@zona_sec / La coalició guanya a totes les seccions censals del barri. En canvi, la independència, segons els vots, està més segmentada.
Junts pel Sí va ser el clar guanyador de les eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades el passat 27 de setembre. La formació, que té com a cap de llista Raül Romeva, va aconseguir 62 escons i 1.620.973 vots. Aquests resultats també es poden traslladar al Poble-sec. El partit de la confluència entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va imposar-se clarament a totes seccions censals. La mitjana de suports va estar molt per sobre del 30% i fins i tot en alguns es van superar el 40%, unes dades obtingudes gràcies al gràfic elaborat per eldiario.es. Els veïns dels voltants de la Plaça de las Navas, per exemple, van escollir en un 42,6% la papereta de Junts, una situació que també es va donar, en un 41%, a la secció que aplega els ciutadans de entre l’avinguda Paral·lel i els carrers de Blasco Garay, Elkano i la Concòrdia.
Una altra de les lectures d’aquests comicis ha estat en clau independentista. En aquest cas, el Poble-sec no va mostrar uns resultats tan evidents. Els vots per aquesta opció van ser lleugerament superiors als partits contraris. Els suports a les urnes a Ciutadans (C’s) i el Partit Socialista de Catalunya (PSC), que van ser segona i tercera força respectivament, i, en menor mesura, al Partit Popular (PP), van ser el motiu que el “no” s’imposés. Especialment destacable a l’àrea que comprén, més o menys, des de la plaça de la Bella Dorito fins a Drassanes.
Al Districte de Sants-Montjuïc la fotografia va ser pràcticament la mateixa. Junts pel Sí va ser la formació escollida majoritàriament pels ciutadans, gairebé el 37%. Igual que es va produir a tot Catalunya, la participació va ser notable. El 74,15% va dipositar el seu vot a l’urna, és a dir, més de 94.000 persones.