenents.

Continua llegint

Economia

Neix una cooperativa de lloguer a preu assequible

Omplim els buits! proposa un model d’habitatge social sense precedents

Publicat

on

Des de finals de 2016 l’Ajuntament està elaborant un cens d’habitatges buits de la ciutat que es preveu que estarà enllestit a començaments del 2019. De moment, s’han detectat 370 pisos buits al Poble-sec, el 48,4% dels quals no estan en lloguer ni en venda. Cal destacar també que el 7,5% dels habitatges censats en aquest barri es troben en un estat deficient, és a dir, que necessiten ser rehabilitats. Partint d’aquestes dades i d’una anàlisi crítica del model de cooperatives de construcció, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) està treballant en la creació d’Omplim els buits!, un nou model de cooperativisme de lloguer: “Des del moviment veïnal i des de l’economia social i solidària es vol crear un servei de lloguer d’habitatges en desús a preu assequible i de base cooperativa i territorial, com una eina més per fer front a la gran problemàtica d’accés i de vulneració del dret a l’habitatge digne que existeix en aquests moments”, diu Lucas Vidal-Folch, tècnic territorial del Barcelonès. Els socis i futurs llogaters formaran part d’un nucli local, participaran en la recerca de propietaris que tinguin pisos en desús i, en última instància, podran llogar un habitatge a un preu per sota de mercat, fent el contracte de lloguer amb la cooperativa i no amb el propietari.

Garanties per als propietaris

El principal objectiu d’aquesta iniciativa és beneficiar tant al soci llogater com al propietari: “El primer que es fa és una revisió tècnica del pis per veure les condicions d’habitabilitat. Si cal fer reformes perquè el pis no es troba en un estat adequat, la cooperativa assumeix la rehabilitació. El propietari cedeix el pis temporalment a la cooperativa i no s’ha de preocupar de res, cada mes cobrarà una part del lloguer social”, explica Vidal-Folch. La cooperativa també contractarà una pòlissa, una assegurança per garantir el cobrament d’una renda mensual als propietaris. “A part d’això, depenent dels convenis que tinguem amb els diferents ajuntaments, volem oferir altres incentius i garanties. Per exemple, volem demanar que els propietaris no hagin de pagar l’IBI”, afegeixen des d’Omplim els buits!

Pas per pas

La iniciativa es va començar a gestar durant l’any 2015 i recentment s’ha presentat al Poble-sec. En aquests moments encara es troba en fase embrionària i s’està treballant en la recerca de membres per formar els nuclis locals de la cooperativa. La quota inicial per ser soci és de 100 euros, que es retornaran si la persona decideix marxar de la cooperativa. El següent pas serà el de buscar pisos en desús que siguin de petits propietaris i demanar-ne la cessió a 10 anys vista. Mitjançant un contracte d’arrendament LAU (segons la Llei d’Arrendaments Urbans vigent), els socis cooperatius podrien accedir a aquesta borsa de pisos per un preu al voltant del 65% del preu del mercat. A canvi, la cooperativa oferirà garanties contractuals i alguns serveis al propietari com a contrapartida a la cessió. A llarg termini, si s’aconsegueix una borsa mínima de pisos, la cooperativa també es podria plantejar l’adquisició de pisos per promoure un model cooperatiu i assequible d’habitatge.

Per a més informació envieu un correu a: ecosocial@confavc.cat

FOTOGRAFIA | Alessia Bombaci

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.