Connecta amb nosaltres

Portada

Les obres a La Satalia s’ajornen i els clubs qüestionen que s’acabin fent

Publicat

on

El districte ha expressat “intenció” de dur-les a terme abans d’acabar el mandat. Les entitats esportives hi desconfien enmig del debat de l’arribada d’altres esports a les instal·lacions amb aquestes millores

@4tito4Les obres a la Satalia hauran d’esperar. Almenys fins a l’abril o al maig. Hi ha o hi havia una partida pressupostària d’una mica més de 300.000€, ja aprovada, però s’ha hagut d’endarrerir per “pagar unes urgències que han sorgit”, tal com han assegurat el president l’APA Poble-sec, Joan Munt, després de les reunions mantingudes amb el Districte Sants-Montjuïc a principis d’aquest mes. En el darrer número del 2014 del ZONA SEC, el Regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, marcava el març com a inici de les obres. En canvi, tant l’APA Poble-sec, l’UE Poble-sec i l’AF Poble-sec sostenen que els havien informat que s’havien d’engegar a finals de gener. És per això que els tres clubs no confien en què aquestes millores s’acabin produint, “fins que no ho vegi, no m’ho creuré”, ha apuntat el coordinador i entrenador del juvenil del Sec, Àlex Bonilla. Munt només ha desitjat que es “facin abans de les eleccions sinó ja no arribaran”. De fet, aquest és el compromís del districte que ha afirmat que la seva “intenció” és fer-ho abans d’esgotar el mandat.

Totes tres entitats esportives, juntament amb l’Atlètic La Palma, són els usuaris de La Satalia i han fet un llistat en què s’ha d’invertir. Tals com la infermeria, l’enllumenat, asfaltar accessos, un despatx polivalent o canviar els vestuaris, entre d’altres, a banda de posar gespa al camp de sorra de futbol 7. És a dir, com han dit des de l’AF Poble-sec “fer unes millores una mica per a tots”.

Arribada de més esports
Un altre dels problemes que podrien resoldre aquestes obres és la descongestió d’horaris, ja que el futbol monopolitza la instal·lació totes les tardes entre setmana i el cap de setmana és un bullici continu. Això permetria als clubs créixer esportivament, ja que aquestes limitacions els ho impedeixen com en el cas de l’UE Poble Sec amb la seva escola.

Però si són importants aquestes millores és perquè podrien arribar noves modalitats esportives. Per exemple, el Barcelona Uroloki és un equip de futbol americà del Poble-sec, però per impossibilitat de poder desenvolupar la seva activitat s’ha hagut de traslladar a Sant Martí, on hi tenen el camp i la seu. “En dos anys, només hem gaudit de La Satalia dos dies”, ha assenyalat el membre de la junta directiva, Olair Rios. De moment, com ha explicat Rios, “no volem abandonar el barri”, però ha confessat que els “ànims estan una mica crispats”, ja que no hi ha “facilitats” per accedir-hi.  Els tres conjunts de futbol han reconegut que seria “una bogeria” o “complicat” encabir altres esports als equipaments esportius, perquè han apel·lat als problemes actuals amb els horaris.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024