Connecta amb nosaltres

Portada

El nou govern municipal avisa que revisarà la normativa de terrasses de bars i restaurants

Publicat

on

La voluntat de l’Ajuntament de Barcelona és posar la via pública “al servei del vianant i dels veïns i veïnes”. El Poble-sec, i el carrer Blai en concret, seran un dels punts a revisar.

@4tito4 / El programa electoral de Barcelona en Comú (BC) recollia dins el tercer punt, ‘Ciutat per a la vida’, en l’apartat ‘Impulsar un espai públic que prioritzi la vida quotidiana’: “Limitar les terrasses tant en número com en extensió” i la creació de Consells de Barri que faran “seguiment regular de l’acció de govern i de l’estat d’aplicació del pressupost i dels Plans d’Actuació de Districte i debatran i emetran dictàmens, preceptivament, sobre temes com l’ordenació de terrasses”. Ara ja pilotant l’Ajuntament, l’alcaldessa, Ada Colau, ha avisat que vol revisar l’ordenança de terrasses de bars i restaurants implantada durant el mandat de Xavier Trias. I el carrer Blai, i el Poble-sec en general, entra en aquest nou examen. En aquest sentit, fonts municipals asseguren que volen posar la via pública “al servei del vianant i dels veïns i veïnes” i per això consideren “clau” aquesta ordenació. De totes maneres, aquestes mateixes fonts afirmen que estudiaran la normativa vigent per determinar les actuacions i seran “inflexibles” amb els que incompleixin la correcta utilització de l’espai públic.

Els llocs de treball
L’avís de Colau ha posat en alerta comerciants i restauradors que recorden és una activitat econòmica que crea ocupació. El director general del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, concreta que les terrasses “generen el 40% de feina de la restauració”. Per la seva part, el president de l’associació de Comerciants del Poble-sec, Manel Tort, afirma que“és fàcil treure o posar cadires però hi ha repercussions” i apunta que el que s’ha de vigilar “són els lobbys”. “Es pot matar al petit comerç amb les regulacions”, manifesta i continua, “no es pot criminalitzar el comerciant, perquè estan actuant dins la normativa”. Una afirmació que topa amb Alerta Poble-sec, que com indica hi ha una llei catalana contra la contaminació acústica que marca com a topall les 23h i actualment aquests locals tanquen les terrasses a mitjanit.

Tant Pallarols com Tort admeten que s’ha de trobar l’equilibri entre el veïnat i l’oci, però això “no passa per fer fora els veïns ni tampoc tancar bars”, subratlla el primer, mentre que Tort recorda la postura cooperant de l’agrupació i, entre d’altres coses, van convidar la passada tardor a l’arquitecte i exregidora de Ciutat Vella, Itziar Gonzàlez, per dissenyar el millor pla possible per conviure comerços i veïns. Alerta Poble-sec destaca que abans de l’estiu van presentar al·legacions al Pla d’Usos i a l’Ordenació singular de terrasses i reconeixen que encara és aviat per fer avaluació, tot i que esperen un reunió amb el regidor del districte, Jaume Asens, per exposar-li que són “veïns que tenen el problema a la porta de casa”. Les mateixes fonts municipals diuen que  tindran en compte des del “primer minut la visió del veïns , que són usuaris de l’espai que es veurà afectat per l’ordenació”. Una opinió, com assenyalen restauradors, comerciants i veïnat, ja es va tenir en compte a l’hora de donar forma al Pla d’Usos, tot i que “solucions ben poques”, finalitza Alerta Poble-sec.

La mesura no aborda l'excés de terrasses / J.M.

Una de les terrasses que es troba al carrer Blai / J.M.

El vot de Blai
El Periódico de Catalunya va elaborar un gràfic interactiu, dos dies després de les eleccions del passat 24 de maig, en el que es podia conèixer el vot per seccions censals. Les que incloïen els veïns i veïnes del carrer Blai eren tres i pràcticament el 35% dels suports van anar a parar a Barcelona en Comú (BC) . A més, en el tram comprés entre els carrers Tapioles i Nou de la Rambla gairebé el 40% de les paperetes eren del partit d’Ada Colau. Curiosament, en aquest punt del barri, la secció censal barreja carrer Blai i Blesa, un altre focus de queixa veïnal, on també es va repetir la mateixa situació, el 36% dels vots van ser per a BC. Així que els prop de 700 metres d’aquests carrers reservats per a vianants s’han tenyit del vermell del partit guanyador dels comicis. Els vots, en moltes zones, van doblar els de la segona força més votada, CiU. Per exemple, els convergents van aconseguir el 14,29% en la secció compresa entre Tapioles i Roser, i el 15,09% entre Roser i Nou del Rambla. La participació de mitjana va estar per sobre del 50%.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024